Inlägg från: Eloons |Visa alla inlägg
  • Eloons

    Vi som har bf April 2019

    Jahajaa skrev 2018-08-18 08:50:43 följande:

    Eftersom jag är ny inom det här ämnet (gravid) ;) haha, så hade jag ärligt talat ingen riktig koll på kubtestet.. (visste inte att det ingick ultraljud). gick in och läste lite och det verkar det som att man får det om man vill. :) frågan är om man vill? vet inte hur jag skulle kunna ta beslutet att avbryta graviditeten eller ej om det visar sig att risken är stor för något fel.. ska du göra kub?


    Jag kommer göra kub, gjorde det vid förra graviditeten också. Är det så att man får dålig sannolikhet kan man ju göra fostervattenprov eller moderkaksprov för att gå vidare och titta om något inte stämmer. Jag vill mest veta pga trisomi 13 & 18, då vill jag avbryta så tidigt som möjligt.
  • Eloons
    Vesslan25 skrev 2018-08-20 23:05:49 följande:

    V 6+6 och foglossning så jag knappt kan stå upp. Fasiken va tjörvigt det kommer bli på jobbet imorgon. Har ju inte direkt berättat för någon. Och har lite osnyggt maskat mig ifrån vissa arbetsuppgifter senaste tiden då jag har ett tungt jobb med just nu olämpliga maskiner.

    Är det någon av er som varit med om detta?

    Borde jag bara berätta för att slippa ev. skitsnack av kollegorna eller ska jag smyga på några veckor till?


    Tycker du gör precis som du vill, jag berättade tidigt min första graviditet då jag var väldigt illamående och jobbar mycket med service så behövde informera mina kollegor.

    Känns det skönt att berätta för att slippa skitsnack så gör det, annars struntar du i det för du har en anledning som de inte behöver veta om just nu!
  • Eloons
    missgeting skrev 2018-08-24 21:32:14 följande:

    Så kul att det är så många med bf i april. Hur mår ni? Jag har väldiga problem med illamående, vallningar och yrsel.

    Mottar gärna era bästa tips mot illamående då det börjar gå ut över både jobb och fritid. Fick sjukskriva mig i onsdags och låg i princip utslagen hela dagen utan att få i mig något förrän på kvällen.Olika typer av socker/ godis är det som funkar för mig för att bryta illamåendet men det känns ju inte nyttigt eller hållbart i längden. Har massor av nyttiga matlådor i kylen och frysen som magen bara vänder sig om av bara tanken att värma upp. Kan äta det mesta en gång men sen när illamåendet kommer gör det att jag inte får i mig det nästa gång. Fått kasta massor av matlådor på jobbet som inte fått ner och fått äta mackor istället. Att äta mackor, frukt och godis känns ju inte riktigt i linje med livsmedelverkets rekommendationer... ångesten börjar smyga sig på. Tips någon?


    Jag har vart väldigt illamående men det värsta har försvunnit, för mig fungerade söta tuggummin om du nu inte vill äta godis? Om det nu är godis som funkar för dig just nu så behöver du inte känna sån press att det är just godis. Mår du illa gör man fan vad som helst för att må bra känns det som haha!

    Förstår dock att det är jobbigt på jobbet, du känner inte att du vill berätta om graviditeten så du får mer förståelse om slipper må dåligt över att du sjukskriver dig ibland?
  • Eloons

    Igår kom första spyan på kvällen, det var inte kul alls... hoppas på första och sista haha. Men nu på onsdag väntar första ultraljudet!! Så spännande

  • Eloons
    Jahajaa skrev 2018-08-27 08:49:04 följande:

    Åhh spännande med ultraljud! Vilken vecka är du i? Har du bokat privat eller får du det av MVC? Jag kräktes en gång i början på vecka 7 (6+2), har klarat mig efter det och är i vecka 7+4 nu :) håller tummarna för att du också slipper ;)


    Just nu 8+5 bokade ett privat, jag tänkte verkligen att den här gången ska jag vänta till kub men vill se ett litet hjärta så att ångesten försvinner... man tänker alltid dumt nog det värsta.

    Skööönt! Då hoppas jag det gäller för mig med, hatar att spy!!
  • Eloons
    Sofieee skrev 2018-08-28 14:28:17 följande:

    Hur mår ni? Jag har mått så bra de senaste veckorna att jag trott jag inbillat mig så bokade in ett privat ultraljud som idag visade ett tickande hjärta som satt på rätt plats. Så overkligt. Nu är det dags att vänta några veckor till på nästa ultraljud (v12 för kub) och efter det kan jag förhoppningvis börja tro att det händer. Känns som ?alla? har så mycket symptom och mår dåligt. Jag mår som vanligt förutom ömma bröst typ, inget illamående och jobbar och rider som vanligt. Antar att borde vara glad för det men känns också konstigt när man läser/hör om hur många som kräks och mår kasst.


    Jag mår stundtals illa, superont i bröstvårtorna och är väldigt trött...

    men va skönt för dig att du mår bra! Bara passa på och njuta och mysigt med ultraljud och att allt såg fint ut.

    Har ultraljud imorgon, ser så mycket framemot det!
  • Eloons
    Tiffany skrev 2018-08-28 16:29:07 följande:

    Hej Alla 

    Tyvärr vaknade jag igår morse av ryggvärk och som mensvärk och gick på toaletten.. Där fann jag blod på pappret :( Sen fortsatte det bara att blöda hela gårdagen med tilltagande smärta och blod med klumpar i. Imorse fick jag åka in till gynakuten där det konstaterades att jag fått missfall i vecka 7. 

    :( hemskt.

    LYCKA TILL NI ANDRA! 

     


    Beklagar! :(
  • Eloons

    Ultraljud idag, stämde bra med dateringen och det var ett foster med ett hjärta som slog. Så skönt!

  • Eloons
    Jahajaa skrev 2018-08-30 18:14:12 följande:

    Åhh vad mysigt att få se bebis på ultraljud! <3 Och härligt att allt såg bra ut :) hår långt gången är du nu?


    9+1!
  • Eloons
    okändokänd2 skrev 2018-08-31 19:34:27 följande:

    När har alla bf?

    Själv har jag 1 april och är redan i v10, tycker de har gått så snabbt nu i slutet!


    3e april här! Inskrivning den 10/9 och förhoppningsvis kub tätt på
Svar på tråden Vi som har bf April 2019