Inlägg från: Kellie13 |Visa alla inlägg
  • Kellie13

    Julibebisar 2018

    LissaE skrev 2018-11-06 08:13:57 följande:
    Jag är tack och lov inte så trött men saknar det spontana, och att kunna gå ut och rida utan stress. Och det sociala förstås. Men också att JAG blir rätt rastlös av de ganska tråkiga aktiviterna som vi gör. Promenader är skönt men jag orkar ju inte hur mkt som helst och när det regnar är det ju skittrist eftersom han inte vill åka vagn. Ottos pappa kan ha honom ett tag men sen blir han mammig och otröstlig för pappan. Sa till min mamma att det är tur att de inte bor så nära för då skulle vi hänga där jämt. Jag är så avis på dig som kan! Har en kompis som skickade en bild på en text som bla stod så här: ? du kväver mig men utan dig kan jag inte andas?. Tycker det är en fin beskrivning.
    Jo det har ju verkligen räddat mig som sagt, att kunna åka dit varje dag. Det har blivit som ett jobb och rutin för mig att åka hem till henne. Ja det e svårt att aktivera dom när dom e så små. Ja det var verkligen en fin beskrivning.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-11-06 08:58:35 följande:

    Man får absolut känna att det inte är världens roligaste jämt och att man inte njuter hela tiden. Jag njuter absolut inte av att amma hela nätterna och jag har jämt dåligt samvete över de stora barnen som inte får samma uppmärksamhet som tidigare.

    Men jag lyckas nog njuta ganska bra av Edward nu när han är inne i en period där han helt enkelt är nöjd. Kanske njuter jag lite extra för att det här är min sista bebistid. Jag är väldigt medveten om att det här är sista föräldraledigheten, sista gången jag har en liten bebis och att snart börjar ett nytt äventyr med en liten plutt som ska jagas överallt och hållas koll på varje sekund. Hihi - det är också mysigt men mycket mer påfrestande (tycker jag).

    Sen måste jag ju säga att det här med att skaffa en sladdis när man redan har stora barn var riktigt lyckat för oss. Jag har ju inte bara min man som hjälper till utan jag har ju två lite äldre barn som gör så mycket. De byter blöja, de passar honom när jag behöver gå på toa/duscha, de leker med honom, de byter kläder om han kräks eller dreglar för mycket, de tröstar om han är ledsen. Så ja, jag har ju två barnvakter hela tiden och de är tillräckligt stora så att jag vågar låta de hjälpa till så mycket.

    Inatt har han sovit riktigt bra, ammade när jag gick och la mig vid 22.30 och sen vaknade han inte förrän 04.00 :-O och sen vaknade han igen vid 06.00 och somnade om och sov till kl 08.00. Bästa natten sen han föddes - jippie


    Ok ja det låter ju härligt att dom kan hjälpa till så mkt. Hur gamla e dom? Har en dotter som är 5 år och hon är fantastisk med sin lillebror o hjälper till mycket med att hämta saker tex om ja sitter o ammar eller passar honom i babysittern om ja göra nått snabbt. Oj ja det låter som en bra natt du har haft. Här e det såå olika hur nätterna blir, man vet ALDRIG hur den blir. Ibland vaknar han 1-2 gånger per natt och ibland varannan timme. Problemet e ju hans mage som stör honom och när det händer går det inte att söva honom på natten så då får han sitta i babysittern som vibrerar och titta på tv en stund. Vet att det kanske inte är så bra att göra så på natten men samtidigt är de det enda ja kan göra för ja orkar inte bara gå runt o vagga honom, då går ryggen av.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2018-11-07 03:27:30 följande:
    Jo det kan jag hålla med om, jag tror att jag mer svarade på frågan om det är okej att inte tycka om bebistiden.

    Som nån annan skrev: så länge bebisen är nöjd så gör man förmodligen rätt. När de är små så behöver de sällan aktiveras så mycket, att bara titta på resten av familjen kan ju räcka.
    jo det e sant, det e väl bara jag som oroar mig och har dåligt samvete för typ allt.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-11-08 09:37:55 följande:
    Nja, han tar napp ibland. På dagarna. Av någon anledning så vägrar han napp på nätterna utan då är det bara bröstet som gäller. Han sover fortfarande i sitt babynest mellan oss. Det är väl mer för min skull egentligen så att jag slipper resa mig upp för att hämta honom när han vaknar. Men funderar på att pröva att låta honom sova i egen säng. Fast det är ju så gosigt att ha honom bredvid sig.

    Hehe Edward varken vänder på sig eller har upptäckt sina fötter. Han är nog för tjock om magen för att få upp fötterna. Haha - eller så har han inte kommit dit än. Jag måste nog öva mer med att ha honom på mage och så ska jag köpa ett babygym idag för han gillar dra i saker och titta på saker som rör sig över huvudet.
    min stora kille kan inte heller vända sig om, idag låg han på mage o kunde vända sig på sidan iaf.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-11-08 09:42:30 följande:
    De är 13 och 10 år. Helt perfekt :)

    Nätterna har varit som vanligt så vi hade bara en lyxnatt. Jag förstår att du gör så på natten, det hade jag också gjort om Edward var vaken på nätterna. Man orkar ju inte hur mycket som helst. Sover han lite mer på dagarna nu? Jobbigt med magen, har det blivit lite bättre?
    jo men det har blivit bättre med magen, han har inte kolik längre men fortfarande problem med gaser då han vill amma ibland typ hela dagarna. Nja på dagarna sover han kanske 1 timme som mest. Men ja måste berätta en grej som jag blev så glad för. Han har ju ratat flaskan vilket jag tycker har varit jättejobbigt då jag inte kan få nån hjälp av sambon på nätterna o sen plötsligt en dag så tog han bara den o jag blev ju såklart jätteglad. Sen köpte jag en pump och ut kom bara 1 ml på 1 timme så jag blev ju jätteledsen o besviken att ja inte kunde leverera mer, MEN efter andra dagen så rann det så nu kan han både ta flaskan plus att ja kan pumpa ut. Kanske inte låter som en stor grej men för mig e de det hehe.
  • Kellie13
    Utvandraren2 skrev 2018-11-09 22:40:45 följande:
    Det är ju jättebra, heja! :) Jag känner någon som fått ge ersättning i flera månader och fick plötsligt till det nu och helammar nu! Plötsligt händer det, det gäller att inte ge upp!
    japp verkligen. det var det rådet ja fick av nån här, att inge ge upp med pumpen.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-11-10 11:47:16 följande:
    Åh så skönt att han tog flaskan :) Skön känsla när man vet att man kan få avlastning när man behöver det. Det är såna saker som kan göra hela ens dag .

    Edward tog flaskan i början när jag hade så svårt för att amma för att det gjorde så ont. Men sen efter det så har han inte fått någon flaska alls så jag vet inte om han gillar det fortfarande. Ibland skulle jag vilka testa men jag har så mycket mjölk så mima bröst sprängs ju om han inte äter. Hihi - fast, jag skulle ju kunna pumpa ut också. Problemet är att bröstet är ju hans stora tröst pch trygghet. Nappen är ju sisådär. Fingrarna däremot, de är goda. Men på natten funkar ju inte ens fingrarna.
    Jo Milo älskar oxå att amma o kan ligga i 2 timmar typ så nu har jag gjort så på natten att jag ger honom flaskan med bröstmjölk först o sen får han amma vilket gör då att ja slipper amma så länge på natten då jag vanligtvis e sjukt trött. Och ibland får han ersättning om vi märker att han har svårt att komma till ro på natten för det däckar han av typ hehe. Minns att när dottern var bebis så delammade jag o då frågade jag bvc om varför hon däckar av ersättning men inte av bröstmjölken o hon sa att man kan jämföra det så att ersättningen är pizza och bröstmjölken är en sallad, vilket skulle du bli tröttast av efter att ha ätit? hehe bra jämförelse tycker jag. Milo älskar oxå att äta upp sina händer hehe, det hör väl till deras ålder nu.
  • Kellie13
    jennie08 skrev 2018-11-10 11:50:11 följande:

    Hur ser era bebisars huvuden ut? Edward ratar ju att ligga på mage så det blir ju bara korta korta stunder varje dag. Det här har ju resulterat i att hans bakhuvud har blivit helt platt. Ser jätteroligt ut.

    Så bvc-sköterskan sa att om det inte blivit bättre till nästa besök så ska han få komma till en sjukgymnast. Vet inte vad en sjukhymnast kan göra men det lutar nog åt att vi får komma på ett besök.


    Milos huvud ser vanligt ut, men han tycker ju om att sova på sidan så det beror väl på det.
  • Kellie13
    LissaE skrev 2018-11-10 13:28:20 följande:

    Dreglar era mycket? Otto har helst två händer i munnen som han tuggar/suger på och dreglar massor. Mindre dreggel på på fm än em. Visst är det väl alldeles för tidigt för tänder?

    Har någon av er börjat med smakportioner än? Eller vill ni vänta längre än 4 mån?


    Milo dreglar jättemycket! Suger mycket på sina händer. Nä asså vi har inte börjat med smakportioner än då han inte e 4 månader än men jag vill så gärna börja nu. Tror nämligen att han kommer att älska det då han verkar tycka att minifomdropparna till o med är goda hehe. Han blir 4 månader den 22:a, kan man börja nu tro? Ska bli så kul o se hans reaktion.
  • Kellie13
    Iowhannah skrev 2018-11-27 03:57:35 följande:
    Ja, bulla upp! Så gjorde vi när sonen envist skulle sitta med vid bordet.

    Alice fick sitta i storebrors Tripp Trapp i går, sambon spände åt selen så att det helt enkelt inte gick att ramla runt, och sen tog han en bild på världens stoltaste och nöjdaste bebis! :D Nu ska sonen få en ny stol (en sån lite högre juniorstol från Ikea) som för att visa att han är stor.
    men asså kan man sätta dom redan i en barnstol? Vi har en vanlig barnstol från IKEA o Milo är jättestark i kroppen redan nu (4månader) så skulle vilja testa för han vill sitta upp hela tiden.
Svar på tråden Julibebisar 2018