Inlägg från: Anonym (Been there) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Been there)

    panik!!!!! vad gör jag?

    Några frågor.. Var din förra grav eller fl traumatiska? Vet du själv varför du fick en förlossningsdepression? Och hur var ditt psykiska mående innan detta? Klarar du av att ta hand om ditt barn du har nu och får du hjälp och stöd av barnets far?

    Har som sagt varit där du är nu, och med facit på hand var det rätta för oss att behålla tvåan. Det var hon som fick mig "in på banan" igen efter allt kaos med första barnet. Fl med ettan var ett av mitt livs största trauman. Mådde fruktansvärt när jag 15 mån senare blev oplanerat gravid. Hade min partners fulla stöd och kände mig ändå "klar" i huvudet. Slutkörd psykiskt men kände ändå att jag skulle klara av ett barn till (trots att jag var rädd att det skulle bli som med första barnet). Kontaktade omgående en psykolog och med hennes hjälp och stöd kom jag själv fram till beslutet att behålla. Hade i grunden inga psykiska besvär, endast depression efter den första fl och denna bearbetade jag hos psykologen hela graviditeten med tvåan och även en tid efter fl.

    Efter att tvåan föddes vände mitt mående. Har sedan dess tagit mig uppåt sakta men säkert. Om jag hade tvivlat på att mitt psyke skulle hålla två barn hade jag nog valt abort. Eller om min partner inte stått så stadigt vid min sida som han gjorde.

    Har du möjlighet att flytta fram aborten några dagar så du hinner prata igenom det med någon proffessionell? Det är svårt att ta så stora beslut ensam när man känner sig bräcklig och tudelad.

Svar på tråden panik!!!!! vad gör jag?