Inlägg från: Anonym (Mill) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mill)

    Kan man kräva barnfritt vid bröllop långt bort?

    Sen vi fick barn har vi tackat nej till de bröllop som inte är där vi bor, vi har ingen möjlighet att få barnvakt till barnen över natten. Den minsta vill jag dessutom inte lämna till barnvakt på natten då han sover med oss.

    Barnvakt på kvällen däremot går bra, så i detta fall skulle vi behöva ta med barnen och en barnvakt till Gotland, det blir dyrt och krångligt så vi skulle tacka nej.

  • Anonym (Mill)
    Anonym (Självklart!) skrev 2018-08-21 20:45:04 följande:

    Nu blandar du nog ihop två skilda saker. För det första: Ja, jag är jätteförvånad över att så många verkar leva helt utan ett nätverk med för barnet andra trygga vuxna. Gör man det, vilket som sagt många till min förvåning verkar göra, är det ju dock självklart svårt att SKAPA ett nätverk på några månader. Men för det andra: OM vi nu leker med tanken att barnet har mor-/farföräldrar/fastrar/mostrar/farbröder/morbröder eller annan släkt (det måste väl ändå NÅGRA ha?), så behöver ju de inte nödvändigtvis bo nästgårds och hämta på förskolan varannan dag för att man med flera månaders varsel ska kunna ordna så att de kan barnvakta. DÅ underlättar ju ändå framförhållning. Det här handlar givetvis om personer som barnet redan är trygg med, men då är det alltså så att de flesta barn inte har någon trygg relation med NÅGON släkting? Har man inte tyckt att det var viktigt att ge barnet den trygga anknytningen innan, så håller jag med om att det verkar jättejobbigt att bygga upp den enbart för ett bröllop. För mig har det dock varit självklart att jag vill att mina barn känner sig trygga med våra familjer och våra nära släktingar, att de får möjlighet att få samma nära och fina relation med dem som vi har. Detta gör vi alltså inte för att kunna nyttja dem som barnvakter (det är bara en bonus :)), utan för att vi tror att det är en trygghet för barnen att ha det så. Men framförhållningen handlar alltså om de som har någon släkt (som de tycker om). Har man inte det tänker jag att man kanske har haft ännu större anledning att se till att det finns andra trygga vuxna kring ens barn och har man inte det är vi ju tillbaka på punkt ett. De som helt saknar nätverk och som jag alltså är förvånad att majoriteten verkar tillhöra. Men man lär som sagt så länge man lever! :)


    För t ex en ett- och en treåring är det en jäkla skillnad på att vara trygg med andra vuxna än föräldrarna och att bli bortlämnad två dygn och sova med andra än föräldrarna Det är ju nätterna som är problemet, inte att ha barnvakt några timmar, detta betyder ju inte att man inte har något nätverk för barnet som du uttrycker det.
Svar på tråden Kan man kräva barnfritt vid bröllop långt bort?