Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Hon vill inte träffa min son

    Jag har en sjuårig son sedan tidigare. Nu har jag träffat en ny kvinna sedan tre år som inte har barn sedan tidigare, och vi är särbo. Vi träffas de veckor jag inte har sonen.
    Min nya kvinna är inte så pigg på att träffa sonen, och hon är inte så barnkär över huvud taget. Vi har träffats kanske fem gånger på de här tre åren. Sonen börjar undra varför han aldrig får vara med när och träffa min nya, och vara med när vi gör roliga grejer.
    Sonens mamma har träffat en ny, och dom bor ihop och den "bonuspappan" är närvarande i vardagen i det hemmet. Min nya har antytt att vi kanske kan flytta ihop senare när min son blir stor nog att han klarar sig själv. Hon fantiserar om att sonen kanske flyttar utomlands tidigt eller flyttar långt bort. Jag vill att min nya kvinna träffar min son mer och att dom bygger upp en relation. Hon säger att hon också vill det, men att det sker "i hennes egen takt". Jag inväntar hennes initiativ, men jag ser inte att något händer på den fronten. Min nya kvinna har uppenbara problem med att inte vara nummer ett för mig. Är vi på fest så blir hon väldigt lätt störd av att jag pratar med andra och inte "ser" henne. När vi träffats tillsammans med min son har hon ibland blivit arg för att min då femåriga son får mycket uppmärksamhet av mig. Hon har svårt att förstå att barn kräver mer uppmärksamhet än vuxna. Hon är en väldigt intelligent medelålders kvinna annars, så just detta tycker jag är ganska märkligt.
    Men nu är jag orolig för framtiden. Sonen blir ju större. Han förstår redan att min nya kvinna inte vill träffa honom. Jag befarar att när han blir lite större och börjar välja själv vem han ska vara hos, så kommer han välja bort att vara hos mig om det en svartsjuk svärmor här, som aldrig riktigt verkat velat träffa honom. Han är så snäll, så han skulle aldrig säga det. Men jag förstår ju att det är så han kommer tänka.
    Jag älskar min son, och han är det viktigaste som finns för mig. Hans behov går alltid först för mig. Jag älskar också min nya kvinna, men inombords gör det mig rasande att hon verkar tänka att min son ska växa upp och flytta utomlands så att hon slipper se honom. Jag vill ju att han ska vara hos mig så mycket som möjligt. Mitt hem är hans hem, och så kommer det förbli, oavsett hur gammal han är. Jag har försökt förklara för min nya kvinna att det man måste ge ett barn är TID tillsammans, men hon envisas med att vi ska träffas på tre timmars playdates en gång i halvåret och då ska hon överlämna en present. Så bygger man inte en relation i min värld, men jag når inte fram med det. Jag och sonen kan förstås inte spontanbesöka henne, utan möten måste förhandlas och förberedas minutiöst.
    Finns det någon som har några råd hur jag ska göra i den här situationen? Kommer min son att kunna växa upp och förstå? Min nya är inte på något sätt fientlig, utan är snäll mot min son när vi träffas, sedan tar hon ut sin frustration på mig efteråt. Hon är benhård med att saker måste ske på hennes villkor för att det ska funka för henne.
    Någon som växt upp med en avlägsen/frånvarande svärmor? På ett sätt är det ju värre med någon som är ständigt närvarande, lägger sig i, och visar sitt missnöje där. Men kylan talar ju sitt språk också, något som ett litet barn så väl förstår.

  • Svar på tråden Hon vill inte träffa min son
  • Anonym (Orolig)

    Tack för svaren!
    Jag känner mig väldigt skyldig förstås, eftersom min nya kvinna tycker att hon äntligen tycker att hon hittat den "perfekta mannen" som verkar acceptera att hon knappt träffar barnet. Men jag tycker att jag har gett henne frihet under ansvar att etablera relationen med sonen, och hon har valt knappt ha någon relation alls. Sedan har hon haft en hel skog av ursäkter om varför det inte blivit av, men det är ju en annans sak. Ett barn framför allt ser ju igenom det där direkt.

    Och hon är verkligen ingen dålig människa. Jag vet att hon verkligen, verkligen velat etablera en relation med min son. Men det skulle innebär att hon på något sätt blev vuxen på riktigt, och det vore ett väldigt stort steg för henne att ta. Hon har nog väldigt mycket jobb kvar att göra med sig själv, och frågan är väl om det är något hon behöver sköta på egen hand, utan mig och min son. Om hon ens klarar av det.

  • Anonym (Orolig)
    Ess skrev 2018-08-13 19:09:06 följande:

    Varför vill du tvunget att hon ska ändra på sig så att ni kan flytta ihop?

    Acceptera att hon inte tycker om barn, även ditt. Eller gör slut om ni inte passar ihop.

    Tycker man inte om barn så kommer man inte göra det bara för ens partner har barn. Det blir snarare tvärtom när man blir ihopföst med någon man egentligen inte vill bo med.


    Nej, jag vill inte att hon ska ändra på sig så att vi kan flytta ihop. Det är mer hennes dröm, att vi ska ska kunna flytta ihop när min son växt upp och flyttat ut.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Soffan) skrev 2018-08-13 19:38:11 följande:

    Som jag ser det har du två val:

    1) Fortsätta att vara särbos och träffa din kvinna och sonen helt separat.

    2) Avbryta relationen med kvinnan


    Tack för svaret!

    Min son har just insett att hans pappa har en relation med en kvinna som inte verkar tycka om honom. Det funkar inte, för det sårar min son och försämrar vår relation som far och son.

    Relationen till min nya kvinna kan bara räddas om hon skaffar en fungera de relation med min son så att han känner sig omtyckt tror jag. Den ambitionen säger hon sig ha, men hon verkar inte kunna förverkliga den än så länge. Det är för att hon själv haft ambitionen som jag väntat ut henne och inte brutit tidigare. Hon har själv sagt att hon vill ha en ?moster?-roll, och inte en bonusmamna-roll, så mina förväntningar ligger där. Men en moster brukar vara någon som VILL träffa dig. Det skiner igenom så otroligt väl när någon inte vill det, och barn har radar för sånt.

    Nu kanske det låter som att jag har bestämt mig, men jag är väldigt ledsen och uppgiven i kväll. Tack för all input.
  • Anonym (Orolig)
    Limajo skrev 2018-08-14 07:06:07 följande:

    Hej ts,

    Jag har varit i en liknande situation som jag tänkte berätta om. Jag hade en fyra år lång relation med en vuxen, barnlös man och har själv två. Jag tror han ville, i teorin, bli en del av min familj men han var alldeles för avvaktande och rädd. Senare insåg jag att rädslan inte var begränsad till barnen utan all form av verkliga åtaganden fick honom att backa.

    Vi träffades med barnen oftare än ni och han var alltid snäll och vänlig mot dem. Men gång på gång avbröt han träffarna i förtid, skyllde på trötthet mm. Vi hade t.ex. kunnat planera bio och middag hemma hos mig med barnen och sen avvek han efter filmen för han hade huvudvärk. Mina barn hade inget emot honom men de knöt ju inte direkt an till honom heller och tanken att flytta ihop var helt främmande efter fyra år.

    Hade det bara varit familjelivet som han tvekade inför hade jag nog kunnat köpa det men precis som med din särbo var det ju fler saker som spökade. Han var på många sätt omogen och bekväm, han var själv ensambarn med en mycket liten familj. Stöket som blir av att vara ha mycket folk runtomkring sig tröttade ut honom, så även att träffa min familj eller mina vänner funkade sisådär. Det föll honom inte heller naturligt att alltid ställa upp på sina närmaste utan han behövde fundera och hittade hinder och problem. Han var ganska egocentrisk på det viset. Att andra agerade annorlunda gjorde honom förvånad, han ville exempelvis bjuda ut mig på en dyr middag för att jag dragit tidigare från jobbet en dag för att köra hans mamma till sjukhus. Något som jag självklart gjorde eftersom jag kunde och hon behövde det men han verkade tycka det var extraordinärt vilket gjorde mig mest generad.

    Är man ganska ensam i livet tränas man inte på vad som krävs för att bilda familj och jag kände till sist att jag inte kunde ta på mig den rollen. Gång på gång gjorde han mig besviken och till slut tog det slut. Han var i övrigt en jättefin, klok och härlig människa och när det bara var han och jag i vår lilla bubbla hade vi det fantastiskt. Men livet är ju ingen bubbla.

    Jag tror ni vill för olika saker. Jag hoppas ni kan sätta er ned och prata om det utan bråk så ni förstår varandra, även om resultatet blir att ni bryter upp.


    Tack så jättemycket för att du delade med dig av din historia.
    Jag känner igen väldigt mycket av det där i vår situation. Känner igen den där bubblan.
  • Anonym (Orolig)

    Hon har hela tiden sagt att hon vill bygga en relation med sonen, bara så att det är tydligt. Det är inget som jag krävt. Hon har insisterat på det, och det har runnit ut i sanden med ursäkter och undanflykter. Hon har ju förstått att hon inte kan vara en främling för min son, men nu har hon blivit det.

    Hon har verkligen inte ?varit tydlig med vad hon vill? som flera verkar tro här. Däremot borde jag ha fattat mycket tidigare.

Svar på tråden Hon vill inte träffa min son