• Äldre 26 Jul 12:49
    186003 visningar
    916 svar
    916
    186003

    Julibebisar 2018

    O jag hoppar oxå in här. Min tjejiga är nu 1 vecka och 2 dar o tycker oxå att tiden går fort.

  • Äldre 26 Jul 14:18
    #10

    Hur ofta äter era bebisar ungefär? Här är det typ 2 timmars mellanrum dygnet runt...

  • Äldre 29 Jul 10:01
    #23

    Ja jag går omkring som en zombie här hemma. Hon verkar vilja amma mer på nätterna än på dagarna nu...suck. Men hon försöker iaf sova på nätterna i mellan amningarna. Nu har hon dock börjat knorra en himla massa. Hon rapas ordentligt men ändå verkar hon lite besvärad. Tror inte hon har magknip men hon kräks en himla massa. Knorrandet avtar när hon får va i famnen, det är ju oxå skumt. Min andra dotter knorrande oxå massor men hon hade ont i magen (mjölkproteinkänslig) så det tedde sig lite annorlunda.

    Nån som har liknande?

    Nån som börjat blöda mer igen? Fått några blödningar igen och igår va jag till och mer yr..

  • Äldre 29 Jul 20:20
    #30
    malikan skrev 2018-07-29 19:57:57 följande:

    Jag vet inte hur lång tid det går mellan ellas mål, jag kollar aldrig på klockan längre då det bara stressade mig att hon åt för ofta eller för glest, ammar henne istället när hon visar tecken och skiter i hur lång eller kort tid det gått. På natten liggammar jag så sover i princip igenom amningarna :)


    Jag har aldrig lyckats liggamma...Mina barn har hållt på och släppt och tagit nytt tag i bröstvårtan ganska ofta så man behöver liksom va med/koncentrerad. Så mina nätter är inte så roliga, sitter upp o ammar.
  • Äldre 30 Jul 11:57
    #45
    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-07-29 16:03:38 följande:

    Hur mår alla mammor? Hur går det med era små knottar?

    Hur är nätterna för er?

    Min lilla pojk här är vaken på nätterna och sover hela dagarna..

    Jag heltids ammar men nu på kvällarna/nätterna så är han så hungrig o blir int tillräckligt mätt på min bröstmjölk så har provat ersättning och han slockar typ direkt efter han har fått i sig lite.. Ammar först, sen ger ersättning. Men på dagarna blir han mätt på bara bröstmjölk? Fattar int..


    Här har det gått väldigt bra tills för några dagar sedan då hon har börjat knorra rejält. Verkar ha med magen o göra. Käkade en massa godis härom dan så tror det kan vara det som orsakade det, vi får se ikväll. Ska nog införskaffa Sempers magdr iaf. Jag helammar. Gav henne lite bröstmjölk på flaska efter kvällsamningen igår för hon låg och drog i bröstvårtan o så tänkte jag att hon kanske va mer hungrig...Fick dock bara i 15-20 mm till men då somnade hon ordentligt iaf.

    På nätterna äter hon med ca två timmars mellanrum o så knorrar hon i mellan passen och bajsar 2-3 gånger så mycket sömn blir det inte...suck. Ligger dock ensam på sambons sänghalva o det är skönt. De andra barnen skulle sova på mej på nätterna.

    På dagarna vill hon bli sysselsatt nu...vilket inte är så lätt...(Va i famnen, gå omkring, prata med, visa saker, ligg/sitta i vaggan typ). Funderar på o testa o lägga henne på ett lektäcke på golvet o se om hon kan ligga på mage...Hon är väldigt stark i nacken redan.

    Imorgon blir hon två veckor och jag tycker att tiden går så fort. Mitt tredje barn o hon är redan så stor. I fredags vägde hon 4100. Tycker endel bodysar i storlek 50 är så trånga redan. Vill stanna upp tiden lite. Bävar för när sambon ska börja jobba om en vecka... har en vild tvååring här hemma o en åtta åring och en lekfull labrador. Annars har jag börja må lite bättre än förra veckan iaf. Inte lika nedstämd och hormonerna börjar stabilisera sig. Dock är jag trött o blöder lite i omgångar (det hade avtagit helt i förra veckan). Har inte ont nånstans el andra besvär så det är skönt.
  • Äldre 31 Jul 19:37
    #60
    jennie08 skrev 2018-07-31 19:20:29 följande:

    Här snuttas det på. Om bebben fick välja så skulle han ligga vid bröstet 24 timmar om dygnet. Han sover, vaknar och är hungrig på en sekund. Får han inte bröstet då så blir det kaos. Ibland har han stunder då han kan ligga en stund och titta men efter några minuter så börjar han smacka och suga på fingrarna. Sen är det kört. haha. 

    Mitt största problem just nu är mina bröstvårtor som svider som eld. De får ju aldrig vila. Han kan ha lite problem att hitta rätt grepp också och suger till lite skönt på toppen -aj aj.... ofta hittar han rätt grepp till slut men det kan ta sin lilla tid. Idag pumpade jag ut bröstmjölk för första gången. Lite drygt 100 ml och han slurpade i sig det snabbt - lite väl snabbt kan jag tycka och han var nöjd i ca 10 minuter och sen var han så hysterisk så jag blev tvungen att ge honom bröstet också. Så jag ammade honom på båda brösten ändå... haha så mycket var det för den bröstvilan. 

    Förutom det så mår jag bra. Skulle önska att jag kunde liggamma men jag har inte fått till det men någon  av barnen... 

    Är era bebisar nöjda när de är vakna eller vill de också helst vara i famnen?


    Jag använde purelan på bröstvårtorna precis i början när det gjorde ont. Den är kanon sen har jag kört med bröstmjölkuppsamlingskoppar, de kan man ha på ett tag så bröstvårtan kan få lufta lite (om man inte vill gå barbröstad vill sälja) ;)

    Vad gäller nöjda bebisar så kan jag säga att denna flicka är hyffsat nöjd när hon är vaken. Vill bli sysselsatt och vara med men är sällan ledsen. Sover dock mycket fortfarande. Bara på kvällen som hon vill vara mer i famnen. Däremot mina andra två tjejer har varit enormt närhetskrävande och nummer två ammade sönder mej hela tiden. Båda de två har haft napp. Och sov inte alls såhär mycket i början.
  • Äldre 31 Jul 21:21
    #63
    Iowhannah skrev 2018-07-31 20:59:20 följande:

    Jag levde i villfarelsen att andra barnet skulle vara lättare än första men ack så fel jag hade. Jag tyckte sonen var jobbig i början men det var ju ingenting emot den här! Hon skriker nästan varenda vaken minut, speciellt på kvällarna när man själv är trött och inte orkar :/


    Jag hade likadant...tyckte första ungen va knepig sen kom nummer två som var riktigt kämpig (o är fortfarande) så är glad att trean nu verkar lättare.
  • Äldre 31 Jul 21:24
    #64
    jennie08 skrev 2018-07-31 20:05:16 följande:

    Skönt med en nöjd bebis :) Jag ska egentligen inte klaga därför att Edward blir ju lugn så fort han får bröstet så det är ju inte så att han skriker hela tiden. Det behöver han inte ;) 

    Mitt mellanbarn var så där nöjd. Åt och sov och var allmänt nöjd hela tiden. Sov också hela nätter redan från början. Men den här lille behöver lika mycket närhet som sin storebror om inte mer. Storebror nöjde sig med napp emellanåt iaf. Ganska roligt att alla barn är så olika trots att de är stöpta i samma form :)


    Det här med att endel barn sover hela nätter känner jag inte till...;) Mina två stora barn skulle sova på mej och amma 2-3 timmars mellanrum på natten. Min lilla nu sover på ena sidan av dubbelsängen o jag på andra o ammas och med 2 timmars mellanrum. Något tips på hur de kan sova hela nätter så tidigt?
  • Äldre 31 Jul 21:28
    #65

    Förresten...med min andra tjej så var det riktigt kämpigt i början. Hon skrek mycket och skulle vara nära och tutta jättemycket, var mycket lös i magen ganska ofta och "knorrade" väldigt mycket på nätterna. Man provade ju med allt men inget verkade hjälpa förutom att undvika "rena" mjölkprodukter (mjölk, fil, yoghurt, grädde etc). Däremot gick det bra med tillagad mjölk. Bara ett tips...tror det tog typ 2 månader innan jag fattade att hon va mjölkproteinallergiker.

  • Äldre 1 Aug 23:00
    #88
    jennie08 skrev 2018-07-31 22:42:15 följande:

    Hur vet man om så små bebisar är lösa i magen? Edwards bajs är ju senapsgult och rinnigt. Trodde det var det vanliga när de helammas. 


    Med tvåan (som var lös i magen) så kunde hennes bajs liksom spruta ut en meter när hon låg på skötbordet utan blöja. Kom ofta och utan förvarning. Sedan gjorde hon läten och liksom spändes sig över magen svårt att förklara....denna tjej har oxå ringt och senapsgult men tycker nog att det är lite mer fast en med min tvåa.
Svar på tråden Julibebisar 2018