Inlägg från: September1518 |Visa alla inlägg
  • September1518

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    Så inspirerande att läsa denna tråd! Alla är verkligen fantastiskt duktiga, imponerad av alla. Det är ofta svårt att se sina egna framgångar, istället för att klappa sig på axeln och tänka "vad duktig jag är" tänker man bara "varför har jag inte kommit längre". Grymt jobbat allihopa! Skrattande
    Jag har läst massvis av trådar genom åren och alltid tänkt att om någon väger över 75 behöver jag inte läsa så noga för de är så långt ifrån mig. Jag vill kunna relatera! Men i somras efter semestern vägde jag 74 kg!! Haha och jag blev inte ens chockad, jag visste att det var påväg ditåt med tanke på hur jag ätit. Tror mitt midjemått är uppemot 80 cm men inte mätt på ett tag, rumpan säkert 110 cm.
    Målet är 58 kg! Måtten vet jag inte vad som är rimligt men skulle vara kul att ha under 70 cm Solig
    Jag tänker satsa på 5:2 men det är så svårt! Älskar godis!! Är förövrigt en solklar jojobantare trots att det är svårt att erkänna, upp och ner och upp..
  • September1518
    Loppan84 skrev 2018-09-16 13:17:30 följande:
    Välkommen! Haha jag är ganska jojo själv - kanske int med bantning för det här första gången jag har ett viktmål me över huvudtaget med träning och mat så det är vän tyvärr en personlighetstyp jag dras med ;) Kommer säkert gå bra för dig med 5:2.

    Ang midjemåttet - om det är rimligt eller inte är ju väldigt individuellt för kroppstyp men baserat på snittet tror jag under 70 väldigr lågt. Tror kanske genomsnittet för kvinnor i väldigr bra form ligger nånstans runt 72-73? Om du tänker på bh storlek så ska det ju va bredare än midjan och det är få som har under 70 där? De flesta kanske har runt 75 i bh och då ligger väl kanske midjan runt 70-74? Bara gissar nu alltså.
    Tackar! Yes, samma här jag är lite av en periodare men nu har jag tränat hyfsat regelbundet i snart ett år så det känns bra. Maten ska vi inte tala om, äter hemskt dåligt!

    Mm så svårt att veta, hittat ett gammalt dokument från mars 2016 då jag vägde 62 kg och då var mitt midjemått 72 cm tydligen, så kanske inte helt omöjligt ändå! Skrattande Minns även att jag provade ut BH i butik och då rekommenderade de 70D som satt som en smäck! Bästa BH:n jag haft tills jag gick upp i vikt IGEN! Jag tränar rätt mycket och tungt så hoppas en del muskler gömmer sig bakom överkilona.

    Det gäller att hålla fastedagarna bara annars lurar man sig själv, svårt att inte fuska när det alltid finns godis på jobbet Obestämd
  • September1518
    Loppan84 skrev 2018-09-16 15:42:33 följande:
    Ja varför så mycket socker på arbetsplatser? Hos oss envisas de med att sätta fram bullar eller godis i alla långa möten och det är åtminstone ett par gånger i veckan jag sitter i dem ibland varje dag. Sen tårta på allas födelsedagar vilket blir en gång i veka hela året typ.
    Haha ja varför!? Som att arbetsgivarna försöker göda oss! Hur hanterar du de mötena? Glad Hur har helgen gått för dig?
  • September1518
    Loppan84 skrev 2018-09-16 20:14:22 följande:
    Nu för tiden så ignorerar jag det bara, men innan jag hade ett konkret mål om viktnedgång åt jag ju vare gång haha. Helgen har gått ok. Tillåter mig nätt gott på lördag och söndag men försöker hålla mig till samma kalorimål, med träning brukar det gå ok. Själv?
    Gud så duktigt av dig att kunna avstå!! Tycker det är skitsvårt själv och varje gång det finns fika/godis tänker jag "okej bara denna sista gång för att det finns nu" men finns ju alltid! Hehe jag har inte ätit bra i helgen men tränade idag i alla fall!
  • September1518

    Hur går det för alla?

    För mig går det sisådär som vanligt! Vägde 72kg igår efter helgen. Försökte mig på en fastedag men gick inte hela vägen. Fixar alltid förmiddagen galant men sen vid 3-4 när det är lunchdags lyckas jag aldrig hålla mig och köper nån macka och sen fortsätter jag resten av kvällen..

    Kanske skulle satsa på16:8 istället.. men får man inte äta någonting då på morgonen eller är det okej med en shake eller något?

  • September1518

    Urk för mig går det förskräckligt dåligt!! Kan av nån anledning inte stå emot sötsuget. Kör lite Dukan-aktigt som har funkat bra tidigare men denna gång avslutar jag varje dag med godis och fika! Går upp istället för ner. Besviken på mig själv..

  • September1518
    asdfgh skrev 2018-10-13 23:40:15 följande:

    Är det nån som skulle vilja vara med och träna tillsammans? Alltså att man kör hemma men att alla tränar samma övningar (efter förmåga och med personliga mål)

    Jag tittade på mina armar i spegeln igår och de hade mindre muskler än vad jag trodde...


    Ååh vad roligt, absolut! Jag vill också ha mer tonade armar! Jag tränar mycket styrketräning, gillar att träna tungt, just nu kör jag 3x5, ibland 5x5. Försöker hålla mig till basövningar och tränar även lite armar och mage på det.
    Jag börjar varje pass med 5 minuter på crosstrainer och sen några rörlighetsövningar. Beroende lite vad jag känner för blandar jag in triceps, biceps, magövningar samt armhävningar mellan övningarna i passen.
    Pass 1
    Knäböj 35 kg 5x3
    Rodd 30 kg 5x3
    Bänkpress ca 25-30 kg 5x3
    Pass 2
    Marklyft 45 kg 5x3
    Latsdrag 5x3
    Militärpress 20 kg 5x3

    Skulle du kunna tänka dig köra nåt sånt eller vad hade du tänkt dig? Solig
  • September1518
    Loppan84 skrev 2018-10-14 22:28:41 följande:

    Åh vad kul hörrni! Jag är sjukt dålig på att hålla igång styrketräning tyvärr och har inga grejer hemma, men kör Ashtangayoga 90 min 2 ggr i veckan så får mkt styrka ändå även om det är dynamiskt.

    Ingen som vill börja med Ashtanga också lol? Det är ju fast program så man kör alltid samma serie, 75-90 min, mest statisk styrketräning men lite stretch och balans är det också och det är ju bra. Många är rädda för Ashtanga för det är så ?svårt? men sanningen är att jag tror alla som tränar styrka och har god kroppskontroll fixar det, bara det att de som i vanliga fall tränar yoga är van vid mindre styrka och därför det fått ?svårt? rykte. Och eftersom programmet alltid är samma kan man ju köra med app hemma, men första gångerna kanske man ska köra med nån som visar eller youtube annars är det kanske svårt att förstår poserna särskilt om man inte yogat så mkt innan.


    Jag skulle kunna tänka mig att testa på Ashtangayoga. Men 90 min är lite väl långt pass för mitt jobbschema just nu. Finns det en kortare variant? Kör 30-60 min styrka innan jobbet på morgonen nu. Annars möjligtvis på helgen men tror jag kommer bli uttråkad på den långa tiden haha men jag har inte så bra koll på Ashtangayoga Tungan ute
  • September1518
    Loppan84 skrev 2018-10-14 22:54:08 följande:
    Jadå, ska du köra hemma själv är 60 min bra. Det är 90 min på studio, men då är det ju avslappning etc också och i början gör man oavsett inte hela serien (du slutar där du inte klarar längre, rimligtvis hoppar man över svåraste stående och sittande plus typ huvudstående och då hamnar man på kanske 45 min). Du kör ditt eget tempo det är 5 djupa andetag i varje position från du kommit ordentligt in i den.
    Vad skiljer "vanlig" yoga från ashtangyoga? Klickade igenom klippet snabbt och tycker mycket påminner om det vi gjorde när jag gick på yoga på gym. Blir det väldigt tung att köra igenom hela? 
Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?