Inlägg från: Twoblirthree |Visa alla inlägg
  • Twoblirthree

    Julibebisar 2018

    Iowhannah skrev 2018-08-03 06:06:41 följande:

    Om jag tyckte att saker var jobbiga så är det ingenting mot hur det är nu!

    I går förmiddag lekte jag med sonen, snubblade över hans springcykel, ramlade bakåt och tog emot med händerna. Detta resulterade i starka droger, ambulansfärd och två brutna handleder. Högerhanden är i princip obrukbar, kan knappt röra fingrarna utan smärta, vänsterhanden funkar skapligt men jag får inte lyfta eller bära mer än 0,5 kilo. Min sambo får en jäkla massa jobb nu!

    Jag måste sova på rygg, vilket jag aldrig har uppskattat, jag är en kronisk sidosovare, men armarna ska ligga i högläge så det är bara att vänja sig. Som tur var så hade jag en Oxynorm kvar sedan mitt MA förra året, så den kunde jag sova på i natt. Hur det ska gå framöver vet jag inte, jag fick starka Alvedon och jag har Lergigan hemma så förhoppningsvis klarar jag mig på det.

    Fasen vad vi kommer utnyttja farmor, mormor och förskolekompisars föräldrar nu!


    Men guud va jobbigt. Skönt att ni har folk som kan hjälpa er...stackare.
  • Twoblirthree
    jennie08 skrev 2018-08-03 17:43:03 följande:

    Jo men lite gasig men inte så mycket så att jag har reagerat på det. Utan han skriker till och spänner hela kroppen och sen släpper det. Han kräks inte alls.

    Försökte rings till BVC men de ringde aldrig upp.Ok men då kanske jag inte behöver oroa mig för det iaf. Är nog upp i en 10-11 blöjor än så länge. Det är bara det att innan i förrgår så bajsade han kanske 2-3 ggr/dygn. Men skumkonsistensen är i get jag minns från mina andra barn.


    Brukar ju vara något man själv har ätit när man ammar. Kolla ca 2 dygn tillbaka vad du ätit så kanske du upptäcker nått olämpligt. T.ex. "ren" mjölk, godis, kolsyrad dricka, lök, kål, apelsinjuice m.m.

    Du kan ju googla på det med så kan du läsa om andras erfarenheter.
  • Twoblirthree
    Kellie13 skrev 2018-08-04 09:35:05 följande:

    ja asså mitt avslag e oxå så konstigt! Precis som du skriver: lite ena dagen o mkt den andra. O sen kan ja ha lite på bindan o sen när ja går o kissar så e kommer det jättemycket ljust blod i toaletten, för att sen återgå till lite och brunt på bindan. Fattar inte! MM känner mig oxå grymt mkt lugnare med andra barnet! Man har ju en "manual" då sen tidigare hehe. Med dottern fick jag panik när hon skrek i vagnen!


    Jag har precis så. Här bara trosskydd på mej o sedan när jag kissar så kan det komma ganska mycket ljust och mörkt blod. På trosskyddet finns endast lite gulaktig slem typ...För någon vecka sedan när det kom mycket blod så blev jag alldeles yr dessutom. Men det verkar bättre nu iaf.
  • Twoblirthree
    Iowhannah skrev 2018-08-04 07:52:19 följande:

    Hm. Mitt avslag innehåller inga hinnor med emellanåt kan jag få en störtflod. Fick du inte ut allt när du födde? Du ska kanske ringa förlossningen för en koll.

    Vi ger också olja och nu bajsar hon varje dag igen. Vi ger även magdroppar och ska börja med minifom.

    Pratade med svärmor i går och tydligen har sonen blivit väldigt svartsjuk när hon måste göra nåt med lillan så han har börjat insistera på blöja igen. Känns inte bra alls! I morgon hämtar vi hem åtminstone honom och då blir det banne mig ingen blöja! Snart öppnar förskolan igen och då vill vi inte att han har blöja, speciellt som han ska gå på storbarnsavdelningen nu!


    Idag blir det till att införskaffa Sempers magdroppar och sån där windi pysventil (aldrig använt innan). Hon är inte direkt ledsen men kommer ju inte till ro för att magen håller på nu i några nätter. Knorrar och spänner sig...suck.

    Min 2-åring reagerade med att säga emot pappa i precis allt och bete sig "drygt" (om nu en 2-åring kan det) men typ säga "gå bort" o samtigt putta bort honom el "låt bli", "ajabaja", "inte" o "nej" osv åt allt. Dessutom skulle hon bestämma och styra, hon testade även att slå honom. Vi började prata massor om hur vi skulle bemöta henne o insåg att hon nog gjorde så för att få uppmärksamhet. Alltså hon har ju fått all uppmärksamhet av oss innan o nu nästan enbart av pappa. Även om det blir negativ uppmärksamhet när vi tillrättavisar henne så får hon ju ändå uppmärksamhet. Vi kom fram till att jag får ta 2-åringen lite mer o pappan bebisen och att vi får ignorera och avleda vissa beteenden o inte bara säga nej el bli arga. O det häftiga va att vips en dag så blev hon sig själv igen...

    Tror att de flesta syskon (som är lite mindre) reagerar på nått sätt när de får syskon. Vore konstigt annars egentligen. Är ju en stor omställning...men jag kände mej rätt upprörd och besviken på mig själv (att jag inte orkade mer o räckte till för henne m.m) när 2-åringen betedde sig så annorlunda.
  • Twoblirthree
    jennie08 skrev 2018-08-05 10:20:41 följande:

    Hej hej, här ammas det på. Lillen har sen igår varit mer lugn och kommit till ro bättre. Vi kunde till och med gå på museum och han sov så gott i flera timmar med en liten amningspaus. Jag vet inte om det är en tillfällighet men jag kom på att sen i onsdags när BVC-sköterskan varit hemma hos oss har Edward fått d-droppar. Efter det så hade han ont i magen och var orolig och krånglade tills igår då jag glömde dropparna. Då var han som han var innan jag började med dropparna. Har ni upplevt att era bebisar fått ont i magen av d-dropparna. Jag har inte vågat ge dropparna idag utan funderar på att testa Sempers d-droppar istället.


    Vet att endel har fått ont i magen av D-droppar, iaf ACOs med olja (solrosolja, gul l vit etikett). ACO har även D-droppar i vatten som man måste ha i kylskåp o dessa ska de inte ont i magen av (blå o vit etikett), hade till min tvåa o hon fick inte ont i magen av dem. Till våran tredje tjej nu fick vi Unimedics D-droppar med olja (vit o lila etikett) vilket BVC-ssk sa inte skulle göra ont o jag har inte märkt det på lilltjejjen. Vet inte hur Sempers D-droppar är. Du kan ju fråga BVC-ssk om de har en annan sort så du slipper betala själv.
  • Twoblirthree
    Lillflickan skrev 2018-08-05 10:07:21 följande:

    Hur har ni andra det med namn på era små? Har ni haft lätt att bestämma? Vi lyckas inte komma fram till något.


    Det här med namn är inte lätt. Vi har tre flickor nu med så skitsvårt... sambon o jag tycker så olika men till slut bestämde vi oss bara. Men här har du lite udda förslag som vi va inne på: Joline el Eveline, Lovis el Lovia, Malva, Fiona, Vanja, Leah el Leija, Althea, Thelma, Adelia, Marion och Malou. Lycka till! :)
  • Twoblirthree

    Ni som använder bärsele, vad har ni för någon? Jag har både en gammal enkel babybjörn o en ergobaby 360. Är tyvärr rätt missnöjd med ergobabyn, känns som jag inte får till den rätt. Bränner i axlarna o så lyckas jag inte knäppa spännet mellan skulderbladen själv. Några tips? Har även införskaffat en bärsjal men verkar lite knepigt att knyta.

  • Twoblirthree

    Jag överlevde dagen som jag bävat över, idag började sambon jobba. Har tagit hand om en 8 åring, en mkt aktiv 2 åring och så min 3 veckors bebis. Det gick rätt okej ändå. Orkade laga mat två gånger o även tvätta o plocka undan leksaker. Gick även två promenader med dubbelvagnen o stor hund. Känner mej trött men stolt men är lite nervös inför imorgon. Krävs ju endel energi för o orka o att få allt o klaffa.

    Har vardagen börjat för er andra o hur går det?

  • Twoblirthree

    Den här dagen började inte lika bra. Men ska väl egentligen inte gnälla...men gör det lite ändå. ;) Tycker att en 3 veckors bebis kan sova lite mer än vad min gör. När hon är vaken så vill hon bli underhållen hela tiden men jag vet inte riktigt hur (trots två barn sedan innan)... ligga på lekmatta på golvet kändes hon för liten för. Ibland blir det liksom amningsmaraton för jag inte kommer på vad hon vill o då kräks hon hela tiden med hicka och rapar och lite ont i magen som efterföljd. Vad gör ni andra när era små är vakna?

    Sedan har hon börjat bli lite orolig, innan sov hon mycket själv o det va rätt lätt att lägga bort henne men nu vaknar hon o vill till famnen typ direkt. Har haft henne hos mej lite mer på sistone (vilket bara är positivt sägs det ju) men känns som att jag kanske skapar ett närhetsbehov själv för hon vill vara mer nära nu ju...erfarenheter kring detta?

  • Twoblirthree
    Iowhannah skrev 2018-08-07 00:03:00 följande:

    Det här med att inte klara nånting själv är en riktig plåga! I dag har magen gjort uppror mot alla mediciner, lagom kul när jag inte ens kan torka mig själv efter toalettbesök >.< På det så har äldsta barnet varit extremt gnälligt och nu i kväll åkte sambon in till akuten (förhoppningsvis inget allvarligt men något för privat för att gå in på detaljer). Svärmor är här nu och min ständiga känsla av oduglighet är starkare än någonsin. Jag är alltså 31 år och behöver barnvakt! Kan ni ens föreställa er hur det känns?!

    Jag kan inte klä mig själv, än mindre ta upp min bebis när hon skriker eller leka med mitt barn som jag vill. Jag känner mig fullständigt omyndigförklarad!


    Ja du jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Är inte avundsjuk och hoppas verkligen att det blir bättre för dej snabbt. Förstår att det måste vara en skitjobbig och frustrerande situation...stackare!
Svar på tråden Julibebisar 2018