• Pilofru83

    Tips att mildra foglossning?

    Hej!

    Jag är gravid i v.12 men börjar redan känna känslan av foglossning, framför allt "fram i musbenet" men också att höger skinka domnar, men det kanske är mer ischias.

    Jag har två barn, den första hade jag mycket ischias med och nummer 2 fruktansvärd foglossning. Men han är 8år nu så jag trodde kanske kroppen läkt ihop allt, men jag känner alltså redan av det.

    Jag är i fysiskt mycket bra form, tränar mycket varierat.

    Så snälla hjälp mig på tips av träning, specifika övningar, stretching, osv som kan hjälpa mig genom kommande halvår!! :)

  • Svar på tråden Tips att mildra foglossning?
  • Aliona

    Stretching ska du undvika om du har foglossning, däremot är träning bra. Kan rekommendera vattengympa som ger styrka men inte så mycket belastning på lederna. Det räddade mig genom graviditeten!

  • Carro04

    Börja med att kolla med MVC om de har en sjukgymnast som är specialiserad på foglossning! Det hade min MVC och besöket hos sjukgymnasten var guld värt! Jag har haft diskbråck tidigare och ibland känns foglossning lite likadant, men hon gjorde en mycket grundlig utredning och konstaterade att det var klockren foglossning, inga tecken på diskbråck. Fick konkreta råd som alla går ut på att undvika att fogarna separerar och därmed orsakar smärta: gå men små steg som om man har en tight kjol på sig, helt undvika att sitta med benen i kors, unvik trappor, undvik promenader (cykla istället!) etc. Övningar som syftar till att stärka den inre magmuskulaturen (mamma mage appen), men jag är inte lika vältränad som du. Jag ska stretcha dagligen! Hon rekommenderade inte bälte till mig då jag fick mer ont av ett kompressionstest hon gjorde, och då fungerar tydligen bälte sällan. Väntar nr fyra och hon konstaterade att foglossning ofta blir värre för varje graviditet... Lycka till!

Svar på tråden Tips att mildra foglossning?