• Anonym (Slut på ork)

    De säger att fostret är dött

    Hjälp mig, hur tar jag mig vidare?! Haft extrem molvärk, var in för VUL, de säger att fostret är dött. Att ingen hjärtaktivitet eller blodflöde syns. De säger att det ska synas. Är i vecka 6+2 men misstänker lite kortare gången pga lång cykel och sent plus. HCG har ju stigit så bra, nästan för bra. Andra missfallet på rad, inga tidigare barn, jag har ingen ork kvar. Nu ska jag välja om jag vill ta tablett eller vänta på en blödning. Hur klarar man sig ur detta? Jag orkar inte.

  • Svar på tråden De säger att fostret är dött
  • Anonym (Slut på ork)
    Anonym (Samma) skrev 2018-06-03 20:06:52 följande:

    Råkade ut för samma. Också i v 6+2 hjärtat hade stannat och slog inte. Barnet hade dött 4 veckor tidigare. Tog ytterligare 2 veckor innan allt kom ut. Behövde inte skrapas eller få tablett. Kroppen klarade det själv. Men var så ledsen och det var och är en stor sorg. Första mf för mig dock.


    Åh, beklagar. Detta är så fruktansvärt!!! Du gör ju så ont, trots att allt är så nytt och tidigt. Usch... Hoppas verkligen jag slipper tablett/skrapning. Bågar man ge kroppen en chans att sköta det själv eller finns risker med att vänta?
  • Anonym (M)
    Anonym (Slut på ork) skrev 2018-06-03 21:11:43 följande:
    Nej hon sa ingenting alls om det. Snarare bara att jag, om jag ifrågasatte hennes kompetens, kunde få detta konstaterat av en annan imorgon. Men att hon var säker utifrån att Jon inte såg blodillförsel eller hjärtaktivitet, tror jag? Hmm.
    Som sagt, konstigt sagt av henne - iallafall det om härtaktiviteten, för det är väl rätt allmänt känt både inom vården och för gemene man att det är rätt osäkert att se v.5-7 och man bör därav kolla igen med VUL senare. Blodtillförsel har jag däremot sämre koll på, men åter igen - om det finns möjlighet att du är mindre långt gången än vad man tror så kan ju det också göra det svårare att se sådant. Vill inte ge dig falskt hopp, men tycker det är bra att du inte tog tabletten - för det är ju inte nödvändigtvis kört. Och kanske boka in nästa VUL med en annan bm faktiskt, skulle jag gjort iallafall. Ring samma mottagning och be om en annan, eller ring en annan mottagning. 
  • Guldbarb

    Följer en som i v. 6+ fick reda på att inget syntes, detta efter blödningar. Hon var tillbaks för vul ca 2 veckor senare och då slog hjärtat. Så tidigt är det jätte lätt att missa och någon dag kan göra stor skillnad.

  • Anonym (Samma)
    Anonym (....) skrev 2018-06-03 20:23:46 följande:
    Så fostret hade dött före du ens var gravid?

    Nej. Förmodlogen så har du inte ens varit gravid.
    Nej det hade dött i v 6+2. Jag trodde jag var i v 10. Sorry om det var oklart.
  • N nunnan

    Ja enligt den gynläkaren så skulle jag inte va orolig alls, hon sa det va vanligt så tidigt, helst ville hon vänta 10 dagar. Så jag tycker nog inte du ska va så orolig, 1 vecka gör stor skillnad. Hon sa även att det krävs en bra ultraljudsmaskin för att se, å kvinnokliniken hade bara 1 av den bästa, så vi böt rum och undersökte igen, men nix hon såg inget, hon satt en bra stund eftersom jag va orolig. 8 dagar senare såg även jag nått som blinka. Kan tillägga att jag inte hade några gravid symtom alls, vilket jag haft vid tidigare graviditeter. Lycka till!! Boka privat ultraljud om oron blir överjävlig, hjärtat kan ju börja synas närsom. Men ännu är det för tidigt att ge upp.

  • Anonym (Samma)
    Anonym (VUL) skrev 2018-06-03 20:29:54 följande:
    4 veckor innan blir 2+2. Då är embryot 2 dagar gammalt och har inte ens fäst. Något hjärta som stannat har inte funnits heller- hjärtat börjar slå när embryot är ca 21 dagar gammalt. De måste sagt fel eller också minns du fel.
    Men vad tröga ni är. Jag "var" i v 10+4 trodde jag. Men fostret hade dött 4 veckor innan i v 6+2.
  • Anonym (Slut på ork)

    Alltså NU är jag förvirrad!!!!

    Loggade in för att läsa provsvar. Står att jag har urinvägsinfektion samt blod i urin (googlade såklart beteckningarna). Alltså, va?! Mina smärtor kan ju såklart ha med det att göra. De kan inte bara skicka hem mig innan de fått svaren? Är så förvirrad! Och OOOM det finns en chans att ert lever i magen är ju UVI farligt.

  • Anonym (....)
    Anonym (Samma) skrev 2018-06-03 21:29:45 följande:

    Men vad tröga ni är. Jag "var" i v 10+4 trodde jag. Men fostret hade dött 4 veckor innan i v 6+2.


    Så varför skrev du att du var i v 6+2 med att fostret dött 4 veckor tidigare? Dvs innan du ens var gravid!
  • Anonym (....)
    Anonym (Samma) skrev 2018-06-03 21:28:37 följande:

    Varför är du så dryg? Tror du inte jag såg på ultraljudet att dr fanns ett embryo men att det inte levde? Även bm sa det. Men såklart du vet ju bättre. Eller vad håller du på med? Idiot


    Dryg?

    Fakta är fakta.
  • Anonym (M)
    Anonym (Samma) skrev 2018-06-03 21:28:37 följande:
    Varför är du så dryg? Tror du inte jag såg på ultraljudet att dr fanns ett embryo men att det inte levde? Även bm sa det. Men såklart du vet ju bättre. Eller vad håller du på med? Idiot
    Lite dryg formulerat förvisso, men som andra kommenterat måste du komma ihåg fel eller att de sagt fel till dig. Om fostret dog fyra veckor innan så var det alltså i v.2+2. Då har ägget inte ens fäst, sker i v.3, och alltså har inte ens hjärtat börjat slå ännu och kan därför inte ha slutat slå. 
Svar på tråden De säger att fostret är dött