• Äldre 6 Aug 16:54
    7485 visningar
    101 svar
    101
    7485

    Trött, ledsen och behöver pepp!!

    Hej!
    Kom idag till en punkt där all energi rann ur mig så tänker att jag skriver här så kanske det är någon som kan ge mig pepp, eller kanske fler som sitter i samma sits helt enkelt.

    Jag och min sambo har nu försökt bli med barn i snart 2 år, tog ut spiralen i september 2016 och blev gravid efter någon månad. Slutade i missfall i v. 10. Efter det har ingenting hänt. Vi gjorde utredning i våras och allt ser super ut, förutom att jag då inte blir gravid.

    Efter missfallet så har jag haft ont mellan ägglossning och mens i stort sätt varje månad ungefär som mensvärk, något jag aldrig haft innan. Jag får heller inte alltid utfall på ägglossningstickor (nu inte på 3 mån). Frustrationen är stor helt enkelt.

    Att tillägga så har jag 2 barn sedan tidigare men min sambo har inga barn och jag vill inget hellre än att han skall få bli pappa och längtar så extremt mycket efter att få uppleva detta med honom.

    Står på väntekö till IVF, börjar dock som sagt få lite panik, trött, ledsen och super negativ. Någon som sitter i samma/liknande situation och vill följas åt?

    // Anna

  • Svar på tråden Trött, ledsen och behöver pepp!!
  • Äldre 18 Aug 11:55
    #2

    Ja vi gjorde också utredning i jan/feb och de hittade då ingenting. Gick parallellt till en gynekolog på vårdcentral inte heller han ser något anmärkningsvärt. På båda ställena är de tvärtom super pepp och helt helt säkra på att jag skall bli gravid när som. Men nu har det gått ytterligare 6 mån utan resultatet så jag antar att det på något sätt bevisar att jag har rätt och dem har fel tyvärr.

    Fick tips om en ny gynekolog i veckan så får ringa honom på måndag. Skam den som ger sig typ..

    Hur har det gått för dig, har den privata kliniken öppnat?

  • Äldre 26 Aug 09:57
    #9

    Tror att en del av att jag är så trött på allt detta är att jag får höra att allt ser så bra ut och att jag säkert blir gravid när som trots att jag känner att något är fel. Och jag blir inte gravid, så det är inte bra. Uppenbarligen.

    Fick besked i veckan om att vi äntligen blir kallade för uppstart av IVF så har tid på tisdag. Är väldigt lättad samtidigt som jag verkligen känner att det känns lite sjukt att vi skall behöva gå igenom IVF med tanke på att jag varit gravid på naturlig väg 3 gånger i livet. Känns som att förklaringen är enklare än så och att man har väldigt enkelt för att ta IVF som lösning. Men men! Hur mår ni andra? Jag är uppenbarligen fortfarande negativ ha ha.

  • Äldre 1 Sep 22:28
    #12
    Luno skrev 2018-08-28 13:44:19 följande:

    Vad bra, grattis! Såklart jobbigt att man inte får veta vad som är fel men målet är ju ändå att ni ska bli en till i familjen. Hoppas ni får komma igång snabbt nu :)
    Håll oss uppdaterade :D


    Är det någon som provat progesteronkräm? Typ progesterall? Ska tydligen vara bra, som en boost för livmodern så ägget fäster lättare och samtidigt behålla längre, man kan äta det till v. 12 då kroppen själv producerar nog progesteron.


    Min sambo lät mig inte beställa den fören jag pratat med sjukvården och 1177 kopplade mig till läkemedelsverket som tyckte det var befängt att man kunde köpa hormoner receptfritt. Hon sa varken bu eller bä om produkten men kunde såklart inte rekomendera det (men de skulle nog inte kunna rekomendera en banan pga de inte vet ens värden och för att inte bli stämda)


    Jag har testat dock inte fungerat men har flera vänner som använt kräm och blivit gravida fort. Om de hade blivit det oavsett är ju dock omöjligt att veta. Dock får man ju detta även vid IVF så :)
  • Äldre 2 Nov 22:34
    #14
    Virja skrev 2018-09-04 08:02:53 följande:

    Hej TS! Har du haft symptom på graviditet fast du inte plussat? Hur beter sig kroppen vid missfallen? Finns anledning att tro att besvär med överaktivt immunförsvar finns? All lycka till er alla!


    Hej :)

    Jag gissar på endometrios faktiskt men vem vet. Blev gravid på första ivf försöken men missfall i v. 6 tyvärr. Hur har det gått för er andra?
  • Äldre 3 Nov 21:55
    #16
    Carinrebecca skrev 2018-11-03 15:59:19 följande:

    Fy vad tråkigt att höra om missfallet. Hur ser er plan ut framåt? Vi gjorde vårt första IVF för snart en månad sen, det tog sig inte och nu väntar vi på att dra igång ett nytt försök.


    Ja så galet deppigt. Alltså jag har flera planer :) är enda sättet för mig att hantera detta, vi gör en omgång ivf till, om det inte tar sig eller igen slutar i missfall så funderar jag på att söka hjälp i Athen där de gör så mycket mer i sina utredningar än Sverige. Inväntar mens helt enkelt men får börja om helt då inga klarade sig till frysen.

    Tråkigt att höra att det inte tog sig för er, fick ni något i frysen sist eller hur gick det med det för er?
  • Äldre 6 Nov 21:00
    #18
    Carinrebecca skrev 2018-11-04 18:57:26 följande:

    Skönt ändå att du klarar av att planera och se framåt, det tror jag är positivt mitt i allt det här. Kör ni privat eller via landsting? Om jag inte minns tokigt så hade du barn sedan innan va? Och nu hittas inga fel, är det därför du funderar på att söka hjälp i Athen?

    Vi inväntar ett helt nytt försök då inga klarade sig till frysen för oss heller. Inväntar mensen som ska komma vilken dag som helst.


    Ok i samma sits nu då, jag har lite svårt att veta när den kommer eftersom cykeln är rubbad efter missfallet men det var 4 veckors redan idag så borde ju komma snart.

    Via landstinget vilket är skönt, ni?

    Ja jag tänker Athen pga av jag har svårt att acceptera att man inte försöker hitta orsaken då det måste finnas en orsak tänker jag när min kropp levererat på detta tidigare :) svårt att komma vidare mentalt annars känner jag.
  • Äldre 11 Nov 08:43
    #20
    Carinrebecca skrev 2018-11-06 21:42:54 följande:

    Vette sjutton här heller, haft mensvärk och verkligen känningar för mens. Men nu är den 4 dagar sen, jag var inställd på att köra sprutor nu men istället får man bara vänta. Frustrerande då min menscykel gått som en klocka annars.

    Privat då landstinget inte ville utreda mer och inte erbjöd hjälp förrän efter 3 års försök.

    Det kan jag absolut förstå. Det är precis det jag känner också, jag köper inte det här oförklarliga. Det måste finnas en förklaring, och kanske särskilt när man som i ditt fall varit gravid tidigare.


    Samma sak här, nu har det gått 5 veckor och fortfarande ingen mens. Har haft ?menskänningar? i snart en vecka. Första gången på två är jag vill ha mens ha ha. Hur går det för dig?
  • Äldre 16 Nov 20:53
    #22
    Carinrebecca skrev 2018-11-11 21:51:08 följande:

    Mysko! Visserligen kan det ju rubbas lite när man har joxat med kroppen och tillfört en massa hormoner. Min mens kom faktist igång i veckan, hux flux. Så nu har jag tagit sprutor i fyra kvällar. Skönt att vara igång igen, men på ett sätt känns det jobbigare den här andra gången..


    Nu äntligen kom min mens!! Börjar med sprutor imorgon. Hur går det för dig? Hur har ultraljuden gått? Fick ångest idag, haft paus lite känner jag i väntan på mens men nu kom det över mig igen. Kan inte riktigt förklara varför men känner mig ledsen och lite hopplös.
  • Äldre 18 Nov 09:27
    #25
    Carinrebecca skrev 2018-11-17 23:15:27 följande:
    Så märkligt att man blir glad för mens! Men så är det ju vissa gånger i den här karusellen. Skönt att få komma igång igen. Usch då, vilken jobbig känsla. Tror du inte att det bara allmänt är mycket tankar igång nu när ni snart ska köra.

    Här har vi stött på hinder, hade mitt första ultraljud tidigare i veckan på sprutdag 6, och då upptäcktes en cysta. Så vi har fått avbryta den här omgången och ska vänta in en ny mens. Fick gå in och punktera den i torsdags och det var obeskrivligt smärtsamt.
    Jo så är det ju såklart, det har varit väldigt skönt med en "paus" i 4 veckor ifrån något som snurrat i 2 år. Känner mig också orolig för att min kropp av någon anledning inte vill detta och att vi inte tagit reda på varför. För det finns ju ett varför. Men men nu kör vi, skam den som ger sig.

    Men nej vad tråkigt att höra! Ush det låter hemskt, hur mår du nu? Känns det ok eller gör det dig ledsen?
Svar på tråden Trött, ledsen och behöver pepp!!