Inlägg från: Anonym (Ångerfull) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ångerfull)

    Slagit min man. Hur be om ursäkt?

    Jag har vart stressad under hela sommaren pga. olika saker, mestadels jobbrelaterade, hjärnan har gått på högvarv och jag har vart ganska svår att ha att göra med. Det eskalerade när jag blev full för några dagar sedan och missuppfattade en situation då jag i ren frustration och svartsjuka kastade ett glas som träffade min man i ansiktet. Han fick åka till akuten och sy flera stygn. han sa där att han hade ramlat på glas. Precis som hustrumisshandlare säger "hon ramlade i trappan" eller så. Jag har aldrig gjort något våldsamt tidigare, men det bara brast. Han har aldrig gjort något våldsamt mot mig.

    Han säger att det är ok men går som på tå vid mig. Han har såndär sårtejp i flera smala remsor på ena kinden. jag önskar att det var övertäckt men det skall luftas tydligen. Han kommer få ett rejält ärr:( Jag har extrem ångest. Jag fattar inte hur jag tänkte, det var som i dimma, men jag vet att jag siktade på honom när jag kastade och kommer ihåg hur det lät när glaset gick sönder mot hans ansikte. Jag vill så gärna bli förlåten, få det ogjort, men hur skall jag göra? Hur ber man om ursäkt efter en sådan sak?

  • Svar på tråden Slagit min man. Hur be om ursäkt?
  • Anonym (Ångerfull)

    Jag vet


    Anonym (milde tid!) skrev 2018-08-19 20:32:44 följande:

    Jag hade stuckit och lämnat dig. Anmält dig för misshandel. Drick med måtta, eller låt bli. Han kunde ju fått det i ögonen. Vadå går på tå? Stackars toffelman.


    Han pratar försiktigt med mig som att han är rädd för att jag skall bli arg igen :(
    Fiona M skrev 2018-08-19 20:33:28 följande:

    Oacceptabelt, oavsett orsak.

    Kan ni ens gå vidare? Hade du velat det omrolkerna var omvända?

    Hur tänker du själv se till att det aldrig händer igen och att han kan lita på dig?


    Jag vet inte. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle agera så eller ens hade kapaciteten att agera så speciellt mot honom :(



  • Anonym (Ångerfull)
    Anonym (Ok) skrev 2018-08-19 21:32:13 följande:

    Det du gjorde är helt fel men jag tycker övriga här är elaka.

    Du ångrar dig ich skäms vilket är bra, då har ni en början. Ni måste prata om detta och på hans villkor dvs i hans takt. Men du måste framför allt visa med agerande att du ångrar dig. Det räcker inte att be om ursäkt. Tex. du kanske skall sluta dricka om du inte kan kontrollera dig, sök hjälp för det, gå på möten? Det är att visa att du aldrig vill hamna där igen. Eller gå i terapi, ensam eller i par, för att reda ut din agression, det visar också att du aktivt är beredd att arbeta för att det aldrig skall ske igen.


    Gå på möten? Detta var första gången jag drack alkohol i år. Jag har inga som helst problem med att inte dricka alkohol så det är en väldigt enkel sak för mig att sluta med. Men givetvis skall jag inte dricka alkohol igen.
    Anonym (Björne) skrev 2018-08-19 21:33:52 följande:

    Det enda du kan göra så här i efterhand är väl att prata, prata, prata. Men gör det inte för din skull, för att du ska bli förlåten, utan för hans skull, så han får svar på alla frågor och tankar som kan finnas inom honom. Skadan är ju redan skedd.

    Ett sätt att visa hur allvarligt du tar på situationen är att erbjuda honom (läs: insistera) att ni går i parterapi där ert främsta fokus ska vara din misshandel av honom och hur ni går vidare efter det. Men antagligen finns det mer inom er relation (eller dig) som ni behöver prata igenom.



    Bra råd, tack. Vi har antagligen fler problem ja, även om jag inte kan komma på något just nu som inte bara beror på mig. Min svartsjuka är ett problem. Jag får för mig en massa saker om han och andra kvinnor. Tolkar varenda blick eller gest som att han flirtar eller blir flirtad med. Sådana saker. Men jag har aldrig gett utlopp för det tidigare.
  • Anonym (Ångerfull)

    Jag har inte borderline, adhd eller någon diagnos alls. Jag terroriserar inte min man eller psykiskt misshandlar honom heller. Åtminstone inte medvetet.

    Jag är sjukligt svartsjuk men jag försöker hålla det för mig själv. Då det sitter i mitt eget huvud. Han vet om att jag har problem med det och försäkrar mig hela tiden att han älskar mig och att han aldrig skulle vara otrogen.

    Nu har han pussat lite på mig och jag på honom. Jag grät en stund men hade svårt att prata. Det känns lite bättre.

  • Anonym (Ångerfull)

    Jag och min man har pratat massor nu. Han tycker att saken är utagerad och har förlåtit mig. Jag skall inte dricka alkohol igen. Vi skall också ta en helg utan barnet och rå om varandra varje månad så vi får mer tid ihop som par. 

Svar på tråden Slagit min man. Hur be om ursäkt?