• UndrandeSökare

    Snart 1års kämpande

    Trådstartaren- När man har försökt bli gravid i 12 månader utan plus kan man få göra en infertilitetsutredning via Landstinget. Du bara ringer till Kvinnokliniken och säger att du vill göra en sådan. Det kan vara några månaders kö så hör av er så snart som möjligt så ni får ställa er i kö (ifall det är kö där ni bor).

    Om det är Progesterall Progesteronkräm du menar så börjar man smörja efter ägglossning (man kan använda ÄL-test för att veta exakt när man har det).

    Sen fortsätter man smörja på olika ställen på kroppen fram till mens. Då slutar man och börjar om efter nästa ägglossning. Blir man gravid så fortsätter man smörja till v.14.

    Min läkare i Grekland rekommenderar alla kvinnor som försöker få barn att äta Omega3, d-vitamin och folsyra dagligen. Så det kan ju vara ett tips.

  • UndrandeSökare
    Elinoo skrev 2018-07-07 21:14:53 följande:

    Ska försöka slappna av nån/några månader nu i sommar. Ha sex så ofta vi bara kan. Inte ta nå ägglossningstest som stressar på. Och äta d-vitamin som någon tipsade mig om.

    Sen får vi söka om en utredning. Men det tar emot, jag tycker der känns super jobbigt. Vet inte varför det känns så tufft. Bara att prata pch skriva om det gör ont i hjärtat. Folk tjatar o frågar när vi sla skaffa barn

    Då syskon o vänner har familjer.

    Men tack för era peppningar, kom gärna med ider o tips! Ni är guldvärda! Kram


    Börja med både Folsyra, d-vitamin och Omega3 dagligen, om du inte redan äter det. Det rekommenderar min läkare att alla som försöker bli gravida tar.
    Jag kan rekommendera Eskimo3 Pure kapslar, dem använder jag.
  • UndrandeSökare
    Elinoo skrev 2018-10-15 15:23:24 följande:

    Hej alla igen!

    Måste få skriva utav mig till er igen. Började äta omega 3 och d-vitamin och folsyra. Och efter några månader + plussade vi. Dock i v7 blev det missfall. Andra gången..

    Ringde nu äntligen gyn/kvinnokliniken. Vi har hållt på i 1,5års kämpande. 2 missfall. Kanske fler med tanke på så pass tidiga.

    Fick som ingen hjälp det menar på att jag faktikst kan bli gravid men att det slutat med missfall och att det är vanligt. Men just nu mår jag skit.

    Blöder som en skit, är ledsen. Känns inte som dom kan eller vill hjälpa mig.

    Har ni nån ide? Ni har hjälpt mig förr ?

    Är det bara köra på direkt efter detta misfall. Eller är det noga med en mens imellan?

    Alla säger olika.

    Tacksam för svar!


    Om man haft 3 missfall så kan man få göra en missfallsutredning via Landstinget, jag tror tyvärr inte man kan få någon hjälp av Landstinget innan man endera fått 3 missfall, ELLER försökt aktivt i 12 månader utan plus, få kan man få göra en infertilitetsutredning

    Men ni kan annars vända er privat istället, ring och boka tid hos någon pricat gyn och säg att ni vill göra en utredning, så hoppas jag ni får hjälp.

    Det som brukar göras vid utredningar är spermietest med morfologi (obs! Morfologin är den viktigaste delen), undersökning av äggledare och livmoder med koksaltlösning, man tar också diverse blodprover tex hormoner, koagulationsprover etc.
Svar på tråden Snart 1års kämpande