Inlägg från: Twoblirthree |Visa alla inlägg
  • Twoblirthree

    Julibebisar 2018

    Härligt att hörseltestet gick bra lowhannah.

    Känner igen det där med bröstvårtorna lillflickan. Läste nånstans att man kan trycka ner hakan lite försiktigt när de precis ska ta tag. Har testat själv o ibland blir det bättre. Om det är riktigt illa så kan amningsskydd (siliconskydd) hjälpa till att förbättra taget. Att vänta ut barnet som det oxå tipsas om har inte funkat för mej, de två första barnen har varit alldeles för ivriga o denna har jag inte ork att vänta på. Tycker inte att de gapar större för att man väntar... Vet ju att man inte ska föra in bröstvårtan i munnen på barnet men ibland har jag liksom greppat bröstet så det blir lite platt och fört in bröstvåran i munnen, då brukar den komma längre in och taget bli bättre. Jag fick en blåsa första veckan o hade skitont i början o då va purelan och mams kompressor guld värda. Nu ömmar och sticker brösten ibland när hon har fuskat med taget. Hoppas det blir bättre.

    Idag va vi på bvc och hon vägde nu 4940 o är 55,5 lång (4veckor). En liten knubbis. :)

  • Twoblirthree

    Här så sa vi till dr att ordinera Rotarix men ringde idag o sa att jag ändrat mej. Mina andra barn har inte fått det och jag vill inte få biverkningarna. Men skitjobbigt om hon skulle bli sjuk i rota oxå. Svårt val...de berättade att det kommer ingå i barnvaccinationsprogrammet snart.

    En annan grej...hade det inte varit för nätterna så hade jag mått riktigt bra nu, trots fullt ös hela dagarna. Min tjejja gör sitt längsta sovpass på kvällen (2-4 tim) o ofta ganska tidigt vid typ 19...då har inte de andra gått o lagt sig ännu. O jag är dum o vill ha lite egentid så lägger mej vid 21-22.30. Sedan kan hon (i bästa fall) sova 1-2 timmar fram till kl 04...efter 04 så ligger hon halvvaken o låter (vill vara nära). Så då ligger vi o myser till kl 06-07 då vi går upp med de andra. Får alltså typ 4-5 timmar inte sammanhängande sömn varje nått. Dessutom får hon ofta hicka och ska bajsa samt kräkas på nätterna. Sambon tar 2 åringen på nätterna o jag helammar så svårt att få hjälp. Sambon har dock tagit alla barnen på mornarna på helgerna men jag hör dem och lilltjejjen är inte på bästa humör på mornarna... Så hade nätterna varit bättre så hade allt funkat riktigt bra.

  • Twoblirthree
    Utvandraren2 skrev 2018-08-16 23:50:39 följande:

    Hmm, det låter ju inte som att det kommer att gå över då nej. Nio månader är helt normallångt, min fl är slut efter 7 men det lutar starkt åt att ta obetald ledighet fram till hon är 13 månader.

    En väninna som jobbar på förskola sa att barnen som börjar när de är två år generellt är svårare att skola in plus att ettåringarna lär sig mycket det året genom att gå på förskola. Så jag vill ju inte sinka hennes utveckling bara för att JAG vill att vi ska vara hemma. Dessutom måste jag börja jobba relativt snart, så jag hinner tjäna ihop till en ny föräldraledighet, hehe. Det börjades sent i den här familjen, men redan på bb sa jag att jag vill ha minst en till, så kan inte vänta för länge.

    Jag kommer inte sakna social samvaro, har ju min vänninna. Dessutom har jag lärt känna många andra nyblivna mammor, så om några veckor ska vi börja hitta på saker tillsammans.


    Jag satte min första på förskola när hon va 2 o det gick rätt bra (hon va trött o hungrig i början), då va hon där på heltid. Min andra satte jag när hon va 19 månader och det blev inte alls bra. Satte henne dessutom bara på deltid typ 25%. Hon blev jätteförändrad (slogs och va väldigt gnällig). Förskolan kändes dock helt okej när jag va där. Tillslut när hon hade blivit biten och riven så tog vi bort henne o ordnade så hon kunde vara hemma med mej istället. Hon gick bara på förskolan i 2 månader.

    Så jag är inte så positiv till förskolan tyvärr. Tycker de är alldeles för små när de är under 2. Aktiviteter behöver de ju men de har ju inget behov av att umgås med andra barn. Mina båda barn är dessutom väldigt tidiga med rätt mycket, främst med språket så att de skulle hämmas i utvecklingen av att vara hemma länge låter konstigt.

    Nu ska jag va hemma i 2 år igen ev. börja jobba lite tidigare men tror inte det. Den här tiden får man ju inte tillbaka.
  • Twoblirthree
    Iowhannah skrev 2018-08-21 13:27:27 följande:

    Jag började förskola när jag var 3,5 (tror jag) och började både prata och gå vid 13 månader och kunde läsa och skriva när jag var 5 år så jag tror verkligen inte att det hämmar utvecklingen att vara hemma länge. Tvärtom, det skapar en trygg relation till resten av familjen och barnet får chansen att hinna bli social och trygg i sig själv innan förskolestart.

    Med sonen var vi hemma nästan två år och den här gången ska vi vara hemma MINST två år. Han var inte redo när han började förskolan och hade vi kunnat så hade vi varit hemma åtminstone ett halvår till.


    Skönt o höra att det är fler som är hemma länge med barnen. Här tycker folk att det är konstigt att jag ska va hemma så länge. Sedan finns det ju dem som måste börja jobba igen o det kan man ju förstå.

    Börjar ni få några dagsrutiner, el hur ser en dag ut?
  • Twoblirthree
    Lillflickan skrev 2018-08-22 09:44:35 följande:

    Ni som har syskon, har ni fått erbjudande om föräldragrupp? Jag ska fråga på fredag.


    Nej verkar vara främst för förstagångsföräldrar.
  • Twoblirthree

    Här fungerar magen mycket bättre nu och hon sover riktigt bra. Somnar nästan alltid för natten vid 20.30 och har då ammat mycket och ofta från typ kl 16. Hon gnäller/skriker från kl 16 ca men sedan sover hon till 03.30-04. Tror att hon "äter upp sig" inför natten. Kanske så för endel andra bebisar med och kanske därför de ofta har en "gnälligare" period på em/kväll?. Efter 04 kan jag ha tur att hon sover vidare två timmar i stöpet el så liggammar vi fram till 07.30. Hon sover i sin lift på golvet oxå så jag är jättenöjd. Mina andra två barn va inte såhär smidiga.

    Men nu sedan igår så är hon förkyld så hon har ammat kl 20, 24, 03.30 och 07 vilket kändes rätt okej ändå. Dock har jag fått hålla på med koksalt och näsfrida. Hoppas inte hon blir mer sjuk. Vi andra är oxå förkylda.

    I onsdags va vi på bvc o hon växer massor. Går upp 260 gram i veckan typ.

  • Twoblirthree
    Kellie13 skrev 2018-08-30 21:12:08 följande:

    mm här e en till som används som napp! asså jag blir galen ibland! Idag tex så har jag ammat i stort sett hela dagen! Och han vägrar oxå napp, han försöker inte ens utan han får kväljningar av den o endå har jag köpt den minsta storleken. Asså det går ju inte att minska på amningen för då skriker han bara o jag orkar inte gå runt med honom då han väger över 5 kg. Vet faktiskt inte vad man ska göra.


    Min tar inte heller napp utan får kväljningar oxå när vi testat. Mycket konstigt för vår del då mina två andra barn har använt napp (2 åringen gör fortfarande). Fördelen med att va utan napp måste ju va att de kan somna om själva på nätterna sedan. Det har varit skitjobbigt att behöva kliva upp för att ungen inte hittar nappen mitt i natten.

    Det går inte att "fylla" honom med mat med hjälpa av flaska (pumpa ur o ge el ge ersättning nått mål) innan han ska sova? O sedan kanske vagga honom till sömns istället? Typ i babysitter etc el ha honom i bärsjal? Min somnar ibland av sig själv o ibland när jag bara bär. Ett annat tips som alltid funkat med mina tre barn är att sitta i soffan med en kudde i knät och bebis på kudden o sedan vagga fram och tillbaka (ganska kort och snabbt ibland) då slipper man bära iaf. Hoppas du hittar nån lösning snart så det inte blir för jobbigt.
  • Twoblirthree
    Kellie13 skrev 2018-08-30 21:03:02 följande:

    Jorå här går det bra förutom att kvällarna är jobbiga pga av Milo har magproblem från kl 5 på eftermiddagen tills han somnar vid 10 eller 11. Ganska jobbigt! Tur att man är två! Hur e era bebisars magar o hur sover dom på nätterna? 


    Han kanske vill "äta upp sig" inför nattsovandet. Vill han ligga vid bröstet hela tiden från kl 17 tills han somnar för natten? Så är det för oss iaf och hon får ligga så mycket det bara går. Hon sover riktigt bra på nätterna. Mina andra två var oxå jobbiga på kvällarna men kanske hade de behövt mer närhet/amning på kvällen...(lätt o va efterklok). Lycka till!
  • Twoblirthree
    LissaE skrev 2018-08-30 15:15:12 följande:

    Idag har vår kille varit på läkarkontroll på BVC, han är nu 1 månad och 4 dgr. Han är en rejäl kille som nu väger 6615 och 61 lång. Gått upp drygt två kg sen han föddes. Läkaren tyckte det var liiiite i överkant. Jag berättade att han äter ca 1 ggr/timme och använder mig som napp. Hon vill att vi ska försöka minska det (även för min skull). Vi har redan misslyckats, på knappa tre timmar (sen läkarbesöket) har han ätit 2 ggr.. hur gör man för att lyckas med detta? Låter honom skrika? Någon mer som används som napp? Napp övar vi med utan framgång. Sista veckan går det lättare att avleda honom men inte mer än några minuter. Annars tyckte de att han var väldigt tidig, han kan fokusera på babymobilen ovanför skötbordet och skratta åt den. Så han är inte bara tjock :) :)


    För oss äter hon mer om hon fått sova längre innan...alltså är hon på väg o vakna och har bara sovit en kort stund så vaggar vi om henne snabbt. Om hon då sover lite längre så äter hon ett större mål när hon vaknar sedan och håller sig längre och verkar mer nöjd. Så har det varit för alla mina tre barn. Hon kräks mycket och rapar endel men verkar inte ha nån betydelse om hon ätit lite el mycket. Skrivit lite andra tips känna oxå. Hoppas det blir bättre.
  • Twoblirthree
    Kellie13 skrev 2018-08-31 22:39:14 följande:

    ja asså vi har gjort så att min sambo "nattar" honom med ersättning medans jag nattar dottern just för att ja ska få lite avlastning från ammandet o det har funkat bra. o sen när ja går upp på natten så ammar jag honom i typ 2 timmar (ibland mer) o sen när jag märker att han vill äta mer men att hans mage kanske inte klarar av det så låter ja honom ligga på amningskudden en stund. men sen  e det ju amning igen, ja så håller det på för min del.


    Jadu då har jag inte mer tips...;) Himla jobbiga nätter för er...Hoppas att det blir bättre snabbt.
  • Twoblirthree
    Utvandraren2 skrev 2018-09-01 00:17:20 följande:

    Jag blir så ledsen. Trodde verkligen inte att jag skulle bry mig om vikten, men det gör jag.

    Är 159 cm. Gick upp från 62 till 80 under graviditeten. Nu, åtta veckor senare väger jag 72. 8 ynka kilon och vågen verkar ha fastnat eller går UPPÅT! Och till råga på allt lös hud överallt. Ryggen är värst.

    Visserligen har jag haft ont i ryggen, så har hållt mig hemma och har inte fått träna någonting än pga ryggen. Har gått några korta promenader, men fick ont av dem med.

    Jag är sjukt hungrig hela tiden och försöker verkligen att äta sunt, men självdiciplinen är dålig när magen skriker. Jag gjorde en laddning rågmjölspiroger med ris som jag gick och smååt på, så det fungerade bra, men de tog snabbt slut.

    Jag åt en 400g biff med pot.gratäng och sallad här en dag. En timme senare åt jag två piroger. Min sambo är helt förfärad över hur mkt mat jag stoppar i mig, bra mkt mer än han och han är stor och har ett tungt fysiskt jobb.

    Har lagt mig nu men kan inte sova, magen skriker. Käkar havregrynsgröt till frukost och kvälksfika, men börjar bli trött på det nu.

    Det var veckans gnäll. Någon som känner igen sig eller har några tips på vad jag kan göra/äta?


    Här är det 20 kg kvar. Gick endast ner 7 kg efter förlossningen o stor nu stadigt på 81 kg...:( Är oxå hungrig ofta men är nog mest sötsugen typ jämt. Försöker att inte tänka på vikten nu utan vet att jag kommer "ta tag" i det när jag får sova bättre och minska/slutat amma. Då blir det bättre mathållning och mycket konditionsträning. Jag längtar till jag orkar börja träna igen = egentid på gymmet. :)
  • Twoblirthree
    Iowhannah skrev 2018-09-02 10:10:58 följande:

    Jag försöker också tänka så men det är svårt. Jag kan liksom inte göra mycket för att snabba på läkningen av handlederna, annat än att hålla igång rörelseträningen. Marklyft ligger väldigt långt borta just nu :(

    Jag slutade gymma i vecka 30 och längtar så himla mycket efter styrketräningen! Jag saknar även all den nyttiga mat jag lagade innan första graviditeten, jag hoppas verkligen att jag orkar och har tid att komma tillbaka dit! Min sambo har jobbat som kock och lagar riktigt god mat, vilket har gjort att han lagar den mesta maten här hemma, men jag gillar att laga mat och vill hitta tillbaks till den maten jag brukade laga när jag var tillsammans med mitt ex.


    Vi har det lite problematisk med matlagningen här. Jag tycker det är jättetråkigt att laga mat (troligtvis för att det ska göras hela tiden känns det som), diskar, städar o tvättar hellre. Sambon lagar ofta nu o det blir sällan gott tyvärr (mkt halvfabrikat etc). 2-åringen är lite kräsen oxå så när man anstränger sig o gör nån lite mer speciell maträtt så ratar hon den oftast...:( Det som hela familjen gillar är köpt kina/thaimat, det går alltid hem haha. Men vi är duktiga på frukt iaf.
  • Twoblirthree
    Lillflickan skrev 2018-09-02 12:07:56 följande:

    Jag var orolig att jag inte skulle gå ner efter den här graviditeten. Låg mycket högre upp den här gången både före och under graviditeten. Men allt var borta när jagkänsla hem från sjukhuset efter två veckor och ligger nu på minus fem kg. Så lättad. Lyckas jag gå ner fem till och hålla det där är jag helnöjd. Har dock som ni andra blivit mer hungrig nu än tidigare så får se om jag vänder uppåt igen. Hoppas det går åt rätt håll för er andra så ni känner att ni kommer ifatt er själva.

    Det är svårt att äta duktigt med en bebis. Jag tycker inte orken finns att engagera mig och det är väldigt jobbigt att äta och känns väldigt stressigt med en gnällig eller skrikig bebis. Lättare att ta nåt snabbt när bebisen är nöjd. Jag skulle vara nöjd om man slapp allt som har med mat att göra. Så trött på att lägga all tid på matlagning, plocka fram, äta, plocka bort.

    Tränat har jag inte gjort sen innan sommaren förra året. Sen har jag varit gravid och inte vågat. Sista tiden i graviditeten har jag knappt vågat gå för sammandragningarna. Så rejält minus på träningskontot.


    Jag håller med, det blir mycket mat som är lätt att ta till. Har lite dåligt samvete att det inte blir så bra mat till resten av familjen nu. Försöker göra smidiga rätter med typ kyckling el lax i ugnen men tyvärr har det blivit endel falukorv, nuggets m.m. Hade jag själv fått bestämma hade jag nog köpt hem färdiggjord smörgåstårta som jag bara kunde hugga i när jag själv ville...haha
  • Twoblirthree
    Lillflickan skrev 2018-09-07 06:32:58 följande:

    Min tjej sov från kl ett till sex inatt! Längsta matuppehållet hittills!


    Min tjej sover från 21-03.30, ibland till 05.30. (Va tvungen o skryta lite...) Jag har dock fått min beskärda del av nattvaknade med de andra två barnen. 2-åringen vaknar fortfarande ibland på nätterna o då letar hon efter nappen el vill ha dricka el mardröm...Är så glad över vilken smidig tredje tjej vi fått. (Får kanske en jobbig natt nu bara för att jag skrev såhär) ;)
  • Twoblirthree
    jennie08 skrev 2018-09-07 20:06:09 följande:

    Jag som tycker Edward sover men bra med sina 3-4 uppvaknanden men nu när jag läser hur era sover så ligger vi i lä.

    Ammar ni era barn eller ger ni ersättning?


    Jag ammar. Jag kan inte komma på att jag gör nått annorlunda denna gången som gör att hon sover så bra. Hon är en helt annan unge än de andra två bara.
    Kellie13 skrev 2018-09-07 22:09:20 följande:

    Får jag fråga er tjejer hur eran aptit är? Asså jag är värsta matmonstret! Jag har inget stopp, helt sjukt! Jag kan äta hur mkt som helst! Inte så konstigt dock då jag ammar väldigt ofta! Fan va det tar på kroppen o amma igentligen!  Hur har ni det?


    Jag äter som en häst med...Har dåligt samvete för jag borde verkligen inte äta så mycket snacks som jag gör. Jag t.o.m. planerar långt i förväg att när den stora (8åringen) är i skolan och mellanbarnet (2åringen) sover sitt dagspass så ska jag ta mej en kopp kaffe o antingen dubbelnougaten, glass med nougatsås el chips etc o sätta mej framför tv...suck. När 2åringen va vaken idag så smög jag omkring så hon inte skulle märka o gluffsade i mej en glassbåt...Riktigt illa alltså.

    20 kg kvar att gå ner....blir inte lätt haha...
  • Twoblirthree

    Hur går det för er alla? Idag har min tjejja fått vaccin. Hoppas på att slippa feber o att hon inte blir så stel i benen som sin syster blev...:/ Annars växer hon fint, lite kort o tjock. ;)

  • Twoblirthree
    Kellie13 skrev 2018-11-28 04:57:02 följande:

    men asså kan man sätta dom redan i en barnstol? Vi har en vanlig barnstol från IKEA o Milo är jättestark i kroppen redan nu (4månader) så skulle vilja testa för han vill sitta upp hela tiden.


    Har satt alla mina tre vid ca 3,5 månaders, när de har velat stå/sitta upp mycket i famnen. Har använt en avlång kudde (randig på Ikea om den finns kvar) runt om sidorna o ryggen o så stöttat upp vid magen. Har funkat utmärkt o mina bebisar har blivit så nöjda av att få sitta upp. I början fick de sitta några minuter bara o så ökade man på efter hand. Dessutom brukar de säga till när de börjar bli trötta oxå.
    jennie08 skrev 2018-11-28 08:02:06 följande:

    Hur går det med smakisar till era? Edward får smaka lite när vi andra äter men det är ju bara lite slick på fingret.


    Igår smakade lilltjejjen 4,5 mån på nestles havregröt för första gången, vilket gick hyffsat (klöktes bara en gång...haha). Annars har vi tagit det väldigt lugnt. De andra två bytte bort amningen mot mat väldigt snabbt (tyckte jag) när man började med smakisar.
Svar på tråden Julibebisar 2018