Inlägg från: Anonym (Man på semester) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man på semester)

    Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar

    Anonym (Trams) skrev 2018-07-13 09:36:43 följande:

    Okej, filt leksaker och matsäck är överkurs. Men vad tror du om blöjor, solkräm och solhatt då.

    Typiskt män att bara göra iordning sig själva och låta kvinnan göra alla förberedelser som rör familjen och sen anklaga henne dels för att ta sån tid på sig och att det hon gör är överkurs.

    Jag antar att du sen inte har nåt emot att sitta på den onödiga filten, låta den överarbetade matsäcken smaka och smörja in dig med solkrämen som inte behövs.


    Jag bor 1 min gångväg från stranden så föredrar att äta hemma. Är solhatt bättre än keps? Sedan föredrar jag att undvika 10-16 vid längre tid på stranden och använda kläder på stranden framför solkräm.

    Fast till sak så kan generellt pappor ta barnen till badet. Det är inget problem. Sedan måste kvinnor öva på att allt inte måste vara på ett specifikt sätt utan låta mannen göra det på sitt sätt.
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-13 09:50:18 följande:

    Då vet jag inte om hänvisning till specifikt inlägg kan hjälpa dig. Men visst, inlägg 94.


    Du svarar Man77

    "Så jävla roligt inlägg, TOTALT världsfrånvänt!

    Nä mariekex och saft är kanske inte ett måste för mannens egen livskvalité. Men den mannen borde testa en dag på stranden med småbarn UTAN att ta med sig mellanmål, solkräm, leksaker och filt. Sen kan han komma och snacka om livskvalitet. Tyvärr kommer väl barnens mamma ha ruttnat och dragit vid det laget så han får berätta för sin spegelbild hur bra han är på att organisera saker."

    Vad har det med mig att göra?
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-13 10:01:11 följande:

    I inlägg 96 citerar du mitt inlägg 94. Men du har inget med det att göra?


    Nej, det du skriver i 94 har inget med mig eller mina resonemang att göra.

    Att jag besvarar ditt inlägg i 96 förändrar inte det.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Trams) skrev 2018-07-13 10:05:16 följande:

    Och sen när ni kommer hem från stranden så tar det dig bara en minut att sätta dig i soffan framför fotbollen medan kvinnan på ett överarbetat sätt hänger upp badkläder och handdukar för att imponera på sin kvinnliga omgivning. Den ställer hon sig i köket och börjar laga oviktig middag som hon lagar endast för att imponera på sin kvinnliga omgivning. Hon hänger oviktig tvätt för att imponera på kvinnor och sen knullar hon med dig, också för att imponera på kvinnor i sin omgivning. Och nästa morgon kliver hon upp med barnen och fixar frukost, allt för att impa på kvinnor.


    Snarare för känslan att känna sig som en bra mor. Kvinnor har i regel stort bekräftelsebehov. Kvinnor är dock svaga för normer och följer dem relativt blint så i den meningen har Man77 rätt.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Trams) skrev 2018-07-13 10:08:25 följande:

    Aha, så du är den enda människan i det hör landet? Alla har naturligtvis 1 minut till stranden och kan äta hemma, såklart. Man har väl planerat för sig!

    Män behöver öva på att ta ansvar och göra saker på ett vettigt sätt.


    Det är kvinnor som behöver förstå att man kan göra saker på olika sätt och att deras sätt inte är det enda vettiga sättet.
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-13 10:31:35 följande:

    Känslan av att vara en bra mor hänger rätt nära ihop med att vara en bra mor. Trist för dina barn och din fru att du inte verkar ha samma behov av att vara en bra far.


    Fascinerande att du återigen har massa fåniga hemmasnickrade personangrepp som argument. Så var det med den sakliga argumentationen.

    Känslan att vara en bra förälder ska inte blandas ihop med att vara en bra förälder.

    En bra förälder fokuserar på att skapa förutsättningar och resultat. Den som fokuserar på känslan riskerar att fokusera på just det. I en sådan värld är korv stroganoff bättre mat en varmrökt lax.
  • Anonym (Man på semester)

    P.S. De som är bra föräldrar ser även till att hålla ihop sin relation. D.S.

  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-13 12:10:08 följande:

    Fokus ska självklart ligga på resultatet, men för att nå resultat krävs planering, koordinering och genomförande. Ett gott resultat kommer inte av sig själv (som den varmrökta laxen).


    Så bra, då är vi överens.
  • Anonym (Man på semester)
    Bananböjaren skrev 2018-07-13 12:26:34 följande:

    Så den egentliga orsaken till varför du tog barnen till ett lekland var att du ville göra en statusuppdatering på sociala medier?


    Ha ha, ja oerhört patetiskt. Och han lyckades dessutom med konststycket att vanhedra såväl far som farfar i samma inlägg.

    Bra exempel på att även män kan fokusera på känslan att vara bra föräldrar. Dessutom med norm som argumentationsteknik.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Sandra) skrev 2018-07-13 11:31:34 följande:

    Sätt er ner och prata igenom allt som måste göras på en dag: frukost, två mål mat (lunch behöver ju inte vara varm men den ska ju fram på bordet), plocka undan, ha hand om barnen osv osv. Det är bra att få överblick eftersom alla (läs: killar) oftast inte fattar hur mycket man måste fixa i ett hem och med barn.

    Sen delar ni helt enkelt upp detta mellan er! En kan ha ansvar för all mat och en annan för tvätten & utflykterna, eller ta det vecka för vecka som nån annan skrev. Hemma hos oss kör vi med en app som heter Our Home där man skriver in allt som ska göras och sen får man poäng för det man gjort. Först till tex 1000 poäng får ett pris (plus att det är väldigt enkelt att se vem.som gjort mest).

    Vägrar han detta får du nog skaffa en ny man

    .


    Detta är väldigt bra exempel på hur kvinnor överarbetar. Du skapar alltså en arbetsuppgift som är helt onödig.
Svar på tråden Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar