• Annanathalia

    Trött, ledsen och behöver pepp!!

    MaalinJ skrev 2018-11-18 12:45:51 följande:

    Hej! Vi har också försökt sedan februari - 2017 så vi är snart uppe i 2 år.

    Vi har 2 gemensamma barn sedan tidigare. När. Vi skulle börja försöka med nr:3 stannade min mens upp å kom inte på 8 månader. Jag fick då en behandling som gjorde att livmodern ställde om sig och fick tillbaka en cykel på ca 28 dagar.

    Vi började utredas i april i år. Min mans sperma prov fanns det inga avvikelser på men jag har pcos och troligtvis endmetrios också. Jag har också bara en äggstock som fungerar å inte äl varje månad.

    Jag ska spolas för första gången efter den här mensen. Även om det inte är stopp så förklarade läkaren det som att det är så städa av en motorväg, bilarna kan köra mycket lättare då. Sen skulle jag samtidigt behandlas för att stimulera äl.

    Vad har ni blivit erbjudna gör hjälp innan IVF? Till oss ville dom testa andra saker först eftersom dom inte hittat några direkta fel.


    Hej :)

    Lite liknande stort som jag har, tyvärr har jag inte mött något som helst intresse för att faktiskt ta reda på vad som är fel. Vi har diskuterat det lite här i tråden då detta stör mig enormt. Blir att jag gör en egen liten utredning vilket kanske är sådär. Tror på endometrios i mitt fall också alt hormonella störningar på något sätt. Skall till en specialist äntligen på tisdag för endometrios.

    Hoppas spollningen hjälper för dig, håller tummarna!
  • Annanathalia
    Carinrebecca skrev 2018-11-19 20:54:54 följande:

    Tänk om man bara kunde få veta, ta ett enkelt blodprov eller ett ultraljud och se vart det felar. Det ovissa är jobbigt, men samtidigt är det ju som du säger, skam den som ger sig. Är det något man vill så får man kämpa på. Men hur ligger ni till nu då?

    Tack vad fin du är. Jag blev superbesviken när vi fick höra det, vi var ju liksom mitt inne i ett nytt protokoll och siktade bara framåt. Nu är jag mest orolig att vi inte ska hinna med ett försök innan jul. Det hade varit så skönt att få göra det..


    3 dagen med spruta idag, min sambo somnade den jäkeln innan jag tagit dagens så gjorde det själv, hard core ha ha. Känner inte av något alls än så länge, endast ett ultraljud denna gången av någon anledning och först på måndag.

    Förstår verkligen det! Väntar du på mens igen då med andra ord? Hoppas hoppas du får gjort det innan. Är det extremt tight i tid eller kan det gå?
  • Annanathalia
    Carinrebecca skrev 2018-11-24 23:01:14 följande:

    Heja dig, bra jobbat med sprutan! Men jaha, hur kommer det sig då? Det lät ju lite mysko, men man får väl bara lita på att dom har koll. Hur känns det inför ultraljudet då?

    Ja jag fick köra en vecka med Lutinus efter sprutstoppet, och idag kom faktiskt mensen. Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig tidsmässigt. Så nu blir det sprutor igen på måndag, hoppas att vi ska kunna ta oss hela vägen nu!


    Ja lite mysko men nu är det äntligen imorgon i alla fall! Spänner en del där nu så skönt att se imorgon hur det ligger till.

    Men åh, är det sant! Det var ju en trevlig överraskning (stackars kropp) vad skönt att ni inte behöver vänta till efter jul då!
  • Annanathalia
    Carinrebecca skrev 2018-11-27 21:09:53 följande:

    Hur gick det på ultraljudet? Hoppas att ni fick bra besked!

    Haha ja att man blir glad för mens, snacka om berg och dalbana! Jätteskönt att vi förhoppningsvis hinner ett försök innan jul. Sprutdag 2 idag, ska på ett vul imorgon. Vill inte se någon cysta då!!


    Det gick bra, äggplock idag, inte så roligt men bara att ta sig igenom såklart :)

    Hur gick det?
  • Annanathalia
    MaalinJ skrev 2018-11-27 12:42:10 följande:

    Ja vissa läkare kan ha ett sånt dåligt bemötande!! Jag vet inte om jag alltid har haft det. Mensvärk har jag alltid haft och den har bara blivit värre genom åren. Pcos vet jag inte, jag har alltid varit extremt känslig för hormoner men jag har ju två barn sedan tidigare som den ena blev till. Oplanerad och den andra fick vi på. Försök. Nr 1. Vi kanske bara har haft riktigt tur men jag tror ju att något har hänt nu som påverkar min ferlitet eftersom vi inte lyckas längre.

    Det har inte hänt så mycket för oss än. Jag väntar på mensen som ska komma imorgon. Och då ringer jag kliniken direkt å får tid för spolning.

    När blir det insättning för er efter äggplock? Har ingen kunskap om detta :) tror som du säger att man säkert slappnar av lite när man köpt 3 försök. Det hade vi också gjort. Hur är kliniken ni går hos? Är det några du kan rekommendera?


    Det hör är ju lite läskigt för det låter som mig, två barn, blev gravid med båda direkt och även nu med min nya sambo blev jag gravid direkt efter jag tog ut spiralen men efter missfallet ingenting. Var hos en endometrios specialist igår och han sa att det troligen är så att om jag går på p-piller i 6 mån och slutar så blir jag gravid. Att varit utan hormoner så länge har gjort att miljön i livmodern inte är bra. Han tror dock på IVF som en bra lösning så vi kör väl på och ser. Men vi har nog samma ?åkomma?.
  • Annanathalia
    MaalinJ skrev 2018-11-30 08:19:58 följande:
    Det låter ju väldigt likt? Så läskigt men vad bra att vi kan dela kunskap med varandra! Jag har inte gått på preventivmedel sen dottern föddes. Då tog jag också ut min spiral å det va för 7 år sedan. Efter det körde vi bara med kondom så det kan ju faktiskt vara så. Jag ska ta upp det med min läkare nästa gång vi är där.

    Jag är dock på. Bim+2 idag (fick en liten, liten blödning på pappret den 26:e) men tror precis att jag plussade svagt? Är i chock just nu men testerna har ju lurat oss innan :(
    Men åh vad underbart roligt! Stort stort grattis! Förstår chocken men ändå, så väl värd. Håller tummarna att allt går bra nu!
  • Annanathalia
    Carinrebecca skrev 2018-11-19 20:54:54 följande:
    Tänk om man bara kunde få veta, ta ett enkelt blodprov eller ett ultraljud och se vart det felar. Det ovissa är jobbigt, men samtidigt är det ju som du säger, skam den som ger sig. Är det något man vill så får man kämpa på. Men hur ligger ni till nu då?

    Tack vad fin du är. Jag blev superbesviken när vi fick höra det, vi var ju liksom mitt inne i ett nytt protokoll och siktade bara framåt. Nu är jag mest orolig att vi inte ska hinna med ett försök innan jul. Det hade varit så skönt att få göra det..
    hur går det för dig?

    hade uttag i onsdags och fick ut 8 ägg, går och tittar på telefonen hela tiden och hoppas att de inte ringer men peppar peppar, kanske att det blir insättning på 5 dagars på måndag. Sitter och googlar på vitaminer och annat man kan ta för att öka chanserna, så desperat ha ha ha. När jag var gravid med mina två barn så var jag så chill man kan bli, men så kan det gå när livet är elakt mot en.
  • Annanathalia
    Carinrebecca skrev 2018-12-01 22:38:21 följande:

    Ja men visst är det så, det är ju för en bra sak! Hur många ägg fick ni ut? Har ni gjort insättningen än eller går du bara och väntar?

    Första vul:et gick bra. Chans på 10 ägg som det såg ut och en bra slemhinna. Börjar känna av symtom på att det händer grejer där inne. Nytt vul på måndag, så då får vi se om det blir plock i slutet på veckan som kommer eller i början på veckan därpå.


    Fick ut 8 denna gången, 6 sist så lite bättte och inga samtal ännu så det blir insättning imorgon. Förhoppningsvis är det mer än en kvar också, skulle bli så tacksam om något kan frysas in så behöver man inte gå igenom hela processen igen om det inte skulle gå vägen. Känner mig lite sådär, vad är oddsen att jag blir gravid två gånger av 2 försök liksom. Men men!

    Håller tummarna för dig imorgon så att det ser riktigt bra ut :)
  • Annanathalia
    Luno skrev 2018-12-06 21:36:45 följande:

    MAALIN J GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!!!!

     

     

    Efter snart prick två år har jag äntligen fått göra en helt vanlig gynundersökning med någon som kan idag. Har under resan gjort gynundersökning med vanlig läkare som sa att allt såg bra ut. Bullshit! Hon idag tittade i tio sekunder och konstaterade det vi misstänkt. Jag har PCOS. De spolade mina ledare och FY SATAN, gjorde så ont!! Äggledarna såg bra ut men beskedet blev: Chansen till vanlig graviditet är mycket liten för er. Jag skriver remiss till IVF på en gång.

    Har både känt mig jätteledsen över det faktum att jag i princip inte kan bli med barn själv men samtidigt så glad att nu blir det full fart framåt mot IVF! Hoppas få göra det till våren eller senast hösten sa hon. Ska få köra letrozol under tiden som vi väntar på IVF.

    Skickar extra pepp till er idag!


    Men vad skönt att du äntligen fick reda på vad som gör att set inte fungerar! Att få diagnos för det man tror är ju om än sorgligt ändå en enorm lättnad tänker jag. Som du säger, nu vet ni och det finns en lösning!! Hoppas ni har vettiga väntetider där ni bor så att ni kommer igång! Heja dig!
  • Annanathalia

    Hej på er tappra själar! Gått inte några gånger det senaste men inte skrivit. IVF vägrar just nu men håller alla tummar och tår att något positivt händer för er. Själv gjorde jag utredning i Aten i januari och båda läkarna jag träffade är sååå säkra på att jag blir gravid naturligt, jag tvivlar rejält men men. Medicinerar och ser, ger det tre månader. Är ny på jobbet så passar rätt bra. Andra blir det väl helt enkelt IVF igen och då långa protokollet.

    Tänker på er!

  • Annanathalia
    Kandelaber skrev 2019-03-29 23:48:43 följande:

    Skönt ändå att ha lite second opinion från ett annat land..täcker ju kanske in mer parametrar än bara svenska läkarna gör. måste vara tufft när inte ivf funkar, det är ju då det "skaa" funka. Är livrädd att ivf kommer gå lika oförklarligt dåligt son det gjort hittills.... och att må som ett vrak o resa hur långt som helst utan garanti..


    Ja väldigt skönt, de lyssnade på vad jag sa viket ingen i Sverige har gjort. Jag har varit så ledsen och frustrerad över precis det. Visade sig att jag har galet hög nivå av bakterier vilket gör att ?miljön? i livmodern inte är trevlig alls. Låter rimligt, endometrios gör tydligen detta (vilket jag desperat försöker säga att jag nog har). Så medicinerar mot det nu. Hur går det för dig? Har du ägguttag när som?
  • Annanathalia
    Kandelaber skrev 2019-04-21 13:24:43 följande:

    Oj ok, har du alltid misstänkt endo eller är det nåt man hittat i utredning? Blir ibland paranoid att jag har en dold endo som ger infertilitet (hört om såna fall) men jag har ju inte symtomen. Tar väl tablett kanske 1 dag av mensen så jag borde ju inte ha endo :)

    Ja till veckan får vi nog veta slutgiltiga planeringen efter vul2. Skulle tro vi måste resa dit i slutet på veckan (långt dessutom). Läskigt!


    Nej aldrig misstänkt då jag inte har särskilt ont vid mens osv så de ?starkaste? symtomen stämmer inte, men när jag började djupdyka mer så stämde mycket annat, hade grov grov mensvärk när jag fick mens i flera år, fick p-piller redan som 12-13 åring. Varit på p-piller alt hormonspiral konstant sedan dess minus de perioder som jag varit gravid/ammat. Jag har såklart alltid haft det men det triggades antagligen av ett missfall för 2 1/2 år sedan och efter det har vi ju försökt och därmed varit av hormoner och då har det väl fullständigt blommat ut. Har haft ont mellan ägglossning och mens, mollande. Mycket ont i ryggslutet osv. Även väldigt ont ovanför ena ljumsken som de tror är en cysta (endo).

    Ok du gör långt protokoll? Är du orolig för äggplock?
  • Annanathalia
    Kandelaber skrev 2019-04-21 20:57:52 följande:

    Ok, det är jobbigt när man börjar fundera på alla anledningar som man inte hittat i utredning. Hade nästan hellre haft en medicinsk faktor för att få en förklaring på den här skiten som sabbat vår tillvaro i 2 år...

    Nä korta så vul2 nu på dag 10 borde ge besked om när det blir. Inte rädd för plocket. Det enda jag är rädd för att det inte blir insättning av nåt skäl samt att inte lyckas. Inget annat skrämmer mig längre. Kommer kännas så jävla svårt och bittert om det inte funkar. Tycker vi lidit o kämpat länge redan, om man inte ens lyckas efter detta , hur mår man då?! :(


    Då är jag med, ja det är helt galet vad vi går igenom, man tappar all tro och förhoppning. Men IVF är ju trots allt en väg som fungerar för väldigt väldigt många. Det kommer gå bra! Skönt att du inte är orolig, känner som du, bring on bara på något sätt. Vet inte om det stärker dig eller inte men jag är dock gravid efter 2 1/2 år av absolut ingenting. Väldigt tidigt och har fått missfall innan men ett steg närmare helt klart. Är dock totalt och fullständigt livrädd så det är en pers men ändå!
  • Annanathalia

    [quote=79752236][quote-nick]Luno skrev 2019-07-11 22:58:13 följande:[/quote-nick]Gissa vad! Vi plussade imorse! Efter äggplock med 19 ägg, fem befruktade fick vi en kvar och hen tog sig. Ville rådfråga er. Efter ÄP så var man ju lite dålig sen blev det bättre men iom att man ev blir gravid så kan hormonerna få en skjuts igen och man kan bli dålig igen. Detta har hänt mig och jag har väldigt ont i magen, när jag går och framförallt böjer mig fram! Kan inte ligga på någon av sidorna för det känns som typ hela magpaketet ramlar runt. Lite tungt att andas och som att jag ätit buffé. Jag ringde 1177 och hon sa rakt ut "jag vet inte" och ville att jag skulle ringa mvc eller Livio (vilket jag sa till henne, inte går att få tag i nu) och inte åka till akuten. Är der normalt att man kan ha ONT i magen efter IVF och blivit gravid? Någon som blivit överstimulerad?[/

    Men vad roligt att höra, stort stort grattis!! Jag tycker du skall vara jobbig och åka typ till gynakuten, kan inte svara på om man kan ha så ont sådan tid efter men jag hade inte chansat när du är gravid. Nu vill man ju att den lille skall få bästa förutsättningar som finns tänker jag!

  • Annanathalia
    RainLuau skrev 2019-07-14 22:38:19 följande:

    Är ny och tänkte skriva här för jag behöver verkligen lite pepp. Har haft 2 misslyckade ET och 3 misslyckade FET så 5 misslyckade IVF totalt. Jag känner mig helt slut och väldigt deprimerad. De i IVf kliniken säger att embryon ser bra ut och de förstår inte varför embryon inte fastnar. Har även använt intralipid de 2 sista försök för att hjälpa med dra ner immunförsvar. Men nej.. Ingenting. Första IVF försöket fick jag pluss men efter bara 4 dagar kom blodet. Jag hade inte nån bra kunskap då. De sade till mig att leva normalt och det ända jag kan tänka mig var att jag badade. Nu har jag inte haft en ända pluss sen dess. Känns som jag har sabbat det ända gången det funkade för mig. Jag är rädd att de säger att chansen att IVF funkar blir mindre destå mer jag misslyckar. Nu har man misslyckats 5 gånger. Min livmoder och allt inom mig säkert ser ingen bra ut nu mer. Jag känner mig själv som en defekt människa. Min man peppar mig varje gång att inte ge upp så jag försöker verkligen inte hamna på depression och försöker varje månad även själva med letrozol när det är paus mellan IVf men ingenting fungerar. Jag är 37 och det känns ännu jobbigare att ha tidspress pga min ålder. Jag har aldrig haft barn förut och inte min man heller. Vi längtar så sjuk mycket nu och vi ser ut som ledsna par. Känns sjukt jobbigt att gå på familj/vänner träff med alla deras bebisar. Vi brukar undvika och dra därifrån så fort som möjligt. Min man vill inte adoptera. Han vill försöka så länge det går att försöka. Så det känns jobbigare för mig för all press ligger i att jag inte kan få nånting att fästa i mig. Snälla finns det nån här som har haft nåt liknande situation som mig och haft nåt lyckligt slut? :( Det är snart mer än 2 år och det känns som vi kommer aldrig få veta hur det är att ha barn i huvudtaget.


    Ush jag tycker så synd om dig och känner så väl igen mig. Det är så oerhört tungt det här och så mycket sorg. Vet såklart inte vad du har för ekonomiska förutsättningar men om du får tid kanske under semester så läs tråden om Aten och Grekland här på familjeliv från början till nu. Tar lååång tid men ger också mycket. Fundera på om du känner igen dig i det som tas upp där. Du har inga smärtor vid mens/ ägglossning som är mer än ?normalt??

    Jag träffade en immun specialist i januari där och började hans behandling och blev gravid för första gången naturligt på 1 1/2 år. Tyvärr slutade det i missfall men ändå.

    Du kommer få barn, vi måste försöka fortsätta peppa och ladda om. Har du orken så strid och testa olika alternativ, det är mitt ända tips. Jag tänker att kroppen vill ju fortplanta sig så något är fel, rättar vi till felet så kommer det gå vägen.
Svar på tråden Trött, ledsen och behöver pepp!!