• Anonym (S)

    Amma utan bröstmjölk

    Anonym (Nuh) skrev 2018-07-14 22:24:43 följande:

    Nej det har inte alla nyblivna mammor.


    Jo. ALLA med nyfödda barn har någon sorts mjölkproduktion. Behöver inte vara tillräcklig men tydligen så räcker det till för att barnet ska anse det tillfredsställande i detta fallet.

    Förstår inte hur du ts kan tycka att det är ÄCKLIGT att hon ammar sin tvåmånaders. Låter helt sjukt att ha åsikter om det. Läs på om amning så kanske du fattar att amning är långt mer än bara mat. Låt henne vara för Guds skull. Det finns ENDAST fördelar i det hon gör. Skärp dig!
  • Anonym (S)
    Anonym (.) skrev 2018-07-14 22:40:26 följande:

    Ammar man ett barn utan att ha mjölk finns risken att barnet slutar äta pga att det lurar hjärnan och ger en falsk mättnadskänsla. Och dessutom tycker jag att det låter konstigt om hon inte har mjölk i brösten när barnet bara är 2 månader?


    Du tror inte att barnet är under koll vad gäller mat och viktuppgång?
  • Anonym (S)
    Anonym (.) skrev 2018-07-14 23:40:41 följande:

    Att ett barn som vägrar äta är både farligt och besvärligt. Spelar ingen roll om barnet är under koll om det vägrar äta mat. Och jag vet inte någon nybliven mamma i världshistorien som inte har mjölk i brösten.


    Så barnet skulle vägra svälja annan mat om

    der får amma i närhetssyfte utan bröstmjölk? Har aldrig hör något fall i världshistorien där det förekommit.
  • Anonym (S)
    Anonym (.) skrev 2018-07-15 08:09:32 följande:

    Då fattar jag inte varför hon väljer att amma isåfall. Hade gett så mycket mer om hon samtidigt haft mjölk att ge än bara ett sugbehov. Då finns napp


    Herregud vilken dumhet. Du verkar inte veta vad du pratar om.
  • Anonym (S)
    Anonym (.) skrev 2018-07-15 14:13:37 följande:

    Jo som sagt så ger det falsk mättnadskänsla och kan resultera i att barnet inte vill äta.


    Skitsnack. Tala gärna om vad du har för utbildning inom området som gör att du känner att du har belägg för dina uttalanden.
  • Anonym (S)
    2barnsmorsan skrev 2018-07-15 14:23:19 följande:

    Mat får ju bebisen trots att inte amningen funkar. Att amma utan mjölk ger inte falsk mättnadskänsla utan att amma på även om man inte har mjölk eller om man bara har lite är precis vad som rekommenderas av Amningshjälpen för att det kan stimulera mjölkproduktion. Samtidigt ger man då ersättning efter amning.

    Många barn har ju enormt sugbehov och snuttar hela tiden på napp eller bröstet även om de inte är hungriga. Det är därför jag tycker att det verkar onödigt att amma enbart för närhet. Det är liksom enklare att ge ungen en napp istället för att vara en napp. Närhet kan man ju få genom att ligga hud mot hud när man matar med flaska.


    Precis. Skrämmande att se hur mycket okunskap det finns om amning. Inte konstigt det strular för så många.
  • Anonym (S)
    Anonym (Mysigt) skrev 2018-07-15 22:07:10 följande:

    Hej!

    Nej, jag tycker det är mysigt och naturligt. Men det kan göra mer ont på mamman när hon inte har mjölk.

    Det kan ju kanske få din egen mjölkproduktion att sätta igång också.

    Det är inte alls synd om ditt barn. Barn ligger och suger efter att mjölken slutat rinna för att få tröst och närhet. Ditt barn älskar förmodligen att ligga och suga på dina bröst och mår bra av det. Egentligen förstår jag inte ens varför du ställer frågan TS.

    Det är mer synd om barn som suger på napp. Inte för att de inte får mjölk men för att de inte får närhet (gäller de föräldrar som trycker in nappen i barnets mun och stoppar ner dem i vagnen, inte de som sitter med sina barn nära).


    Jobbar på bb och ser redan där ibland hur föräldrar trycker in nappen i munnen på sitt helt nyfödda barn när de skriker efter bröstet. Blir alltid lika förvånad över att man inte förstår och automatiskt lägger ett skrikande barn till bröstet.
  • Anonym (S)
    elmadumle skrev 2018-07-15 23:44:03 följande:

    Alla mammor vill inte amma, kanske därför de ger nappen. Det gjorde jag direkt när mina föddes då jag inte ville amma. 


    De allra flesta ammar sina barn på bb. Väldigt ovanligt att de avsäger sig det direkt och det är såklart inte de mammorna jag syftar på.
Svar på tråden Amma utan bröstmjölk