Inlägg från: Anonym (Man på semester) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man på semester)

    Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar

    Anonym (Trams) skrev 2018-07-13 19:59:28 följande:

    Berätta för oss överkursare vad i ts beskrivning som är kvinnligt överarbete? Är det disken? Underkläderna? Toastädningen? Använder mannen inte toan, äter inte i hemmet, klär sig inte i kläder? Är inte barnen hans? Använder de inte heller toan, äter mat och har kläder på sig? Varför ska då bara kvinnan ta ansvar förvar områdena medan mannen sitter i soffan framför fotbollen?


    I ett hushåll hjälps man åt. Om det nu är två vuxna människor i förhållandet behövs inga listor. Det är en självklarhet att man delar på ansvaret och arbetsuppgifterna.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Trams) skrev 2018-07-13 20:43:13 följande:

    Har du ens läst tråden? Den handlar nämligen inte om dig utan om en man som semestrar genom att sitta i soffan och se på fotboll medan han fru och tillika mamman till hans barn sköter allt kring hem och barn. Är du ens läskunnig?

    För ts man är det uppenbarligen ingen självklarhet. Men mpnga mön k tråden kommer med välmenande råd om att kvinnan måste sänka sina krav och mpnga kvinnor i tråden kommer med välmenande råd om hur ts ska hjälpa sin man att klara av att ta ansvar. Läskunnig nu?


    Det är ju du som tar kvinnans berättelse rakt av utan ifrågasättande. Efter Metoo vet vi mer än någonsin att kvinnors alster sällan är att lita på.

    Tycker TS mest låter som en trångsynt mamma som vill ha det på sitt sätt. Om man nu vill ha det på sitt sätt så får man göra det själv. Enkel logik. Gör man något tillsammans delar man på jobbet.
  • Anonym (Man på semester)
    Mimosa86 skrev 2018-07-13 22:19:59 följande:

    Med det gör de ju inte. Hon får ju dra hela lasset. Hon lever ju 100% efter hans villkor. Är inte det ?logiskt??

    Och det var ju väldigt grundläggande krav på renhållning TS ställde, knappast i närheten av en pedantisk läggning.


    Tror du verkligen att hon får dra hela lasset på riktigt?
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Morsan) skrev 2018-07-13 23:17:48 följande:

    Jag kan svara. Toa och dammsug: Normalt en gång i veckan fast under en så här varm semester varannan.= 1 timme i veckan snitt. Snabbstäd av toa mm däremellan.= 2×5 min=10min i veckan, säj 15.. Sätta på diskmaskin en gång per dag. = 10 minuter per dag, med i och urplockning= 70 minuter i veckan, avrundar till 1 timme och en kvart.

    Underkläder varje dag, kanske mer för en tvååring. Lakan varje vecka, påslakan varannan. Tröjor med matfläckar.... Enklare att säja fem maskiner i veckan, 5× 10 minuter per vecka. Säj en timme. Då är jag uppe i 3 Tim 30 min per vecka. Plocka legobitar och tröjor och småkrafs 10 min om dagen= knappt 1, 25 tim i veckan och handla en timme i veckan plus en kompletteringshandel på halvtimme så blir det 6,25 timmar på sju dagar. Laga mat en timme per dag så är vi uppe i 13,25 timmar per vecka nästan två timmar per dag om jag har räknat ihop det rätt. Jag har säkert glömt något.


    Du överarbetar. Jag förstår att din man inte vill vara med på det.

    Ta några minuter per dag och städa. Ta hem städhjälp en gång i veckan.

    Några minuter på matlagning.

    Osv osv

    Folk gör det så svårt för sig helt i onödan.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (???) skrev 2018-07-14 08:05:11 följande:

    Du tappade din trovärdighet när du skrev att du skulle stoppa den varmrökt laxen i ugnen. Efter det tas alla dina inlägg som ren provokation, dvs inte på allvar.


    Vad pratar du om? Även det ett bra exempel på kvinnors problem med människor som inte gör som dem.

    En sådan struntsak som om man föredrar kall eller varm varmrökt lax var tydligen tillräckligt för att du skulle sätta igång och agera normpolis. Pinsamt!
  • Anonym (Man på semester)
    Trallen skrev 2018-07-14 06:57:02 följande:

    Men asså, TS har helt normala rutiner på hemsysslor! Det där är inte att ställa höga krav alls!

    Så typiskt att det alltid ska handla om kvinnans anpassning till mannen.

    Några minuter på matlagning? Wtf lagar man då? Öppnar en burk ravioli? Beställer pizza varje dag?

    Vem ska planera matlagningen? Skriva inköpslista? Handla? Förbereda maten? Ta sig igenom kriget vid matbordet? Duka av? Diska kastruller??

    Man bor ju under en stor jäkla sten om man kommer med ett sånt påstående.

    Visst att man kan slappa till lite med städning under semestern - men vanligt varje-dag-bestyr finns det ingen paus ifrån, semester eller inte. Lata farsor (eller morsor) måste helt enkelt skärpa till sig och ta sitt jävla ansvar som vuxen. Eller flytta och skapa sig sin egna svinstia.


    Vadå normalt. Återigen kvinnors rädsla för att inte vara som andra kvinnor. Vissa är till och med så rädda för att framstå som icke perfekta mammor att de inte ens vill ha städhjälp.

    Använda det ekonomiska överflödet som man får när man lever tillsammans,till städhjälp. Alternativet är skilsmässa och utgiftsökningar betydligt större än kostnaden för städerskan.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Sherlock) skrev 2018-07-17 10:44:22 följande:

    Jag har redan svarat på din fråga även om du inte uppfattat det: rimlig nivå är att göra det som behövs, när det behövs. Inte mer. Särskilt när man har ledigt och ska koppla av.

    Man gör inte saker bara för att det gått en viss tid eller har skett något specifikt. Det är där TS ställer till det för sig själv. Hon säger att om man har lagat mat så måste man, efter varje gång, städa köket. Som om en odiskad kastrull på spisen vore ett problem.

    TS man har sagt att han visst kan göra saker, men i sin takt och (får man anta) på sitt sätt. Det duger inte för TS. 

    Nähä.

    Då får väl TS ta hand om saken själv då.


    De borde även skaffa stödhjälp. En väldigt enkel lösning på problemet.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (...) skrev 2018-07-14 10:22:45 följande:

    Menar du på allvar att du tror att varmrökt lax behöver tillagas före servering?


    Laxen behöver inte ens rökas utan kan ätas rå.

    Den mesta maten vi äter behöver inte lagas över huvud taget. Därav blir din fråga helt irrelevant.
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-21 08:45:00 följande:

    Men nu skrev hon ju inte att diskbänken ska städas efter varje måltid. Däremot så behöver ju matbordet städas av för att det ska gå att använda det vid nästa måltid.

    Du resonerar galet om du tror att arbetsbördan och tidsåtgången blir mindre bara för att man skjuter det framför sig. Snarare går det åt mer energi om man gör så eftersom man då även måste jobba runt allt stök vid måltiderna.


    Går inte att svara på det generellt. Hamnar kräm, sylt eller annat sockerslisk på bordet blir tidsåtgången längre om du inte torkar av direkt. Om det däremot bara är smulor blir tidsåtgången minst om du låter de ligga.
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-22 10:59:21 följande:

    Sen tillkommer lunch, mellanmål och middag. Samt ge barnen uppmärksamhet i form av lek, blöjbyten, trösta om de gör illa sig, läggning vid middagsvila och inför natten osv. Då är det snarare 12 timmar än 45 minuter.

    Men visst är det märkligt att vissa män inte ens kan ta de där första 45 minutrarna utan att behöva påtala att de minsann skottat snö en gång om dagen tre månader om året.


    Gör enkel lunch mellanmål och middag så talar du bort stor del av tiden. Gör sedan saker du själv tycker är roliga med barnen så försvinner resterande tiden. Det är inte jobb utan underhållning.
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-22 12:38:15 följande:

    Självklart gör man saker med barnen som är roliga, det är väl självklart? Men om man sen lägger på allt hushållsarbete som faktiskt behöver göras så funkar inte livet om en förälder inte gör något alls av ovanstående. Det känns som om vi pratar i cirklar här.


    När kvinnor är med barn är det i regel tjat tjat och ännu mera tjat. Att kvinnor får ta hand om barnen beror helt på att de själva är iglar på barnen.

    Mannen har en mer relaxed inställning till det mesta. Han låter barnen i större utsträckning sköta sig själva.

    Är i en lekpark nu. Papporna låter barnen leka, många med en mobiltelefon i handen och njuter av livet. Flera mammor står bredvid barnen som leker. Ständigt med uppmaningar om hur barnen ska bete sig. Det kan omöjligt vara roligt!

    Klart du aldrig får vila med den inställningen. Även om det inte finns något att göra hittar mammorna på något onödigt att göra.
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-22 13:54:45 följande:

    Ah du är en ?det-där-löser-sig-pappa?.

    Du umgås inte med dina barn och du förlitar dig på att någon annan uppfostrar barnen och reder ut situationer åt dig. Mammorna måste helt enkelt stå där hela tiden eftersom ni farsor njuter av livet. Fantastiskt!


    Det är ju bara en kvinna som kan komma till slutsatsen att man inte umgås med sina barn, för att man inte hänger över dem 24/7.

    Normaltillstånd iaf här är att en förälder går till lekparken, inte båda. Papporna klarar helt enkelt av att ge barnen visst förtroende.
  • Anonym (Man på semester)

    Beträffande uppfostran lär sig barnen att inte lyssna på kvinnorna eftersom de smågnäller på dem hela tiden. När en man säger till lyssnar de, eftersom de då vet att det är allvar. Det är ingen slump att fängelserna är fulla av söner från ensamstående mammor.

  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Ehhh, ja?) skrev 2018-07-23 01:15:25 följande:

    Mannen är den som har hand om powertools (han gillar det, jag gör det inte) men det är jag som klipper gräsmattan, skottar 90% av all snö, målar uthus, rensar ogräs och klipper ner buskar. Jag är även den som pratar med grannen om att gemensamt ta ner sly/småträd bakom husen och räknar med att göra majoriteten av jobbet. 

    Jag bokar service för min egen bil, han för sin, men det har oftast varit jag som lämnat in bägge bilarna. Ingen av oss mekar med bilarna själva eller bygger några garage även om det är han som ringer snickaren.

    Summa summarum: Jag är den som gör det mesta praktiska utomhus, han är den som håller i kontakterna nät vi ska ta in hjälp.


    Får man fråga om du är äldre?

    Vet flera äldre damer som gör allt. De har lärt sig att vara oberoende eftersom deras män så sällan varit hemma. De fixar och kan göra allt. Imponerande! Det männen bidrar med är pengar och trivsel vid matbordet men där stannar det.

    Yngre kvinnor ger jag dock inte mycket för. Sköra, mesiga, rädda för att ta tag i problem samtidigt som de har en skev självbild. Till skillnad från äldre kvinnor är de yngre kvinnorna vana att ropa på mannen så fort det blir kris. De är dessutom uppfostrade med att de är offer.
  • Anonym (Man på semester)
    MsFry skrev 2018-07-24 15:20:39 följande:

    Sänka sina krav och strunta i att göra sakerna alls? Förr eller senare måste de göras och vissa saker blir vmbaa jobbigare om man skjuter upp det.


    Fast kvinnors problem kommer av överarbete och ineffektivitet.

    Som exempel. Jag och lillsonen ska bada. Jag säger till honom att ta på sig badbyxorna och sandalerna, så går vi ner. Vi badar, har det skönt och går hem.

    Frun och lillsonen ska bada. Hon hjälper honom att klä sig. Hjälper honom att ta på sig skorna. Väl nere vid stranden hjälper hon honom att byta om till badbyxor. De badar. Därefter hjälper hon honom att torka sig, byta kläder mm mm. Därefter går de tillbaka.

    Dvs hon åstadkommer sämre resultat med betydligt mer tidsåtgång än mig. Med mig får sonen öva på mer saker eftersom jag ger honom större ansvar.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-24 16:34:13 följande:

    Fast kvinnors problem kommer av överarbete och ineffektivitet.

    Som exempel. Jag och lillsonen ska bada. Jag säger till honom att ta på sig badbyxorna och sandalerna, så går vi ner. Vi badar, har det skönt och går hem.

    Frun och lillsonen ska bada. Hon hjälper honom att klä sig. Hjälper honom att ta på sig skorna. Väl nere vid stranden hjälper hon honom att byta om till badbyxor. De badar. Därefter hjälper hon honom att torka sig, byta kläder mm mm. Därefter går de tillbaka.

    Dvs hon åstadkommer sämre resultat med betydligt mer tidsåtgång än mig. Med mig får sonen öva på mer saker eftersom jag ger honom större ansvar.


    Detta gäller även hushållssysslor ska tilläggas. Frun städar åt barnen. Jag säger till barnen att städa efter sig själva.
  • Anonym (Man på semester)
    sextiotalist skrev 2018-07-25 10:33:53 följande:

    Eller att vi växte upp i en annan tid. Jag är "äldre", men hemmafruar är väldigt ovanligt i min generation, det är något som kommit upp de senaste 10-15 åren. Det är nog snarare generation äldre än mig som hade en frånvarande man.

    Jag bodde själv i många år och dessutom under flera år från mina syskon och föräldrar. Så skulle något bli gjort så fick jag fixa det själv, jag behärskar nog samtliga områden i hemmet som min sambo gör, utom snickeri, där slår han mig med hästlängder (ja, jag klipper gräs, skottar snö, fixar det mesta med min egen bil, äldre kvinna, men inte så gammal som generationen med hemmafruar)


    De flesta kvinnor 40+ har tagit större ansvar för hem och hushåll och varit mer hemma. De har lärt sig.

    Sedan har du även den yngre generationen kvinnor som lärt sig att de är offer och att det alltid är synd om dem.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (rävhatt) skrev 2018-07-27 18:39:08 följande:

    Separation hos föräldrar ger i sig upphov till psykisk ohälsa hos barn.

    Har man en instabil farsa som drar från en ung fattig mor och lämnar taskiga gener efter sig är det knappast konstigt om det inte blir lysande. Men det är fortfarande bara en liten del även av barn till ensamstående mödrar som blir karriärkriminella.

    "Barn som bor mest eller enbart med en förälder uppgav lägre nivåer av psykiskt välbefinnande och högre nivåer av psykosomatiska och psykiatriska symtom i jämförelse med barn i växelvis boende. Andelen barn i skolåldern med ADHD-medicinering var också betydligt högre bland barn till separerade föräldrar i jämförelse med barn i kärnfamilj. I vår studie visar analyser av skolprestationer för barn födda 1987-1996 stora skillnader mellan barn i kärnfamilj och barn med separerade föräldrar. Barn med separerade föräldrar hade -0.4 standardavvikelse lägre genomsnittliga betyg i årskurs 9 och slutade dubbelt så ofta grundskolan utan gymnasiebehörighet, efter att analysen standardiserats för föräldrarnas utbildningsnivå. Det var mer än dubbelt så vanligt att barn till separerade föräldrar inte gick ut gymnasiet. Bland dem som avslutade ett gymnasieprogram var det 30 procent färre som gick ett program som gav behörighet till högskoleutbildning. De barn som var yngre än fem år då föräldrarna separerade eller som aldrig hade bott med båda föräldrarna hade lägre meritvärden och gick i större utsträckning ut grundskolan utan gymnasiebehörighet än barn till föräldrar som separerade när barnen var äldre. "

    www.chess.su.se/polopoly_fs/1.294352.1472542775!/menu/standard/file/Barn%20till%20separerade%20f%C3%B6r%C3%A4ldrar%20CHESS%202016.pdf


    Tack för att du gav argument för att skilsmässa är en dålig idé.

    Jag instämmer helt!
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Martin) skrev 2018-07-27 18:59:29 följande:

    Här generaliseras det friskt. Drar alla över en och samma kam.


    Nej, det gör jag inte. Det borde t.o.m. en känslodriven man som dig kunna klara av att se.
  • Anonym (Man på semester)
    Nonym skrev 2018-07-27 19:41:52 följande:

    Yngre generationen kvinnor? Som jag då (30+)?

    Vad är det som gör att vi skulle vara offer och att det skulle vara synd om oss?


    Ja, det undrar jag också och svaren man hör imponerar inte.
Svar på tråden Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar