Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    De säger att fostret är dött

    Anonym (Slut på ork) skrev 2018-06-03 19:55:46 följande:

    Hjälp mig, hur tar jag mig vidare?! Haft extrem molvärk, var in för VUL, de säger att fostret är dött. Att ingen hjärtaktivitet eller blodflöde syns. De säger att det ska synas. Är i vecka 6+2 men misstänker lite kortare gången pga lång cykel och sent plus. HCG har ju stigit så bra, nästan för bra. Andra missfallet på rad, inga tidigare barn, jag har ingen ork kvar. Nu ska jag välja om jag vill ta tablett eller vänta på en blödning. Hur klarar man sig ur detta? Jag orkar inte.


    Låter väldigt konstigt att de konstaterar det såpass tidigt. Händer relativt ofta ändå att man inte kan se hjärtslag så tidigt. Dels för, precis som du säger, kan man vara mindre långt gången än man trodde, dels för att det ibland är svårt att se så tidigt. Det man brukar göra är att boka in en ett nytt VUL 1-2 veckor efter, och finns det fortfarande inget då så kan man konstatera missfall/att fostret är dött. Sa dem något om det? 
  • Anonym (M)
    Anonym (Slut på ork) skrev 2018-06-03 21:11:43 följande:
    Nej hon sa ingenting alls om det. Snarare bara att jag, om jag ifrågasatte hennes kompetens, kunde få detta konstaterat av en annan imorgon. Men att hon var säker utifrån att Jon inte såg blodillförsel eller hjärtaktivitet, tror jag? Hmm.
    Som sagt, konstigt sagt av henne - iallafall det om härtaktiviteten, för det är väl rätt allmänt känt både inom vården och för gemene man att det är rätt osäkert att se v.5-7 och man bör därav kolla igen med VUL senare. Blodtillförsel har jag däremot sämre koll på, men åter igen - om det finns möjlighet att du är mindre långt gången än vad man tror så kan ju det också göra det svårare att se sådant. Vill inte ge dig falskt hopp, men tycker det är bra att du inte tog tabletten - för det är ju inte nödvändigtvis kört. Och kanske boka in nästa VUL med en annan bm faktiskt, skulle jag gjort iallafall. Ring samma mottagning och be om en annan, eller ring en annan mottagning. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Samma) skrev 2018-06-03 21:28:37 följande:
    Varför är du så dryg? Tror du inte jag såg på ultraljudet att dr fanns ett embryo men att det inte levde? Även bm sa det. Men såklart du vet ju bättre. Eller vad håller du på med? Idiot
    Lite dryg formulerat förvisso, men som andra kommenterat måste du komma ihåg fel eller att de sagt fel till dig. Om fostret dog fyra veckor innan så var det alltså i v.2+2. Då har ägget inte ens fäst, sker i v.3, och alltså har inte ens hjärtat börjat slå ännu och kan därför inte ha slutat slå. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Slut på ork) skrev 2018-06-03 21:31:53 följande:

    Alltså NU är jag förvirrad!!!!

    Loggade in för att läsa provsvar. Står att jag har urinvägsinfektion samt blod i urin (googlade såklart beteckningarna). Alltså, va?! Mina smärtor kan ju såklart ha med det att göra. De kan inte bara skicka hem mig innan de fått svaren? Är så förvirrad! Och OOOM det finns en chans att ert lever i magen är ju UVI farligt.


    Men det är ju under all kritik att de inte sa något om det. Ska du ju ha antibiotika för oavsett om du har blod i urinen. Herregud. Ring en annan mottagning imorgon bums! 
  • Anonym (M)
    Anonym (....) skrev 2018-06-03 22:34:10 följande:

    Är det mitt problem att du tydligen skriver fel?


    Anonym (Samma) skrev 2018-06-03 22:33:40 följande:

    Kommer inte ens bry mig om dig. Men jag ska förslöats en gång till så du kanske fattar(tvivlar dock)

    JAG VAR I V 10+3. VAR PÅ ULTRALJUD. FICK VETA ATT MITT FOSTER INTE LEVDE LÄNGRE. DET HADE DÖTT 4 VECKOR TIDIGARE I V 6+2. MIN KROPP TRODDE DOCK ATT DET LEVDE. MODERKAKAN HADE FORTSATT VÄXA. TOG YTTERLIGARE 2 VECKOR INNAN ALLT KOM UT.

    Hoppas detta var tydligt nog för dig. Läs låååångsamt så du förstår. Inte lätt när man saknar hjärna. Jag lider med dig. Din stackare.


    Men hörrni, kan ni lägga ner? Ni skriver helt ot pajkastning som inte hör till ts tråd. "Samma" skrev lite otydligt så man trodde situationen var en annan - inget att bli arg över - det var otydligt. Men hon har redan förklarat vad hon menade egentligen - så inget att fortsätta gnata om att hon "ska lära sig skriva". Alla skrover fel ibland, inget att haka upp sig på från något håll. Släpp det båda så ts kan läsa svar gällande hennes situation istället.
  • Anonym (M)
    Anonym (....) skrev 2018-06-03 21:44:19 följande:

    Nej, man behöver inte antibiotika för blod i urinen.


    Behöver och behöver, ofta ger man antibiotika vid urinvägsinfektion om man har blod i urinen, eftersom det är ett allvarligare symtom än om.man inte har det. Likväl om man får feber t.ex.
Svar på tråden De säger att fostret är dött