• Anonym (Ovetande)

    Ska pappan vara i min sons liv eller inte?

    För att göra en väldigt lång historia kort..

    Mitt ex som jag har en son med är 17 år äldre än mig, närmar sig 50 år. Har 2 barn sedan tidigare, dom har han ingen kontakt med sedan dom var 11-12 år. Enligt dom så har han varit en riktig idiot, misshandlat mamman och även dom psykiskt. Dom hatar honom idag. Han har suttit i fängelse 2 gånger, sista gången för bara 4 år sedan. Grov kvinnomisshandel båda gångerna och även öl smuggling. Den här mannen kan inte laga mat, inte tvätta utan ber sin nästan 90 åriga mamma hjälpa honom. Vi var tillsammans i 2 år. Han lyfte inte ett finger hemma. Hjälpte mig inte med något! Sen fick vi barn och de blev värre. Han tog för givet att jag tog hand om barnet. Han var nere i garaget och drack sig full ett otaliga gånger under 6 månaders tid. Hjälpte inte till något med barnet. Jag fick nog och flyttade, han kom krypandes och lovade ändra sig. Inte ens 2 månader gick och han kom upp full igen. Drack även när han fick ha sonen själv i ett par timmar. Var full! Sonen sov men pappan visste inte när jag kom hem. Nu har jag valt att flytta ifrån honom igen. Jag har ensam vårdnad. Men nu hotar han med att han ska ta vårdnaden mm. Han vill ha sonen varje helg osv. Jag Vet ärligt inte om jag vågar lämna sonen hos honom! Mår dåligt och vet inte hur jag ska agera.

  • Svar på tråden Ska pappan vara i min sons liv eller inte?
  • Anonym (Ovetande)
    Anonym (Amandaaaa) skrev 2018-06-06 21:35:34 följande:

    Prata med någon om det, tror det skulle hjälpa dig väldigt mycket. Alla barn har rätt till sin pappa, så länge han inte gör någonting dåligt framför sonen eller är dum mot honom. Jag känner inte dig och vet inte din historia. Men du visste att han var 17 år äldre och valde att skaffa barn med honom. Men han kan inte bara ta vårdnaden över sonen hur som helst.


    Han gapar och han skriker könsord hur som helst. Han tycker det är okej att dricka några öl framför barn. Han har heller inga problem att köra bil när han tagit öl.
  • Anonym (Ovetande)
    Colourfulrainbow skrev 2018-06-06 21:47:21 följande:

    Du behöver en bra advokat. Du behöver även samla in alla möjliga bevis, om du har tex gamla sms som han skickat till dig som varit hotfulla, eller där han varit full och betett sig olämpligt. Har dina vänner eller familj sett honom bete sig olämpligt? Då kan de ställa upp som vittnen. 

    Han är ingen bra förälder. Visst, ett barn har rätt till sina föräldrar, men inte om det är en ren fara för barnet.


    Många vittnet finns hur han inte vill ha sonen tex när jag varit sjuk. Då har jag fått köra honom till min mamma 7 mil bort. Kört full. Varit hotfull och dum mot mig och även min familj flertal gånger. Varit så full så han kryper på golvet. Dragit igång fester i hemmet när sonen sovit. Skitit fullständigt i att han varit hemma när han kommit upp och gapat och skrikit. Han har till vana att se ner på kvinnor och kallar dom könsord och då menar jag grovt.
  • Anonym (Ovetande)
    Anonym (Pappa) skrev 2018-06-06 22:26:17 följande:

    Det är inte uppenbart. Att han låter kvinnan ta hand om barnet när hon är där betyder inte att han inte gör det när hon inte är där. Det är traditionellt manligt beteende att göra så.

    Hon har att välja mellan två dåliga alternativ där jag anser att det är än sämre att bråka och inte ge honom möjlighet att träffa sonen.

    Hon har dessutom ansvar för att sköta relationen med pappan och det blir svårt om hon inte går hans rimliga krav till mötes.


    Kan till lägga för dig att han har aldrig tagit hand om sonen själv! EN endaste gång och då var han tvungen och jag åkte bara när sonen sov. Jag har fått ta med honom precis överallt för pappan ska göra annat. Han säger att han klarar inte av bajs blöja och de är jobbigt med mat tider. Aldrig hjälpt till nätter. Kan gå flera veckor innan han ens lyfter i honom!
  • Anonym (Ovetande)
    Anonym (Pappa) skrev 2018-06-06 22:58:48 följande:

    Om han nu inte vill ha sonen längre stunder lär det knappast bli några större problem.

    Försök att bygga relationen med pappan så att det inte blir någon löjlig prestigekamp. Säg att du vill ha honom som engagerad pappa.

    Om det sedan skulle visa sig att han missköter sig kan du ta det få. Men att döma honom på förhand är fel imo.

    Du kan också fundera på vad sonen kommer tycka om dig om du vägrar kontakt med pappan under hela hans uppväxt.


    Han vill nu efter vi gått i sär ha vårdnaden och eller varje helg.

    Jag skrev i mitt inlägg att jag är orolig att han dricker gapar och inte tar hand om sonen. Jag Vet ju hur han varit sen sonen föddes!

    Om jag skulle välja att inte ha kontakt med pappan skulle de vara för att skydda honom mot en dum och skrikande full pappa som skriker könsord till hans mamma! Oansvarig till 100 är han också. Men isf skulle jag ta det att han blir arg och besviken, för det är för hans bästa och många håller med mig i detta. Både soc och bvc.
  • Anonym (Ovetande)
    Anonym (Dåligt omdöme) skrev 2018-06-07 21:10:28 följande:

    Och honom tyckte du att det var en bra ide att skaffa barn med?


    Nej, redan när jag gick gravid så var jag MYCKET osäker. Men jag var så glad att ha blivit gravid att jag inte såg alla problem som skulle uppstå! Alla i min närhet sa till mig att det inte var någon bra idé att behålla. Men jag lyssnade inte. Och här står jag idag med världens finaste lilla ögonsten. Men de blev inte som jag tänkt mig och hoppats på! ?
  • Anonym (Ovetande)
    Anonym (Dåligt omdöme) skrev 2018-06-07 22:55:47 följande:

    Ber om ursäkt för min otrevliga ton. Arbetar inom socialtjänsten och får ibland panik av det resonemanget. Jag måste tyvärr placera ögonstenarna när det går åt pipsvängen. Träffar familjer hela tiden där det redan är misär och mitt i kaoset skaffar man ett barn till. Rent vansinne. Rekommenderar att du passar på att ta emot lite hjälp i ditt föräldraskap. Ditt omdöme kan skapa problem för barnet i framtiden. Hoppas att det går bra för er trots allt.


    Förstår. Vad menar du med mitt omdöme kan skapa problem,?
Svar på tråden Ska pappan vara i min sons liv eller inte?