Inlägg från: Nimzay |Visa alla inlägg
  • Nimzay

    Vilket är världens vackraste/finaste flicknamn?

    Tycker alla de namnen du radar upp här är ganska fina. Men allra vackrast tycker jag att Ingrid är. Och som sagt tycker jag även att Julia är väldigt vackert. Hjärta

    Andra namn jag tycker att är fina, som nog är typ lite i samma stil är:
    Frida, Astrid, Nanna, Freja, Nova, Irma, Tyra, Thyri, Tove, Signe, Tilda, Alva, Alicia, Emilia, Lydia, Ottilia, Olivia, Amelie, Honoria, Virginia, Sabina, Gisela...

  • Nimzay
    Millimillimeter skrev 2018-09-07 17:28:46 följande:
    Tack för en gedigen lista! Många vackra namn där minsann!! Håller med om Ingrid och Julia, lutar dock mer åt Julia för hon ser mer ut som det.

    Tyra, Amelie och Ottilia är superfina! Men uttalar man Amelie som Annelie fast med M? Gillar överlag franska namn, de är ofta väldigt vackra.
    Ja, jag skulle iaf uttala Amelie som Annelie som med M, är så jag hört det uttalas i varje fall, ja det är sant många franskklingande namn kan vara ganska vackra. ;)
  • Nimzay
    qfnafnjf skrev 2018-09-07 17:34:59 följande:

    Finns inga fina namn. Bara fina personer. Sluta blanda ihop dessa koncept.


    Finns både fina namn och fina personer, och det viktigaste är ju givetvis att en människa, eller ett djur också för den delen, är fin som person. Men det kan vara roligt och intressant med vackra namn ändå, trots detta, det är liksom en helt annan sak med namn helt enkelt. ;)


  • Nimzay
    Millimillimeter skrev 2018-09-07 18:18:33 följande:
    Instämmer! Jag var redan innan jag fick barn en "namnnörd" och tycker att det är väldans kul med namn. Jobbar i förskola och stöter därför på en mängd olika namn och olika kategorier av namn, klassiska (Maria, Josefin), fornnordiska (Idun, Tyra), franska (Corinne, Maxime, Celeste) osv och tycker det är intressant överlag. Nu när jag själv blivit mamma och ska hitta ett namn är det dock svårare, har under många år samlat ihop en lång namnlista men är osäker på vad som passar just min lilla tjej, många fina namn förknippar jag t.ex med barn från mina år i förskolan.

    Men snart ska hon minsann få ett namn, lutar just nu är Julia.
    Då har det nog varit lite liknande för dig som det är för mig :) är också intresserad av namn redan nu innan jag fått barn, tycker det kan vara väldigt roligt med namn och funderar redan mycket på vad mina barn ska heta om jag får några nån gång. ;)
Svar på tråden Vilket är världens vackraste/finaste flicknamn?