• Ellencassandra

    Embryona delar sig inte vidare

    Hej! Nej det behöver verkligen inte betyda att du har dålig äggkvalite. Det kan nämligen bli olika resultat varje gång. Ena gången kanske man får flera fina dag 5 å sen kanske man inte får något. Å egentligen trivs väl embryot bäst i sin naturliga miljö så kan ju hända att något hade utvecklat sig fint om de satt in dag 2 eller 3.

    Första ivf omgången är lite av en test omgång. Det kan vara så att om du t ex tagit gonal f å det blev såhär så kanske menopur passsr dig bättre. Eller tvärtom. Förstår att det känns tungt att inget delade sig vidare men jag tror absolut att det kan gå jätte bra nästa gång! Vilken dos å medicin tog du?

  • Ellencassandra
    Lookingfor skrev 2018-09-06 23:17:48 följande:

    Åh tack, hoppas att vi kan få ett bättre resultat nästa gång! Hur vet du detta, är det av egen erfarenhet eller av annan kunskap? :) Jag hade Menopur 175 enheter, blev lite överstimulerad och tog kring 75 enheter sista dagarna. Men hade kunnat göra återföringen denna cykel för så överstimulerad blev jag inte. Vi får se vad de säger. Det trista är att vi antagligen måste byta klinik till omgång 2 vilket innebär att nya läkare ska läsa vår journal och sen hitta på behandling - dvs samma läkare kan inte göra det vilket jag ser väldigt negativt. Det är pga att kliniken vi gjorde första inte har avtal med landstinget längre, så det blir inte gratis. Men tvekar inte att efter 2 till försök komma tillbaka till denna klinik och betala!

    Tack för ditt svar, det lugnade!


    Jag har varit i den här svängen så länge så både läst till mig och varit med om att ena försöket gick skit å sen gick det bättre. Fick iof ett embryo befruktat första försöket men fick minus. Då bytte vi medicin å nästa resultat var mycket bättre å blev gravid! Fick missfall tyvärr. Nu är jag igång med tredje försöket :) men det jag har läst å kommit fram till är att äggkvaliten kan variera väldigt från månad till månad. Å byte av medicin gjorde susen för mig!

    Det bra är ju att du är lättstimulerad :) men då kanske dom vill testa nästa gång om du svarar bättre på gonal f eller kanske en kombination av menopur å gonal f. Jag kör båda två!

    Aha vad synd! Speciellt om du verkligen tyckte om kliniken. Hoppas ni får lika bra vård på en annan ivf klinik :) vill du ändå boosta äggkvaliten så kan man ta olika vitaminer. Jag tar Q10 t ex. Ska vara bra för kvaliten. Det skadar ju inte ;) lycka till! :D
Svar på tråden Embryona delar sig inte vidare