Inlägg från: Anonym (Hanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hanna)

    Sätts för mycket pengar på ex bröllop, hus mm...tycker nån annan lika?

    Visst kan man ha åsikter om konsumtionssamhället, men sommovanstående skriver är nog inte din omvärldsbild så representativ. Jag känner ingen som har bostadshus på 300kvm eller som anser att sovrum under 35 kvm är för små.

    Vad är viktigt i livet tänker du? Jag tänker att det är att umgås med nära och kära och att ta vara på njutningen som livet kan ge. Jag tror att det är ganska naturligt att när man klarat överlevnadsnivån får vidare till att ha njutning. Jag känner många som har båt tex, och det har de ju för att njuta av sin lediga tid maximalt, folk som ahar hus med trädgård för att de mår bea av att påta där, några som har hundar eller häst eftersom umgänget med djur ger dem livskvalitet. Min uppfattning är att merpartern av det man har i dyra materiella ting har man just för att uppnå det som är viktigt, livskvalité.

    Men visst kan det dra iväg ibland, i synnerhet när det bara är ett fjärran mål som spelar roll och man glömmer helt att leva i nuet - men det kan hända även för sem som ej har stora materiella tillgångar.

Svar på tråden Sätts för mycket pengar på ex bröllop, hus mm...tycker nån annan lika?