• Kawi

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Hej! Jag och min man har en son på 3.5 år, och har försökt aktivt i snart två år med småsyskon - provat allt! Det har varit två fruktansvärt jobbiga och påfrestande år och alla runt oss spottar ur sig barn på löpande band.. Tagit hårt också på vår relation. Vi gjorde fertilitetsutredning i våras som visade att inget är fel. Sonen kom verkligen till på första försöket så det känns frustrerande att de inte hittar något - det känns ju lite som att något har hänt. Bestämt oss nu för IVF och har första samtalet 3/9. Kram till er alla!

  • Kawi

    Hej! Vi hade vårt första uppstartsmöte för IVF igår morse - på Nordic IVF i Göteborg. Kändes lite surrealistiskt att sitta där, men nu är vi igång. Trodde man ju aldrig :) sonen kom verkligen till på första försöket men nu har vi försökt aktivt i 1 år och 9 månader utan resultat (testat ALLT), så något fel måste det vara..?


    Fick utskrivet alla olika piller och sprutor för att vara redo vid mensens första dag. Hon frågade liksom flera gånger "när vi ville börja", om det är den här cykeln eller någon annan månad - lite konstigt fråga kände jag, det känns ju som att man väntat tillräckligt och när vi äntligen fick tid för uppstart så vill man ju bara komma igång!


    Någon mer som går på Nordic IVF?


     
  • Kawi

    Vi hade sprutstart i fredags och ikväll tillkommer spruta nummer två.. ska göra första ultraljudet imorgon bitti och äggplock blir måndag, tisdag eller onsdag nästa vecka.. nervös för det Förvånad men så skönt att komma igång! Vi går ju privat och jag ringde dem för att boka en tid första dagen de hade öppet efter semestern (29 juli), och fick deras första lediga tid den 3/9. Så jag tycker dagarna har passerat i snigelfart... men nu är vi snart igång!

  • Kawi
    Loviisa89 skrev 2018-09-18 12:42:34 följande:

    Vad spännande! Härligt med äggplock nästa vecka, men förstår att det är nervöst, man vet ju inte riktigt vad man ska förvänta sig när man aldrig gjort det tidigare. Hur känner du dig med sprutorna? Funkar det bra?


    Sprutorna har gått över förväntan! Jag var jättenervös för det och var tvungen att ta första sprutan själv (hade hoppats på hjälp från mannen). Skakade och svettades men det gick mycket lättare än jag trott! Femte kvällen ikväll och jag mår bra men är väldigt svullen om magen och känner lite mild mensvärk/svag kramp typ.. första ultraljud imorgon och då ska de väl bedöma om det är en lagom dos och kroppen producerar ägg som den ska, eller om dosen ska justeras (vad jag förstår :) )
  • Kawi

    Vi hade uppstartsmöte 3/9 och fick genomgång av allting, sprutor utskrivna osv, korta protokollet med Gonal F. Började spruta 13/9, och ett första VUL 17/9. Tydligen hade jag så mycket äggblåsor att vi kunde avboka nästa VUL, skulle varit i fredags. 14 äggblåsor räknade hon till.

    Äggplock imorgon bitti! Jättenervös men försöker hålla mig lugn..

    Kram till er alla!

  • Kawi
    Jeanetty skrev 2018-09-23 12:07:23 följande:

    Hej.

    Jag har oxå påbörjat min resa mot en graviditet mha ivf/icsi och vill gärna hänga här med er andra!

    Jag är singel, snart 41 år, inga graviditeter/barn sen tidigare. Går på en klinik i Danmark och började med hormonsprutorna igår. Korta protokollet med Menopur.

    Blev rekommenderad att överväga äggdonation pga mina dåliga värden och såklart min ålder. Fick en uppskattad chans till graviditet med egna ägg till 5-10%. Var på vul igår på kliniken innan hormonstart och läkaren kunde se 6 folliklar. Kändes hyfsat bra ändå.

    Har egentligen inga kända fertilitetsproblem för övrigt, har regelbunden mens och LH-stegring varje månad och konstaterat ägglossning mha progesteronvärde. Har iofsig prolaktinom sedan många år som jag medicinerar för.

    Hur ofta kommer ni att följas med vul under hormonstimuleringen? Jag ska inte göra vul förrän 10 dagar efter hormonstart.


    Jag gjorde förresten första VUL 5 dagar efter hormonstart, det verkar alltså som att det varierar en hel del? Lycka till förresten!
  • Kawi
    Jooosen skrev 2018-09-24 19:29:12 följande:

    Hur gick det?


    Det gick faktiskt bra idag, över förväntan. Det jag kände av var när hon satte lokalbedövning kring livmodertappen, själva äggplocket kände jag i stort sett inte alls! Tänk så mycket jag oroat mig för det, och alla skräckhistorier jag läst :) Rejält ont i nedre magtrakten efter att bedövningen/morfinet gått ur kroppen dock.

    Åtta ägg fick de ut, vet inte riktigt om det är bra eller dåligt, men det är bara att hålla tummarna nu.. De ska ringa imorgon och berätta hur många som har befruktats.
  • Kawi
    Jeanetty skrev 2018-09-24 21:24:00 följande:
    Så skönt att läsa! Det är en av de sakerna jag oroar mig mest för.... Glad att det gick så smidigt för dig!

    Håller tummarna för 8 riktigt bra ägg!

    Tack! De ringde igår och sa att fem ägg hade befruktats, och att det blir insättning på lördag (dag 5). Hade fyra eller färre blivit befruktade så hade de gjort insättning redan idag, men om de får fem eller fler så "vågar" de vänta fem dagar, och så kunna välja ut de "starkaste" embryona (grammatiken där?? ;) )


    Ja äggplocket var piece of cake tyckte jag, så oroa dig inte! Jag kände i stort sett ingenting, bara sedan när bedövningen släppte, kändes som mensvärk typ, och sitter fortfarande i lite idag.

  • Kawi
    Jooosen skrev 2018-09-24 20:57:02 följande:

    Skönt!! Är oxå rädd för äggplock! Men ska försöka o inte oroa mig. Åtta låter bra. Hoppas det är många fina o att många befruktas!


    Ja, oroa dig inte! :) jag kände typ ingenting, bara när de satte bedövningssprutan stack det lite, och sedan efter bedövningen hade släppt.
  • Kawi
    H@llon skrev 2018-09-25 16:50:21 följande:

    Idag fick jag reda på att jag ska göra det långa programmet, som tur är får jag börja med nässprayen redan idag. När mensen kommer ska jag ringa Carl von Linne kliniken och få reda på när jag ska börja med injektioner. Ska ta 7 injektioner och dag 8 lämna prover samt komma på återbesök till min läkare. Antar att han då kikar på äggblåsorna och så bestäms behandlingen ska fortsätta.


    Skönt ändå att ni får komma igång!
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF