Inlägg från: CarinaL26 |Visa alla inlägg
  • CarinaL26

    Hur ska regeringsbildningen gå till?

    Blocköverskridande regering är det enda alternativet för ansvarsfull politik. Tyvärr.

  • CarinaL26
    extern skrev 2018-07-21 20:44:02 följande:

    Det är väldigt lätt att säga 'blocköverskridande', men desto svårare att förklara hur en sådan skulle se ut, vem som skulle vara statsminister och hur detta skulle fungera i praktiken.

    Med en blocköverskridande regering skulle vi hamna i ett "alla-mot-sd"-läge på riktigt, vilket i sin tur skulle ge SD katastrofal tillväxt. Tror dick att många med vänstersympatier har svårt att ta in detta. Lider så klart med deras tillkortakommanden, men man får visa empati. Alla ska med.


    Ska man tolka dig som om att du tror att jag är åt vänster?
  • CarinaL26
    vänsterhat skrev 2018-07-23 01:16:42 följande:

    Det kan jag inte veta, me de flesta som förespråkar blocköverskridande verkar tänka sig att S innehar statsministerposten.


    Dyatsministern bör rimligen komma från det största blocket. Orimligt att S skulle leda en sådan regering om alliansen blev störst, eller hur? Blir vänsterblocket störst så är dej rimligen Löfven som blir statsminister för en sådan regering.
  • CarinaL26
    vänsterhat skrev 2018-07-23 09:42:27 följande:

    Fråga är om hela vänsterblocket resp. hela Alliansen ska räknas när man ska bilda en blocköverskridande regering. Kanske ska bara de partier som bildar regering räknas?

    När man bildar regering brukar ju annars statministern vara den som leder det största partiet i regeringskonstellationen.

    Det blir inte lätt att få till en mittenregering.


    Det är också en variant som är rimlig. Men ökar risken för att Löfven blir statsminister då jag tvivlar på att V och Mp skulle ingå i en sådan regering. Skulle kräva att M blev störst för en moderatledd regering.
  • CarinaL26
    vänsterhat skrev 2018-07-23 10:13:14 följande:

    Man kan ju även tänka sig att M regerar själva. Känns rimligt eftersom de kan prata med både SD och S.


    Den dag M pratar med SD slutar jag rösta på dem. Har röstat M 4 senaste valen men snack med SD och det stannar där.
Svar på tråden Hur ska regeringsbildningen gå till?