• Sashimi

    Hur gör ni?

    Jag står inför separation och vi har en 7 åring. Jag kan få tag på en hyresrätt och mitt ex en bostadsrätt. Vi är måna om att vårt barn ska kunna gå kvar i samma skola (F - 9) och kunna behålla sina kompisar. Hur gör ni som har era barn varannan vecka? Bor ni nära skolan båda två? Eller blir det ett himla skjutsande från ena sidan till andra sidan stan? Hur gör ni när barnet vill leka med kompisar?

    Och hur har ni gjort med barnets garderob? Har barnet dubbel uppsättning av alla kläder hos er vardera?

    Tacksam för svar, allt är så nytt för mig!

  • Svar på tråden Hur gör ni?
  • Sashimi

    Tack för svaren!

    En undran: Ni som bor kvar i närheten av barnets skola, har ni träffat en ny partner som accepterat att "villkoret" är att bo kvar i området?

    Ni som har träffat ny partner och flyttat ihop i ett annat bostadsområde - hur har ni löst det med det praktiska? Partnern kanske också har barn från ett tidigare förhållande?

  • Sashimi

    Tack för era svar!

    Det optimala är såklart att bo nära skolan där barnet går, och investera i dubbla garderober.

    Insåg tyvärr till min stora besvikelse att mina kö-poäng till 1:a handskontrakt inte räcker ännu till närområdet. Jag får väl leta 2:a handskontrakt i väntan på att få 1:a handskontrakt. Eller så hade jag bara otur gällande de 2:or jag sökte, personen som tog 1:a handskontraktet hade drygt 700 mer poäng än mig. Kanske kan jag ha tur med andra lägenheter att det inte är så många med så höga poäng som söker. Denna bostadsbrist är ett elände..

Svar på tråden Hur gör ni?