• Guapa

    Ni som gillar era jobb...

    Anonym (Same here) skrev 2018-06-09 18:02:32 följande:

    Känner precis som dig TS!

    Är också student och nyss avklarat första veckan av sommarjobbet på Ica. Känner mig riktigt less och undrar om jag någonsin kommer trivas med ett jobb. Har tidigare arbetat som kundservicemedarbetare och trivdes inte med det heller.

    Känns som jag har valt rätt utbildning. Men kan inte låta bli att undra ifall jag är "dömd" till att inte trivas på en arbetsplats :/ Har inskolning just nu och känner mig så dum när jag inte fattar saker direkt. Håller tummarna att det blir bättre både för dig och mig i slutet av sommaren :)


    Vet du vad det är som gör att du vantrivs? Jag har en vän som är nära 40 år gammal och som aldrig har trivts på en arbetsplats. Det är alltid något fel- chefen, knepiga kolleger eller att hon tycker att arbetsuppgifterna är tråkiga eller för svåra. Jag funderar om det kan bero på att hon har lite svårt för den sociala biten. Hon känner sig ofta missförstådd och drar gärna på sig en "offerkofta". Samtidigt har hon stora drömmar, utbildade sig till något det i princip är omöjligt att få jobb inom om man inte är oerhört hängiven och talangfull. Hon får jobba extremt hårt för saker som många andra upplever som enkla. Jag tror tyvärr att så länge hon inte släpper lite på sina drömmar och accepterar att ett jobb inte behöver vara så extravagant utan försöker se värdet i det lilla så kommer hon aldrig kunna behålla och trivas på ett jobb..
  • Guapa
    Anonym (Same here) skrev 2018-06-10 19:22:45 följande:

    Du låter som en bra vän som skriver att hon har svårt för det sociala, utbildat sig till något som är i princip omöjligt att få jobb inom om man inte är hängiven och talangfull (så du menar att hon inte är det alltså?) och att hon inte ser värdet i det lilla.

    Det kan finnas väldigt många anledningar till att man inte trivs på jobbet. Just i mitt fall med sommarjobbet så kan det vara att jag är helt ny där och har helt enkelt inte koll på läget än. Kanske trivs jag senare, kanske inte. Hur som helst så tror jag att man aldrig ska släppa sina drömmar, hur orealistiska de än må vara. Dessutom att ha en dröm om att någon gång trivas på sitt jobb ser jag som något eftersträvansvärt, även om man är 40 år gammal. Är ju fortfarande minst 20 år kvar av arbetslivet.

    Sen kan man ju självklart inte förvänta sig att få 20 miljoner i lön varje månad och semester 6 månader per år. Men annars tycker jag att man ska sätta krav på sin arbetsplats och att man ska leta efter något som man faktiskt vill göra. En stor del av livet spenderas på jobbet som sagt.


    Hängiven är hon absolut men tyvärr saknar hon talang för det hon är utbildad till vilket innebär att hon måste lägga oerhört mycket tid och energi för att prestera något halvbra och det räcker tyvärr inte i den branschen. Därför får hon inga fasta anställningar och kan heller inte behålla sina provanställningar. Man kan ha drömmar men man måste vara realistisk också. Så länge man kan försörja sig så kan ägna sin fritid åt vad man vill.

    Jag tror ändå de flesta kan hitta jobb man trivs med även fast inte blir just drömjobbet. Det viktigaste är ändå relationen med kollegerna och hittar man rätt där så spelar arbetsuppgifterna inte lika stor roll. Har man däremot sociala svårigheter så blir det så klart mycket tuffare på alla sätt.
Svar på tråden Ni som gillar era jobb...