Inlägg från: Anonym (Man på semester) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man på semester)

    Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar

    Anonym (Eva) skrev 2018-07-12 14:44:40 följande:

    Men herregud! eftersom mamma oftast tar den första föräldraledigheten är barnen ofta mammiga till en början. Men finns det en aktiv pappa ändras detta för det mesta och går sedan i perioder. Det är väl knappast en bisarrt att vi slippa din situation där mamman måste åka hemifrån för att vila?


    Poängen är att dina inlägg är irrelevanta i denna tråd. Den situation uppkommer på sin höjd när mamman är passiv och pappan aktiv. Fast då finns ju inte TS problem.

    Så ska du hjälpa TS att lösa sin situation, eller ska du fortsätta att desinformera om din utopi?
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Lina) skrev 2018-07-12 14:57:14 följande:

    Men, när du tog din del av föräldraledigheten och din partner/ barnens mamma åkte till jobbet. Blev det inte så efter ett tag att barnet tydde sig till dig och det faktiskt var du som hade bäst koll på barnets vanor eftersom du hade det dagliga ansvaret?

    Så var det i alla fall för oss. När jag varit hemma det första året så var jag absolut bäst på att tolka vårt barns signaler, men när det sedan var min mans tur att gå på föräldraledighet så dröjde det inte lång tid innan det förändrades.

    Under hans år som föräldraledig var han definitivt den som bäst visste barnets rutiner. Efter att barnet börjat förskola och vi delar på ansvaret på ett annat vis så har det kunskapsglappet jämnat ut sig. Vi delar på hemansvar, barnansvar och sovmorgnar och han har, liksom anonym (Eva):s man inga problem att få gehör av barnet om han säger att nu får mamma inte störas.


    Jag har i likhet med män i allmänhet inte haft någon längre föräldraledighet. Det är irrelevant för trådens ämne hur det ser ut i en udda familj där pappan varit hemman under så lång tid som du berättar. TS man är uppenbart ingen hemman.
  • Anonym (Man på semester)
    Cailyn skrev 2018-07-12 15:05:09 följande:

    Så nog finns det män som gör hälften!


    Det går inte att göra hälften. Även det en utopi och påhitt.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Eva) skrev 2018-07-12 15:21:30 följande:

    Allt tyder ju på att det är ni som ät den udda familjen.


    Det räcker att läsa statistik om föräldraledighet för att se att du har fel.

    Sedan är fantastiskt att då många ska berätta om deras situation trots att den inte är intressant för tråden. Som att jag som bor i Sverige skulle råda barnen kring Nilen att bada där på samma sätt som vi gör vid våra stränder.
  • Anonym (Man på semester)
    Aiyana skrev 2018-07-12 15:35:29 följande:

    Så ni är så inkompetenta menar du? 


    Det är du som är inkompetent som inbillar dig att det går.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Omg..) skrev 2018-07-12 15:29:25 följande:

    Har du så låga tankar om dig själv och ditt kön att tanken att ni kan vara jämbördiga individer som kan göra hälften är en utopi i din hjärna? Really? 


    Vem har sagt att kvinnan gör mer? Min åsikt är att männen generellt gör mycket mer.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Alice) skrev 2018-07-12 16:10:47 följande:

    Exakt. Det är rent sorgligt hur han pratar om andra män. Jag och min sambo har visserligen inga barn än, men han får dåligt samvete om jag så börjar laga middagen utan honom.


    Jisses vilken svag man.

    Det ska dock inte stickas under stol med att det finns lata kvinnor som väljer blyga män för att kunna fortsätta sin lata livsstil.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (lol) skrev 2018-07-12 15:57:48 följande:

    Och verkligheten uppbackad av massor av studier visar att män generellt gör mindre i hemmet/för familjen än kvinnor. Dock har du rätt till din åsikt, precis som folk som tror att jorden är platt har rätt till sin åsikt.


    Sedan när räknas bara arbete i hemmet?

    Dessutom är det viktiga vad man presterar. Inte den tid som läggs ner.

    Jag kan laga en god middag på tre minuters arbetstid. En husmor behöver en timme för att laga motsvarande middag.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Slut..) skrev 2018-07-12 16:50:26 följande:

    Det klart du har rätt i det du säger men hur tvingar jag honom? Sluta laga mat? Sexstrejka? Dra iväg? Ge mig gärna tips för du är inne på en smärtsam sanning..tyvärr

    Och stora hållhaken är såklart mitt dåliga samvete för barnen.

    Men jag har ändå svårt att förstå hur man kan älska någon och samtidigt inte bry sig att hon mår dåligt. Man är ju ett team. Men känner mig som en singelspelare


    Om ni nu är ett team. Varför försöker du inte få till en lösning. Jag noterar att du endast besvarat kvinnorna i tråden som beklagar sig över din situation medan du nonchalerar de inlägg som visar din man förståelse. Du verkar mest vara intresserad av att prata av dig. Inte finna en lösning.
  • Anonym (Man på semester)
    Anonym (Slut..) skrev 2018-07-12 17:18:33 följande:

    Jaa.. jag ska nog börja göra så. Är bara rädd att allt kommer vara så nersunkat att jag får ett massivt arbete att fixa lägenheten framöver och behöva leva i allt.. jag blir lätt stressad av det (förmodligen pga av att jag vet att jag inte har uppbackning utan det landar på mig) han kan tyvärr sunka ner sig rejält.. han mår inte dåligt av det.

    Men om jag inte gör något så kommer det ju aldrig ske en förändring å andra sidan..

    Det som gör mig mer ledsen nu är att jag ställer mig frågan, vad får jag ut av det här? Om han är den faktor som stressar upp mig och få mig att må dåligt, varför ska han då vara en del av mitt liv?

    Antar att jag älskar honom men min förbittring blockar mycket av de känslorna.

    Men ska pröva att lägga ner alt och bolla över till honom som första steg.

    Tack!


    En bra början är att berätta för honom vad du tycker och tänker. Om du tycker det är jobbigt att prata så ge honom länk till denna tråden.
Svar på tråden Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar