Inlägg från: Anonym (mjao) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mjao)

    Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?

    Anonym (A) skrev 2018-05-19 18:55:21 följande:

    Våran katt har alltid varit inne, hon fyller 12år nu i sommar. Hon har heller aldrig haft nått behov av att gå ut, dörren kan stå öppen utan att hon ens provar rymma. Skapar man en tillfredställande miljö inomhus så trivs dom lika bra inne som ute. Tilläggas ska att vi bor på landet också och ja, min sambo hade svårt i början innan han lärde sig att ytterdörren inte är en svängdörr.


    Vilket trams. Alla varelser mår bättre av utevistelse och motion. Människa som katt.
  • Anonym (mjao)

    Den här diskussionen gör det uppenbart att katter som husdjur är olämpligt över huvudtaget. Det är klart katter har ett behov av att vara ute i det fria. Tänk er själva, hur skulle ni själva må av att sitta inomhus utan att aldrig komma ut? Dessutom är katter i grund och botten självständiga och jägare. Aldrig sett en katt som trivts att gå i koppel som en hund. Samtidigt som det faktiskt är farligt för katter utomhus (menar INTE förgiftning fnys utan mer trafiken) och att andra ska slippa äta kattbajs i sandlådan (ja det finns faktiskt människor som äter sandlådesand) etc. En utekatt på en bondgård är nog det enda rätta.

  • Anonym (mjao)
    DeathByPickles skrev 2018-05-20 23:38:03 följande:

    Jag tror att du behöver se dig omkring lite mer. Det finns gott om katter som går finfint i sele och som har lämpliga, inhägnade bakgrådar... eller som helt enkelt hänger lösa utomhus tillsammans med sina ägare.

    Jag förstår verkligen inte skillnaden folk gör mellan katter och andra husdjur när det kommer till ansvar och den tid man är villig att spendera på djuret för att få det att trivas. 

    Klart det är bekvämt att bara öppna dörren och och gå till jobbet - jag skulle gärna göra detsamma med alla mina djur. Hundar och ormar och gnagare! Jisses så skönt det vore att komma hem till ett djur som fått leva rövare utan tillsyn hela dagen!  ... tills den där dagen när man kommer hem till ett tomt hus för att en bil kört för fort, eller.. eller.. eller...  

    Det är också otroligt pinsamt att det inte finns något djurägaransvar när katter tar död på kaniner eller höns till exempel, eller förstör egendom. 

     


    Om jag skulle ha en katt skulle jag släppa ut den av rent humana skäl, för att katten har ett behov att få vara ute och springa och "jaga".
Svar på tråden Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?