• Iowhannah

    Hpv

    Nästa steg är en konisering, då bränner man bort de attackerade delarna.

    Fick du inget brev där det stod att inget tyder på cancer? Det fick jag i samband med första beskedet.

  • Iowhannah
    Anonym (konstigt?) skrev 2018-05-29 23:00:21 följande:

    Har du haft cellförändringar och sen gjort en kontroll för att se om allt är borta och sen fått svar att du har hpv igen? 

    Varför tror du att du haft hpv i så många år? Alla hpv leder inte till cellförändringar och det är väl inte så sannolikt att du har cancer om inga cellförändringar har upptäckts?


    Precis. Dessutom innebär inte cellförändringar per automatik cancer. Jag hade svåra cellförändringar men inget som tydde på cancer.
  • Iowhannah
    Anonym (konstigt?) skrev 2018-05-29 23:17:28 följande:

    Nej alltså cellförändringar verkar jättevanligt och delas dessutom in i tre grader och inte ens den tredje graden verkar vara så där jättefarlig. Man läser ju om folk som är tidigt gravida och har tredje graden och de får råden att vänta till efter förlossningen att operera sig så då verkar det inte heller vara akut. 

    Så har jag förstått det iallfall. Dessutom har jag hört att cellförändringar kan läka ut av sig själva också, iallfall grad ett.


    Jo precis. Jag fick veta att proverna kan visa på cellförändringar om man snart ska ha mens t ex. Sånt läker ut av sig själv.
  • Iowhannah
    Anonym (Orolig) skrev 2018-05-31 08:08:39 följande:

    Tack ni som svarar.

    Undrar, ni som fått göra konisering hur länge fick ni sedan återigen vänta på svaret från denna?


    Jag tror det tog runt två veckor men jag minns inte säkert (det var ändå 1,5 år sedan).
  • Iowhannah
    Anonym (Orolig) skrev 2018-05-31 17:48:53 följande:

    Jag vill gärna höra alla svar och olika erfarenheter.

    Känner mig fruktansvärt olycklig och hjälplös. Förstår inte att de ska vara så låååånga ledtider.

    Allt jag läser tyder på cancer, att en långvarig Hr-hpv är en förutsättning. Jag måste som sagt haft min hpv skitlänge. Det oroar mig galet mycket.

    Blir så förbaskad på att jag inte fick veta att jag hade det redan 2015, jag hade garanterat tagit tag i det redan då å krävt undersökningar.

    Hos cancerupplysningen försöker de lugna mig men jag tycker ingen info jag läst i form av avhandlingar stämmer när jag pratar med dem. Vet inte vem man ska tro på. Det är väl bara att härda ut ett tag till tills jag får första svare, är det ett dåligt svar vet jag faktiskt inte hur jag ska fixa det.

    Å hur ska det gå för min familj.

    Många tankar och mycket oro.

    Ni som behandlats och du som ska göra en konisering och har gjort det, vart behandlades ni? Bor ni i Stockholm?

    Tack igen alla ni som svarar!


    Jag bor i Norrköping och behandlades på den vanliga gynekologiska mottagningen på sjukhuset. Det gick ganska snabbt (kanske en halvtimme allt som allt) och kändes knappt tack vare bedövningen. Det var obehagligt, annat tänker jag inte påstå, men jag hade en sköterska med mig hela tiden och hon fick mig att tänka på annat genom att fråga om min son bland annat.
  • Iowhannah
    Anonym (Ta det lugnt) skrev 2018-05-31 20:29:16 följande:

    Vad menar du med att allt tyder på cancer? Har du andra symptom som t.ex. blödningar? Att ha hpv-infektion är verkligen inte att likställa med att man har cancer! Lyssna på cancerupplysningen och sluta googla, annars kommer du gå under av oro. Och det med största sannolikhet helt i onödan.

    Min konisering var helt odramatisk. Hon la bedövning med sprutor och sedan tog hon bort en bit stor som en gammal femkrona, kanske 5 mm tjock typ. Själva koniseringen tog typ 10 sekunder. Inget av det kändes överhuvudtaget. Jag blödde någon dag efter, men annars inga problem alls. Hade läst en massa skräckhistorier på nätet så var förberedd på att ha värk, massa blödningar och lukta illa i flera veckor men inget av det hände. Jag bor i Skåne.


    Åh, vad skönt för dig! Jag blödde inte heller jättemycket men däremot luktade mitt underliv ren och skär död i flera veckor. Det var värre än avslaget efter förlossning! Jag vet att jag flera gånger kollade sonens blöja, enbart för att inse att det var jag som stank >.
  • Iowhannah
    Anonym (Ta det lugnt) skrev 2018-06-16 10:01:28 följande:

    Min konisering gick bra, jag fick besked efter ca 6 veckor att det inte fanns några cellförändringar i kanterna på biten de tagit bort, dvs att de hade fått bort allt. Är kallad på ny cellprovtagning i augusti, 6 mån efter koniseringen.


    Precis så var det för mig med. Det tog kanske 6 veckor och sen fick jag veta att man hade fått bort allt, jag antar att de tar mer än vad de bedömer nödvändigt, och efter ett halvår gjorde jag nästa cellprov.
  • Iowhannah
    Anonym (Orolig) skrev 2018-06-16 11:13:03 följande:

    Va skönt att höra att det går bra för er.

    Jag ska få svar om 2 veckor, läkaren skickade mina prover på akutas lys.

    Kan inte sluta tänka på att det kan ge dåligt besked och hur jag och familjen ska hantera det.

    Vet ni om ni har hpv- virus kvar?

    Jag känner mig som en tickande bomb å är rädd att jag aldrig blir av med viruset.


    Cellprovet ett halvår efter koniseringen visade att all hpv var borta.

    Jag tror verkligen inte att du har nåt att oroa dig för, det är väldigt vanligt med hpv (verkar det som).
  • Iowhannah
    Anonym (Ja med) skrev 2018-06-16 19:06:14 följande:

    Gjorde konisering i onsdags. Kommer få provsvar i augusti. Blir nog bra. Är mest sur över att jag inte får bada.

    Har ni blödit mycket efter ingreppet? Jag blöder inget alls, bara gulaktiga flytningar. Antar att det är sårvätska. Trodde jag skulle blöda mer


    Jag minns inte att jag blödde så mycket, däremot hade jag en sårvätska som luktade död i 3-4 veckor. Inte trevligt alls.
Svar på tråden Hpv