Inlägg från: Anonym (Nina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nina)

    14-årig dotter som har sex

    Anonym (general) skrev 2018-07-02 02:44:55 följande:

    Jag ser inget fel i att hon har sex men jag tycker att man ska lära sitt barn mer än bara allmänt säga "skydda dig och kom ihåg att du bestämmer över din kropp". Prata om hur hon alltid har rätt att säga nej, alldeles oavsett vilken relation hon har till killen, vad dom gjort innan och hur långt dom kommit i akten. Prata om att det inte är okej för en pojkvän att göra något sexuellt med henne medan hon sover. Prata om att sex ska vara något båda tycker är kul och njutningsfullt och inget hon ska känna sig tvungen att göra för att hålla sin kille glad. Prata om att det inte är okej för ens pojkvän att tjata sig till sex. Prata om att det alltid är upp till henne att hålla sig själv skyddad mot graviditet och könssjukdomar för det är ingenting man kan märka på en kille eller bara lita på en kille som säger att han är ren för att han annars är en snäll kille. 

    Och typ tusen saker till. Föräldrar och skolor är så himla generella och intetsägande när man pratar om sex att tonåringar knappt lär sig något alls. Vuxna kanske tror att detaljerna man menar när man säger dessa generella saker är självklara men ofta är dom tyvärr inte det.

    Sedan självklart, och förhoppningsvis har man redan lagt den grunden som förälder, se till att hon förstår att om något någonsin händer eller hon någonsin undrar något eller bara vill prata så finns du där. 


    Håller helt och hållet med. Tycker det är bra att prata om sånt som hon annars kanske skulle acceptera för att hon tror att det "bara är så det fungerar i ett förhållande".

    Visa bara att du är öppen att prata med henne om hon vill, och det inte är nåt hon måste skämmas över.
  • Anonym (Nina)
    senalena skrev 2018-07-03 22:41:31 följande:

    Är hon dessutom under 15 så ska hon lagligt sett inte ha sex, och definitivt inte med en kille som är äldre.


    Det är inte olagligt för någon under 15 att ha sex. Det är inte ens olagligt för någon under 15 att ha sex med någon äldre, om det är uppenbart att det inte handlar om övergrepp, till exempel om det handlar om frivilligt sex med en pojkvän som inte är speciellt mycket äldre.
  • Anonym (Nina)
    Contador skrev 2018-07-08 01:05:07 följande:

    Är killen över 15 är det olagligt. Du bär fulla ansvaret om du känner till det. Om du på allvar tror att denna kille är på samma barnsliga nivå kan det finnas skäl att tat lugnt är killen över 18 blir det fängelse för killen Och dig faktiskt. Inte min önskan direkt men det är så lagen är skriven.


    Det är inte olagligt om killen är nära i ålder.
Svar på tråden 14-årig dotter som har sex