• telly

    Kan min man ge bort de 10 dagarna till mig?

    Meriall skrev 2018-09-01 12:03:34 följande:

    Bäst är om du ger dagarna till någon annan TS om han inte kan ta dem. Din mamma, syster, kompis. Annars försvinner de bara liksom. Du kan behöva hjälp om du fått förlossninsskada eller bara haft en lång utdragen förlossning. Även om allt går bra är det bra om ditt fokus kan vara på barnet och anknytningen i början och du slipper allt praktiskt runt omkring och då är det bra om någon kan finnas där och hjälpa dig, när det är ditt första. Någon du är trygg med. Behöver inte vara pappan som sagt.


    Nej! Ts kan INTE ge dom till vemsomhelst när det finns en pappa i bilden! Jag var själv med vid en väninna förlossning och jag fick ta vanlig semesterdag.
    Glad norrländska med triss i tjejer!
  • telly
    Jsv17 skrev 2018-09-02 09:20:31 följande:

    Man kan ge de 10 dagarna till någon annan och jag råder dig att göra det. Jag som ändå jobbat med barn och trodde jag hade stenkoll och skulle klara allt själv utan problem skulle haft det jättetufft första tiden utan någon hemma med mig, inte för att hjälpa till med bebisen men för att ta hand om mig. Bebis sov mycket, men på mig i början (han gick inte alls att lägga ner) laga mat, äta mat, borsta tänderna, duscha alltså det mesta omhändertagandet av mig själv var i princip omöjligt själv. För oss gick det mkt bättre sedan efter några veckor då min bebis har varit relativt lätt att få nöjd, men rekommenderar dig verkligen att ordna så att du har någon hemma med dig iaf första veckan så du får komma in lite i mammalivet innan du blir själv på dagarna, 6-15 låter som kort tid nu, men med sömnbrist och utan mat så är 9 timmar (plus ev. Restid) en evighet.


    Som flera av oss redan påpekat: NEJ, du kan inte ge de dagarna till någon annan.

    Det är VABB man kan ge bort, men inte föräldradagar och de 10 dagarna i samband med förlossning.
    Glad norrländska med triss i tjejer!
  • telly
    Anonym (Mormor) skrev 2018-09-02 20:03:55 följande:

    De 10 dagarna kan man ge till någon annan. Någon som är med de första 2 veckorna.

    Jag tog ut de dagarna när mitt barnbarn föddes.


    Inte om det finns en pappa. Det är möjligt att det går ifall de är ogifta och de inte fastställt faderskapet än dvs innan de har gemensam vårdnad.
    Glad norrländska med triss i tjejer!
Svar på tråden Kan min man ge bort de 10 dagarna till mig?