Inlägg från: Ian2018 |Visa alla inlägg
  • Ian2018

    Hur ska regeringsbildningen gå till?

    Det många inte verkar ha förstått är att vi håller på att få en helt ny politisk karta. Vi står inför ett paradigmskifte inom svensk inrikespolitik på riksdagsplanet.

    Kristdemokraterna kommer åka ur riksdagen. De kommer inte finnas längre. Möjligen åker även Liberalerna ut också.

    Sverigedemokraterna kommer vara valets verkliga vinnare. Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer tappa stort.

    Hyfsat går det för Centern och Vänsterpartiet. Frågan är hur de kommer klara sig i följande val. Inte särskilt bra skulle jag tro, speciellt inte Centern.

    Utanför riksdagen står ny partier som Alternativ för Sverige och Medborgerlig samling och knackar på. Alltfler menar att Medborgerlig samling är nästa politiska kraft att ta sig in i riksdagen, men jag tror även att Alternativ för Sverige har möjligheter att växa sig starka de med.

  • Ian2018

    Tror somliga behöver vakna upp. Socialdemokraterna har förlorat nära hälften av sina väljare, Moderaterna en tredjedel. Kristdemokraterna kommer åka ur riksdagen. Liberalerna har tappat hälften av sitt väljarstöd de med. Miljöpartiet är också snubblande nära att åka ur riksdagen. Många av de etablerade partierna befinner sig verkligen INTE i någon förhandlingssituation. De har att välja mellan att överleva eller försvinna.

    Hela den politiska kartan håller på att ritas om. Även om så AFS och MED lockar över några SD-väljare, är det ingenting jämfört med de fd S-väljare och fd M-väljare som lockas över till SD.

    Varje dag får vi rapporter kring den misslyckade migrationspolitiken. Människor gråter över vad som har hänt med landet.

  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-07-28 21:41:47 följande:
    SD och svansen behöver vakna upp. De andra partierna och 2/3 av de röstande tycker att SD är vidrigaste partiet.

    Skit blir liksom inte gott för att en miljon flugor äter det.

    Jag kan förstå att SD och svansen gråter - för trots att det finns problem med integrationen så lyckas Sverige fortsätta vara ett bra land att leva i.

    Att gängen skjuter ihjäl varandra med illegala vapen från Balkan är ett mindre bekymmer. Så länge inga oskyldiga drabbas så kan de göra slut på varandra som jag ser det.

    Vad är det som hänt med landet egentligen? Ekonomin är stark, länge sedan så få varit utan arbete/sysselsättning.

    De värsta som händer här är att de som kallar sig 'Sverigevänner' ljuger folk rakt i ansiktet om hur fruktansvärt allt är överallt pga att det finns invandrare här. 
    Problem med integrationen? Det är ju ett klart understatement i sommarvärmen!

    Folk vågar knappt gå utanför dörren längre av rädsla för att bli rånade och nedslagna och då hjälper det knappast att ett litet fåtal riskkapitalister tjänar storkovan.


  • Ian2018

    Hela Sverige är snart ett enda stort utanförskapsområde.

    Jag träffar dagligen människor som är helt förtvivlade över hur det blivit. Tidigare välsituerade områden har förvandlats till väldigt otrygga områden. Barn kan inte vara ute ensamma och leka längre.

  • Ian2018
    Less is more skrev 2018-07-28 23:09:43 följande:
    Vilka områden är det ?

    Senast idag hörde jag talas om  Lannabadet i Lekeberg. Situationen har tydligen fullständigt spårat ur på orten. Gäng håller hela området i skräck och Polisen blir utskrattade när de åker dit. Människor blir hotade och misshandlade. Barn vågar inte vistas utomhus.

  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-07-28 23:37:23 följande:
    Det är stökigt på en badplats med ungdomar som stojar, skräpar ned och knufafs så att mindre barn åker ned i vattnet  - är det kännetecknet på ett särskilt utsatt område?

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7008519 

    Vilka kriminella ligor skjuter, handlar med vapen, narkotika och stöldgods där så att vanligt folk inte kan besöka platsen?

    Om du kallar badplatsen för ett särskilt utsatt område så har du inte mycket på fötterna 
    Enligt vad jag fått erfara har oroligheterna pågått under en längre tid. Folk går in i villaträdgårdar och hämtar allt från frukt till utemöbler som sedan kastas omkring. Människor som säger ifrån blir hotade och misshandlade.

    Här är ett annat exempel.

    https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/juli/28/28-juli-16.11-brak-tingsryd/
  • Ian2018

    Många vågar inte längre anmäla av rädsla för repressalier. Andra anser att det är meningslöst att anmäla mindre stölder eftersom polisen ändå inte utreder "vardagsbrotten". Eftersom det är självrisker på ett antal tusenlappar blir många brott inte anmälda.

  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-07-29 17:46:04 följande:
    Problemet är inte att människor upplever otrygghet - problemet är att nyttiga idioter får dessa människor att uppleva otrygghet.

    Jag tycker att de som driver fake news och propaganda saknar empati och hederlighet.
    De "nyttiga idioterna" är de vänsterindoktrinerade massimmigrationsförespråkarna som springer kapitalisternas ärenden. De fattar inte att de allihopa håller på att begå något som bäst kan liknas vid kollektivt självmord.
  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-07-29 10:09:00 följande:
    Varför skulle c och L ge passivt stöd till SDs förslag då de är så tydligt mot SD?

    Med 150 mandat har M +SD 199 mandat mot sig då de lägger fram SDs bruna förslag som alla utom SD och 1/3e del av M tydligt anser vara vidriga

    Som läget är kan SD lika gärna lägga dig platt inför alliansen.

    SD sitter inte i den positionen att de är vågmästare, c är de med makten. Och C vill inte ha SDs med på tåget.
    Centern är ett litet marginaliserat parti. De ställer redan till med problem för Moderaterna och skulle de alliera sig med Socialdemokraterna skulle sprickan visa sig omgående rörande arbetsmarknadspolitiken där de bägge partierna står i varsin ringhörna.
  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-07-29 18:21:52 följande:
    De nyttiga idioterna är de som medverkar i ryska tv-shower, som lierar sig med le Penn, som ser ungerns politik som demokratisk, som sprider vinklade sanningar, som påstår att ett bråk vid en badplats är ett utanförskapsområde, som gör allt för att framställa sig som 'Sverigevänner' men inte gör annat än att försöka skapa splittring och alltid skylla allt på migrationen. Allvarlig - nyttiga idioter stärker inte Sverige utan skapar misstro, osämja genom dessa lögner. Vems ärenden går man?  Vilka har nytta av att splittra befolkningen? Var kan vi se dessa troll sprida sin dynga- från St:petersburg m.fl ställen. varför stöttar de påstådda 'Sverigevännerna'  de ryska trollfabrikerna?  Är det medvetet eller 'Sverigevännerna' nyttiga idioter?
    Du har verkligen inte förstått någonting. Sverige idag ÄR ett splittrat land. Sprickan är enorm, men ska man vara riktigt noga är det inte en spricka, utan många sprickor. Den går mellan stad och land, mellan etablissemang och befolkning. Den löper över sociodemografiska grupper. Vilka tjänar då på denna söndra och härska-politik som förts av denna och av tidigare regeringar? Jo, det är de som redan sitter vid köttgrytorna. De som tjänar pengar på de stora emigrantströmmarna. Det är knappast de som blir sittande i vårdköer, som inte törs gå utanför dörren, fattigpensionärerna eller de olika grupperingar som håller på och skjuter ihjäl varandra i konflikter rörande narkotikaförsäljning. Det är knappast heller de som drabbats av djupt trauma efter terrorattacken på Drottninggatan häromåret. Många frågar sig var nästa attack kommer att äga rum. Vilka kan då hållas ansvariga för den situation vi nu lever i? Rimligen de politiker som skapat det samhälle vi nu tvingas leva i.
  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-07-29 18:25:05 följande:
    Centern är Sveriges 4e största parti efter de tre 20+% partierna. När och om M närmar sig SD kommer C att växa.

    Att de ställer till problem för moderaterna är fel - de ställer till problem för SD. S
    SD och M är ingen symbiotisk organism.

    Alla partier får leta efter långsiktiga kompromisser i frågor där de kan samarbeta - i fråga om SD finns det ingen som ser att det är möjligt.
    Centern är snarare det femte största partiet (efter VP). I praktiken riksdagens tredje minsta parti efter valet. Enbart L och MP lär bli mindre. KD räknar jag ut.

    I samma stund som Annie Lööw beviljade uppehållstillstånd för 9000 ensamkommande Afghanska män utan giltiga asylskäl blev sprickan mot moderaterna jättetydlig. De senare säger sig ju vilja ha ordning och reda i asylsystemet och Ulf Kristersson har ju varit väldigt tydlig med att han vill se en klart minskad invandring till Sverige. Hur det kommer fungera i samarbete med Annie Lööw och centern återstår att se. Många tror det kommer bli svårt.

    Det blir en belastning för M på så sätt att många M-väljare inte vill ha den migrationspolitik som Annie Lööw står för. Väljarflykten från M till SD har varit massiv och den riskerar att fortsätta om Kristersson ger efter för Lööw.
  • Ian2018

    Självklart kommer SD kräver att få något i gengäld om de ska stödja en M-regering. Det handlar inte om någon "mognad", utan om respekt för sina väljare och omtanke kring demokratin.

    Varför skulle SD som högst sannolikt blir ett betydligt större parti än M efter valet lägga sig platt för M och stödja dem om de inte får något i gengäld? För att de tycker ännu sämre om S? Tror inte det räcker som argument och i flera frågor ligger de ju betydligt närmare S än M.

    Det roliga är att moderaterna anklagar SD för att vara socialister och sossarna anklagar SD för att vara borgare. Då vet man rätt väl att SD lyckats tämligen väl att positionera sig i den politiska mitten i den ekonomiska politiken. Taktiskt och riktigt gjort av SD.

    Skulle SD lägga sig platt i en regeringsförhandling öppnar det onekligen dörren för AFS. Det håller jag med om till fullo. Det borde alla förstå.

  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-07-30 19:07:12 följande:
    Det är precis det jag menar, vad kommer SD att kräva för att vara ett stödparti till M?  Något som M eller de andra partierna kan tänkas rösta igenom. Det har jag svårt att se.

    Men ge gärna ett exempel på vad du tror SD vill ha i utbyte för sitt stöd till en M-regering,

    Sen kan vi tänka på om övriga partier skulle rösta med eller mot ett sådant förslag.
    Tja, det är väl ingen högoddsare att SD skulle kräva en betydligt hårdare asylpolitik?
    Det är ju SD:s kärnfråga Får de igenom det kan de nog tänka sig att kompromissa bort både det ena och det andra och anpassa sig till M.
  • Ian2018
    Richard1986 skrev 2018-07-30 19:26:46 följande:

    Det bästa vore om UK får försöka bilda antingen en 4-partiregering eller ännu hellre en ren M-regering och sen söka stöd där det behövs. Det är alldeles för mycket fokus på att få till majoritetsregeringar. Det kommer med stor sannolikhet bli en omöjlighet för båda blocken men man behöver inte ha en majoritet med sig heller. Det räcker så länge man inte har en majoritet emot sig. Så har Sverige styrts under mycket lång tid under båda röda och blåa regeringar.

    Går det inte alls så är det rimliga att talmannen ger nästa försök till S-ledaren. Faller talmannens förslag 4 gånger i riksdagen blir det nyval (vad nu ett sånt skulle hjälpa).

    Annie och Jan har sagt att de ej kommer att samarbeta med Sd men de har heller ej sagt att de i ett sådant läge kommer att stödja S. Framför allt Annie tycker illa om stora delar av S politik så jag har svårt att se att hon kommer acceptera att bli Vice statsminister till Löfvén i 4 år. Även om det är många sossars drömalternativ...

    Ett mer realistiskt alternativ tror jag är att C och L beslutar sig för att ej ingå i någon regering och ge passivt stöd till en ren M-ministär. Det är också ett instabilt alternativ men ett framkomligt om det skulle visa sig krävas. Det kan rent av ge dom en guldsits. Bara att kolla på hur urstarkt V går i opinionen just nu genom att stå utanför regeringen men ändå kunna påverka utifrån.

    Att tro att Sd per automatik skulle säga ja tack och amen till allt en M-regering föreslår är bara naivt med tanke på att en stor del av Sd-väljarna är missnöjda Socialdemokrater. Dessa har knappast mycket intresse av att stödja en M-regering.


    Jag delar i princip din analys. Jag tror många inte minst inom alliansen tänker sig detta, men jag tror ändå inte det kommer fungera. Inte om man inte är villig att kompromissa med SD. Då kommer de fälla en M-regering med passivt stöd av övriga borgerliga partier. Vägrar man ge SD inflytande krävs det att sossar och moderater ingår i regeringen tillsammans. S + C kommer bli alldeles för svaga. SD kommer vilja sänka dem och M måste svara med samma sak. Annars har vi i praktiken en ny decemberöverenskommelse och det är förödande för M. De kommer akta sig för något sådant. Annars är de totalt rökta i valet 2022. Frågan är ens om de skulle klara sig kvar i riksdagen. De M-väljarna skulle fly lite överallt. Till SD, AFS, MED,L....
  • Ian2018
    Less is more skrev 2018-07-31 08:21:15 följande:

    Min dröm är annars Alliansen + S.

    Då måste partierna komma överens om och göra upp kring de stora viktiga strukturerna i samhället. Skola, vård, omsorg och bidragssystem etc. Landet behöver byggas för framtiden och fungera smidigare. Alla måste slå sina kloka huvuden ihop och samarbeta. Tycker jag.


    Kommer fortsätta köra landet ned i avgrunden. Hur kan det vara din dröm?
  • Ian2018
    Padirac skrev 2018-08-11 11:47:01 följande:
    Det intressanta är att SD anser M vara naiva i frågan om vad M behöver göra för att få SDs stöd.

    SD säger att så länge M driver SDs invandringspolitik så skiter SD i resten av politiken. 

    1. SD är ett enfrågeparti - Jomshof bekräftade detta då han säger att M kan få besluta om allt annat bara SD får bestämma om migrationsfrågorna. 

    2. SD kan inte som de övriga partierna kompromissa för att få igen en del av sina förslag - varken partiet, ledning, medlemmar eller kärnväljare accepterar något sådant. SD har bara ett förslag trots att de försöker framstå som ett seriöst parti

    3. SDs förslag är mer långtgående än M kan föreställa sig  - hur tror M att de ska kunna regera med SDs passiva stöd om M inte driver SDs förslag i riksdagen? SD kompromissar inte och förhandlar inte.

    ergo. M är naiva
    Nu håller jag det ganska för osannolikt att så skulle vara fallet. Självklart är ju invandringen den viktigaste profilfrågan för SD. Här har man en helt annan syn än de andra riksdagspartierna. Här kompromissar inte SD. Övriga frågor kan man tänka sig att förhandla om. Inte särskilt konstigt.

    SD är idag det enda riksdagspartiet som tar ansvar för Sverige.
Svar på tråden Hur ska regeringsbildningen gå till?