• Pope Joan II

    Bråkar med barnets pappa och han hotar att göra falska orosanmälningar för att förstöra för mig . Vad göra?!

    Anonym (Rädd) skrev 2018-05-23 12:09:42 följande:

    Jag och mitt barns pappa bråkar mycket. Och han har nu hotat mig att göra falska orosanmälningar för att förstöra för mig och att han även ska be andra att göra orosanmälningar för att det ska bli ännu mer trovärdigt. Han säger att barnet förstört hans liv och nu ska han förstöra vårat liv . Och att om vi inte skaffar barn hade han haft lättare att glömma mig men att han inte kan glömma mig nu pga barnet och att det förstör hans liv . Snälla är det någon som vet vad jag ska göra nu ?? Soc behöver ju inga bevis när orosanmälningar kommer in!!!! Ska jag polisanmäla detta som förtal eller vad ska jag göra??!!!!


    Förtal? Du menar väl hotelser? 

    I allt övrigt är det väl viktigt att du själv orosanmäler. Eller hyser du ingen oro för barnen? Barn brukar fara illa av konflikter mellan skilda föräldrar som är av den art att hotelser, trakasserier och smutskastning förekommer.
  • Pope Joan II
    Anonym (Rädd) skrev 2018-05-23 12:16:18 följande:
    Varför ska jag anmäla när jag har ensam vårdnad om barnet? Han är bland annat förbannad över vårdnaden och tycker att om inte han har vårdnad så ska inte jag ha det heller !!!!!
    Vad har vårdnaden med saken att göra? Man brukar prata om barnet rätt till umgånge med föräldrarna. Jag såg att du skrev att han är en missbrukare, då är det väl ännu större anledning för dig att orosanmäla. Eller menar du att barnet inte träffar honom alls?

    I övrigt håller jag med de som säger att du ska minimera all kontakt med honom. Om du har en ordnad situation utan missbruksproblematik så har du ju ett betydligt bättre läge än vad han har om en utredning görs. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Rädd) skrev 2018-05-23 12:54:24 följande:
    nej men jag har ju haft med soc att göra tidigare pga att jag haft LVU så jag vet ju hur hemska dom kan va och göra felbedömningar. Och han kommer förmodligen hitta på hemska saker för han kommer göra allt för att barnet ska bli omhändertagen...
    Så du har själv varit omhändertagen enligt lagen om vård av ungdom och menar att det var på felaktiga grunder bara för att i vuxen ålder (eller du är kanske fortfarande ung?) själv skaffa barn med en missbrukare?

    Eller har jag missförstått dig?
Svar på tråden Bråkar med barnets pappa och han hotar att göra falska orosanmälningar för att förstöra för mig . Vad göra?!