• Anonym (Wilma)

    Spydig student

    Jag läser på universitetet med min 3-månaders gamla bebis. Hon fick följa med mig idag till en föreläsning. Väl inne på föreläsningen börjar hon gny lite, jag gjorde allt i min makt för att hon skulle bli tyst. Men hon börjar gnälla mer och mer, jag funderade på att gå ut en stund men tänkte att hon tystnar säkert snart. Då fräser en annan student åt mig att hon vill höra föresläsningen och inte min skrikmaskin. Varför säger man ens så? Skrikmaskin i detta fallet var ju ett nedvärderande ord mot min bebis. Jag blängde surt på studenten som sa det, min bebis är ingen "skrikmaskin". Usch vad sur jag känner mig nu. Är det vanligt med tykna studenter på universitetet? Varför är många så irriterade och blir spydiga för att de tar studierna på för stort allvar. Ja jag hade kunnat vara mammaledig men jag vill ju också bli klar med studierna nån gång. Jag läser till socionom.

  • Svar på tråden Spydig student
  • Anonym (Student)
    Anonym (Wilma) skrev 2018-05-24 14:13:00 följande:

    Men hur kan folk störa sig så och bli så irriterade på en bebis?


    Det är inte bäbisen dom blir irriterade på utan det är dig som är ignorant mot de övriga studenterna som inte går ut med ditt barn. Sen var det dumt att säga skrivmaskin men dummare av dig att sitta kvar.
  • Anonym (Juliette)

    Ts, du gjorde fel. Simple as that. Man tar inte med sig en bebis till en föreläsning. Spelar ingen roll att du har en tenta snart och att du vill bli klar med studierna. Tar man lån på flera hundra tusen för att gå en utbildning vill man inte bli störd av en bebis under föreläsningarna.

    Klart att det var fel att kalla din bebis en skrikmaskin, men personen var ju där för lära sig och förbereda sig inför tentan.

  • Anonym (Va)
    Anonym (Wilma) skrev 2018-05-24 14:20:56 följande:

    Jag hade inget annat val än att ta med mig bebisen till föreläsningen tyvärr. Vi har salstenta nästa vecka så jag behöver gå på alla föreläsningar som går så jag klarar tentan. Jag måste ta med mig min bebis när pappan inte kan vara hemma.


    Jag läser på högskolan och där får ingen annan än studenter vara med på föreläsningarna, man får absolut inte ta med sig sina barn.
  • Anonym (Va)
    Anonym (Wilma) skrev 2018-05-24 14:20:56 följande:

    Jag hade inget annat val än att ta med mig bebisen till föreläsningen tyvärr. Vi har salstenta nästa vecka så jag behöver gå på alla föreläsningar som går så jag klarar tentan. Jag måste ta med mig min bebis när pappan inte kan vara hemma.


    Det är inte okej att du stör de andra studenterna, det måste du ju förstå. Och du har visst ett annat val. Antingen så fixar du barnvakt eller så går du inte på föreläsningarna. Enkelt. Fixar du inte barnvakt så det påverkar dina studier negativt så får du ta studieuppehåll till barnet fyller 1 år och kan börja på förskolan.
  • Anonym (Undrar)

    Ibland undrar jag om inte delar av hjärnan följer med ut vid förlossningen på vissa i alla fall dom delarna som innefattar förmågan att tänka på någon annan än sig själv

  • Anonym (Föreläsare)

    Jag föreläser vid ett universitet och har inga som helst problem med att studenter tar med sig barn vid enstaka tillfällen. Så mycket stör det inte. De har dock alltid frågat mig i förväg och går ut med barnet om det blir för högljutt. Lite gnyende är inget problem. Blir det för mycket och studenten inte går ut ger jag lite diskreta blickar och då går studenten ut.

    Jag har själv föreläst och haft barnen med på jobbet (de var då 5-6 år gamla) när förskolan var stängd. Pratade så klart med studenterna i förväg om detta och att det även fanns möjlighet att flytta på föreläsningen till en dag veckan efter. Om en enda student protesterade mot att jag skulle ha barnen där så skulle föreläsningen flyttas. De fick maila mig i så fall och självklart skulle ingen få veta vem som tyckte det var bättre att flytta föreläsningen. Jag gjorde även mycket tydligt att jag absolut förstår om de inte vill att barnen är där. Nu protesterade ingen.

    Inte för att det egentligen borde spela någon roll, men jag har en känsla av att jag bör skriva att jag är man.

  • Anonym (Föreläsare)

    Ska nog också tillägga att på TS beskrivning låter det som att jag hade gett lite diskreta blickar.

  • Anonym (X)

    Jag hade också blivit irriterad om du inte gick ut.

    Varför är du inte föräldraledig den här terminen iaf?

  • Anonym (Föreläsare)
    Djurvän03 skrev 2018-05-24 15:08:17 följande:

    Något pucko ville ju ha med sig sin bebis till salstentan...


    Va? Helt otroligt. Där har min gräns helt klart passerats med flera mil.
Svar på tråden Spydig student