Inlägg från: Kellie13 |Visa alla inlägg
  • Kellie13

    Julibebisar 2018

    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-08-03 13:27:11 följande:
    Jag är såååååå himla trött.. Har fått en unge som sover hela dagarna är vaken då o då och då brukar det vara ganska länge, men gissa vem som ligger klarvaken i timmar på nätterna? Jo Nikolaij... Och jag försöker vända tebaks mitt dygn men det kommer ALDRIG gå nu... Tips? Han är 3veckor idag och jag är som världens största frågetecken, så energilös och kommer snart gå in i väggen för han blir hysterisk på nätterna oftast. Men annars är det väll bra tror jag hahah..
    Ok shit va jobbigt att vara vaken på nätterna! Svårt att veta hur man ska kunna vända på d. Det e ju typ omöjligt att hålla dom vakna när dom e så små o trötta. Själv så var jag på dagskryssning med mina barn igår o tänkte att detta ska ju gå så bra. Hade ju vagnen med mig som han kan sova och vill han äta så ammar jag ju, plus att jag hade med mig ersättning. Åhh herregud säger jag bara!! Snacka om en mardrömsresa! Han skrek asså i 12 timmar typ i sträck! Han brukar absolut inte vara så, så jag blev så förvånad! Och så när han hade fått mat så somnade han i famnen, men när jag skulle lägga ner honom i vagnen så vaknade han! 

    Undrade så var det va som va fel. När vi äntligen kom hem så visade det sig att han hade haft magproblem för han sket sååååå mycket o sen efter det så blev det "ganska" lungt inatt. (eller ja lugnare iaf än på båten) Men då fick jag iaf svar på vad det var som var fel för som sagt, inte likt honom. För övrigt var det en jobbig resa oxå för att det var sååå sjukt mycket småbarn med på båten som skrek, så skrek inte Milo just då så var det andra som skrek och väckte honom!  Och det värsta: Shit vilka ONDA blickar jag fick på mig av andra! Dom tittade på mig som om : "Hallå?, kan du inte sköta ditt barn" Aja det kommer ta tid innan jag ger mig ut med barnen igen på båtresa! Milo får hinna bli 1 år iaf!
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-08-03 14:30:32 följande:

    En annan fråga. Edward har inte direkt haft ont i magen men sen igår på fm så har han varit så orolig, knorrat och bara sovit 10-20 minuter åt gången hela dagen. Han har velat ligga vid bröstet konstant och bara varit allmänt orolig. När han väl ammas så sliter han och drar och verkar inte alls nöjd som tidigare. Han spänner sig en del också och skriker till. Dessutom så bajsar han hela tiden. Och bajset ser ut som bubbligt skum. Idag kom det bajs överallt när jag skulle byta på honom för hundrade ggn.

    Någon som upplevt att bebisens bajs är som gult skum? kommer inte ihåg om syskonens bajs var så...


    nä inte som skum men gult e det ju. Jo Milo var sådär igår, att han ammade och släppte brösten fast var endå inte nöjd, så då e det magen som spökar. Man tycker ju det är konstigt för förstoppade är dom ju inte när dom bajsar så mkt. Konstigt det där. 
  • Kellie13
    Åttionio89 skrev 2018-08-04 03:01:57 följande:

    Hej! Nu är min ?lilla? tjej snart 2 veckor och jag undrar hur erat avslag beter sig? Jag kan ha typ noll avslag hela dagen för att det sen kommer en störtblödning med hinnor i. Sen lugnt en stund och sen känner jag hur det skaver, går på toa och får ut ännu mer hinnor med pappret. Är detta normalt? Minns inte att det va såhär med dottern.. då blödde jag några dagar för att det sen övergick till brunt.

    För övrigt har jag fått en bebis som gillar att sova och äta (hittils). Har dock fått börja ge en tesked matolja i ersättningen (jag ammar inte) då hon verkade hård i magen. Tycker allt känns mycket enklare med andra barnet, man är mer avslappnad på nått vis :)


    ja asså mitt avslag e oxå så konstigt! Precis som du skriver: lite ena dagen o mkt den andra. O sen kan ja ha lite på bindan o sen när ja går o kissar så e kommer det jättemycket ljust blod i toaletten, för att sen återgå till lite och brunt på bindan. Fattar inte! MM känner mig oxå grymt mkt lugnare med andra barnet! Man har ju en "manual" då sen tidigare hehe. Med dottern fick jag panik när hon skrek i vagnen!
  • Kellie13
    Åttionio89 skrev 2018-08-04 09:26:42 följande:
    Ja vår dotter är 3 år och hon har börjat dricka välling en gång på dagen igen(annars dricker hon en flaska vid nattning bara) och vi låter henne hållas lite.. svårt det där tycker jag, hur mycket man ska ?spela med?. Hon blir väldigt på mig och pappan när vi får besök, känns mer som hon är svartsjuk på att folk pratar med oss än med bebisen haha ja jag får nog ringa om det fortsätter :/
    Ja kan säga att min dotter är 5 år och dricker fortfarande välling i flaska på morgonen men det är delvis för att hon själv vill det men oxå för att hon alltid har varit dålig på att äta frukost och då är ju välling en bra och nyttig frukost. Vi har provat att inte ge henne på morgonen just för att hon ska äta mer "vanlig" frukost i form av mackor, yoghurt eller annat men nä det gör hon inte och får hon inte i sig tillräckligt med mat så dippar hon lätt så hon har fått välling endå. Har pratat med om henne att hon kan väl iaf börja dricka i vanlig mugg men då menar hon på att det är inte lika gott o att hon inte kan ligga ner o dricka, vilket hon gillar att göra. Aja jag tycker inte detta e något stort problem men ja skulle vilja att hon slutade med flaskan iaf.
  • Kellie13
    LängtarEfterMinÄlskadeSon skrev 2018-08-04 09:40:09 följande:
    Kan säga att det är tok för jobbigt men en liten pojk som är vaken o skriker på nätterna för man själv försöker sova..

    Men gud kan förstå att det var som en mardröm för dig, du kunde nog int koppla av en sekund..
    mm ja förstår det! tyvärr e de nog som att någon skrev att det är bara att hålla ut tills han blir lite äldre. Lättare sagt än gjort liksom! Ja det var fruktansvärt på resan. O dessa blickar liksom! Fattar inte vad dom glodde på? Små barn skriker, e det konstigt?! Nä! Äh på slutet var jag såå irriterad på alla som kollade. O sen har jag ju problem med min nacke/rygg. Har väl överbelastat nån muskel där när jag bär på honom så mkt och ammar, inte vet jag men d gjorde ju det att när han väl somnade på mig så var jag ju tvungen att lägga ner honom i vagnen för att avlasta rygg/nacke o då började han om att skrika! O just den känslan att sitter man på en båt så kan man ju inte bara gå hem när man vill hehe. 
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-08-05 10:20:41 följande:

    Hej hej, här ammas det på. Lillen har sen igår varit mer lugn och kommit till ro bättre. Vi kunde till och med gå på museum och han sov så gott i flera timmar med en liten amningspaus. Jag vet inte om det är en tillfällighet men jag kom på att sen i onsdags när BVC-sköterskan varit hemma hos oss har Edward fått d-droppar. Efter det så hade han ont i magen och var orolig och krånglade tills igår då jag glömde dropparna. Då var han som han var innan jag började med dropparna. Har ni upplevt att era bebisar fått ont i magen av d-dropparna. Jag har inte vågat ge dropparna idag utan funderar på att testa Sempers d-droppar istället.


    nä ja har inte märkt nån skillnad. Tror inte det har med saken att göra. Då skulle bvc informera om biverkningen isåfall.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-08-05 21:24:52 följande:
    Hmm näe jag vet inte. Försöker tänka ut vad jag ätit men jag tycker inte jag ätit något speciellt. Undviker det som är mest gasbildande. Nu både igår och idag har han mått bättre verkar det som.
    ok va skönt! 
  • Kellie13
    Twoblirthree skrev 2018-08-06 21:13:31 följande:

    Jag överlevde dagen som jag bävat över, idag började sambon jobba. Har tagit hand om en 8 åring, en mkt aktiv 2 åring och så min 3 veckors bebis. Det gick rätt okej ändå. Orkade laga mat två gånger o även tvätta o plocka undan leksaker. Gick även två promenader med dubbelvagnen o stor hund. Känner mej trött men stolt men är lite nervös inför imorgon. Krävs ju endel energi för o orka o att få allt o klaffa.

    Har vardagen börjat för er andra o hur går det?


    för oss går det bra tycker jag ( 2 barn nu, 1 barn e 5 år och tillskottet är 2 veckor) men än så länge har ju sambon semester (pappadagarna) sen får vi se, men då e ju dottern på dagis så det ska väl gå. sen har jag ju min mamma som bor i närheten som jag kan åka till när jag vill då hon har gått i pension. Det var annorlunda när dottern var liten. Mådde jättedåligt då och kände mig jätteensam och tyckte inte alls om att vara mammaledig så jag började jobba redan efter 4 månader typ. Men nu känner jag att jag har ett inre lugn som ja inte hade då, hoppas att ja fortsätter känna så hehe.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-08-06 23:41:46 följande:

    Skönt att det går bra för er.

    Här går det väldigt upp och ner. Idag har inte varit en bra dag. Höll på att bryta ihop när mannen ringde hem från jobbet för att höra hur det gick. Då var kl 13.00 och jag hade suttit och ammat konstant sen kl 09.00. Hade inte ens hunnit fixa mat till barnen. Nu är de stora (10+13år) men det känns som att jag försummar de ändå och det enda vi gör är att vara hemma. Lillkillen tar all min tid eftersom han vägrar vara någon annanstans än vid mitt bröst. Och mina bröst gör så ont så det är inte alls roligt just nu. Funderar på om jag kan ha fått svamp för det gör så ont i hela brösten och bröstvårtorna även när han inte ammar. Mitt vänstra bröst är värst.

    Sorry för att jag gnäller. Hoppas på en bättre dag imorgon.


    mm känner igen det där med att ha dåligt samvete för sitt/sina andra barn! Dottern e ju som sagt 5 år o jag märker att hon skulle vilja göra saker med mig men säger endå inget då hon förstår att Milo behöver vara med sin mamma mest, sitter ju o ammar mest hela tiden o det ser ju hon. Närå gnälla får man! Kroppen går igenom en stor omställning efter man fött barn o allt är inte som på rosor hela tiden.
  • Kellie13
    malikan skrev 2018-08-07 20:00:54 följande:

    Hur mycket går era bebisar upp?

    Ella är 6 veckor och väger 3518 g, födelsevikt 3140.

    Hon går upp runt 30-70 g i veckan, känns lite? Läser att normalt är 150-200 g?

    Jag helammar och vill verkligen inte ge ersättning men börjar bli orolig då jag ammar fritt och hon äter/ligger vid bröstet i princip konstant så kan inte göra mycket mer än jag gör :(


    Var på bvc igår och Milo hade gått upp 200 g. Men vad säger Bvc om det då? om dom inte tycker det e något problem så borde de ju va lungt.
Svar på tråden Julibebisar 2018