• EmberEyes

    Min man älskar och prioriterar sin mamma först

    Att han misshandlar dig verbalt och fysiskt är hett helt annat problem än att han älskar sin mamma mer än dig.

    Misshandel och kränkningar är aldrig OK, och det verkar inte helt bra att du lägger fokus på hans relation med sin mor och inte er misslyckade relation.

    Du är "bara" en fru. Mamman till hans barn. Självklart är hans egen mamma viktigare. Hon har funnits där sedan befruktning och kommer förmodligen finnas där efter du (förhoppningsvis) lämnat honom, så länge hon lever kommer hon finnas i hans hörna.

  • EmberEyes
    sextiotalist skrev 2018-05-24 13:14:02 följande:

    En morsgris till.


    Jag hoppas verkligen, när sonen stadgar sig, att han inte prioriterar mig före sin fru/sambo, för då har jag misslyckats fullständigt med att klippa navelsträngen.

    En man som tänker så, en sådan man hade jag inte stannat hos, i vårt förhållande så prioriterar vi vårt förhållande, de andra relationerna kommer efter det, men så har vi varit tillsammans i snart 25 år så det verkar vara ett fungerande koncept hos oss


    Det är helt OK att du ser mig som en morsgris.

    Jag skulle inte kunna älska och respektera en man som inte sätter sin familj först, och "lösa relationer" (som en "partner" faktiskt är) i andra rummet. För mig är det en deal-breaker. Det är en indikation på att mannen inte kommer prioritera sina egna barn över nästa kvinna som dyker upp. Partners är väldigt utbytbara, de kommer och går, stannar sällan mer än 10-15 år innan det kraschar.

    Att du och ett fåtal andra har lyckats ha en lycklig (inte bara överlevnadsbar) relation med din partner är inte den verklighet jag ser bland folket runt mig. De som "håller ut" i 15+ år är oftast ganska olyckliga, de håller ihop för barnens skull, för ekonomins skull, för bekvämlighets skull, för syns skull, och aldrig för att de varje dag väljer varandra.
  • EmberEyes
    Anonym (Usch) skrev 2018-05-24 14:16:06 följande:
    Det innebär att så fort lilla mamma vill ha sällskap, då skall mannen släppa allt - inkl fru och barn - för att rusa till lilla mamma? Det finns väldigt krävande mödrar, framförallt ensamstående sådana, som hela tiden ringer till sin duktige son: kan du hjälpa mig sätta upp hyllan?, kan du klippa gräset åt mig?, kan du skjutsa mig till IKEA?, jag känner mig ensam, kan du komma och hålla mig sällskap ikväll?, vill du vara så rar och skjutsa in mig till stan - jag behöver en ny lampa?, mina servetter är slut, kan inte du åka och köpa?...? allt detta på samma vecka. Och sonen, han gör allt för lilla mamma. Och hustrun får stå med middagen som blir kall, natta barnen själv, åka till stranden själv osv osv osv. 

    Nej!, säger jag. Mamma får lära sig klara sig själv. Däremot kan man visst umgås, och få viss hjälp med saker och ting - självklart skall man ställa upp - men man skall aldrig någonsin låta sin "nya familj" stryka på foten för att ens friska mamma saknar sin son  och är svartsjuk på hans fru som tagit lille gullifjunet ifrån henne. Vidrigt.
    Jag tror att du misslyckats med att läsa TS.
    I TS står det att sambon älskar och prioriterar sin mamma mer än henne.
    Att älska sin mamma och prioritera henne mest betyder inte att man är ett våp som inte har en egen vilja eller egna åtaganden. Det betyder bara att en tillfällig förbindelse på 5-10-25 år aldrig kan mäta sig med den livslånga kärlek som finns mellan ett barn och en förälder, oavsett hur gamla de blir. Att du finner det vidrigt får stå för dig.

    Jag ser det långt mer vidrigt att TS hänger upp sig på den biten än det faktiska problemet, att mannen misshandlar henne. Hela situationen sjuk, att TS ens bekymrar sig över sambons relation till hans mamma när hon borde bekymra sig över sin och sambons relation, vad hon tillåter deras barn att utsättas för och vad hon väljer att lära dem för normer i relationer är direkt skrämmande.

    Och det är också riktigt vidrigt att många i tråden hänger upp sig på relationen mamma-son och väljer att helt blunda för att någon blir misshandlad.
Svar på tråden Min man älskar och prioriterar sin mamma först