Inlägg från: Anonym (anti abort) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anti abort)

    Abortmoståndare, hycklare?

    "Men ni djurvänner, varför bryr ni er om ett djur ni inte känner blir dödad/illa behandlad?"

  • Anonym (anti abort)
    Anonym (ali baba) skrev 2018-09-17 11:58:16 följande:

    Fattar ingenting av ditt inlägg. Ska man tvinga kvinnor att slutföra sina graviditeter för att det vore lönsamt för samhället. Sjukt.


    Inte för att du frågade mig, men nej, det handlar inte om lönsamhet eller några andra krusiduller. Det handlar om att skydda små, helt rättslösa och skyddslösa, människor.
  • Anonym (anti abort)
    sextiotalist skrev 2018-09-17 14:26:34 följande:
    Och jag står fast vid att jag skyddar kvinnor från att inte få sina liv och sin hälsa förstörda.
    Ja, graviditet kan absolut förstöra en kvinnas liv, även en förlossning, trots att vi har så bra sjukvård som vi har
    Så livhanken är underordnat "hälsa"? Okej.. Ja, en kvinna kan få stora men av en graviditet och en förlossning. Kan. En aborterad människa är död i vilket fall.
  • Anonym (anti abort)
    sextiotalist skrev 2018-09-17 14:53:03 följande:
    Vi definierar människa olika. Människa för mig är en person som är född och kan leva utanför livmodern, innan dess är det ett foster och inte en människa.

    Men det är ingen som tvingar dig till abort, jag respekterar de fullt ut som inte kan göra abort, oavsett orsak och jag förväntar mig då att de som väljer att göra abort (dvs avbryta en graviditet) ska respekteras fullt ut.
    Det finns ingen "definition" här. En människa är en människa är en människa. Bara i olika stadier. Ungefär som om en tremånaders vore mindre människa än en 65-åring. 

    Respekterar du då också om jag föder upp grisar som jag(vilket jag inte gör) behandlar som skit för att sedan döda brutalt och långsamt för att äta? Respekterar du då också om jag(vilket jag inte gör) slår mitt barn i uppfostringssyfte? Eftersom att du är så mycket "everything goes".
  • Anonym (anti abort)
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-17 15:04:09 följande:
    Dessa foster som ingen vill ha och som riskerar att födas som svårt skadade när den oönskat gravida på alla sätt försöker bli av med dem eller helt enkelt pga. missbruk fortsätter missbruka ska alltså till varje pris födas?
    Inte har vi väl glömt de rumänska barnhemmen fulla med skadade barn som ingen ville ha?
    Därför ska vi bygga ut, det nu ickeexisterande, svenska adoptionssystemet. Kan folk tänka sig att adoptera handikappade barn från utlandet lär de inte ha några problem med handikappade svenska barn. Byggs adoptionssystemet ut finns det dessutom som en möjlighet när en gravid kvinna inte vill uppfostra barnet hon bär. Jag vet inte hur många, speciellt unga tjejer, jag känner och mött som blivit gravida och behåller "därför att jag inte vill göra abort" och det brukar gå sådär... 

    För övrigt kan man inte dra paralleller som sextiotalist gör, om vanvård på institutioner, eftersom att synen på handikappade överlag helt har förändrats. Och du jämför väl inte på allvar Sverige och Rumänien..?
  • Anonym (anti abort)
    sextiotalist skrev 2018-09-17 15:06:53 följande:
    Det finns en lagstiftad definition, därav gränsen för abort.
    Nu diskuterade vi abort, inte aga i uppfostringssyfte, det är jag emot, inte heller dålig hållning av grisar, jag tycker att grisar ska ha det bra.
    Jag äter kött.
    Jag är inget "Everything goes", jag har en beskrivning av vad jag anser är en människa, jag är konsekvent där. En människa är en som är född, kan leva utanför livmodern, väldigt klar definition, jag räknar inte ett foster som en människan inte heller ett embryo.
    Och? En människa är en människa oavsett vad någon Kalle Anka-lag säger. 
    Nej, det är klart att vi inte diskuterar något annat än abort, för då spricker ju dina argument.... Du förstod inte då att jag påvisade det absurda i att jag bara ska respektera dig och du bara ska respektera mig oavsett vad vi hittar på? Det är själva definitionen av everything goes.. 

    Du är alltså för att ju mer självständig någon är, ju mer denne kan skydda sig själv desto MER skydd och hjälp behöver denne. Inte tvärtom, att den som är helt och hållet TILL LIVET beroende av någon annans välvilja ska inte ha rätt till något skydd. Fint. 
  • Anonym (anti abort)
    sextiotalist skrev 2018-09-17 15:29:08 följande:
    Det löser ändå inte problemet, ingen ska behöva gå igenom en graviditet mot sin vilja.
    Aborter har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Inte ens i USA, där man kan adoptera bort barn, så är aborterna borta.

    När det gäller barnhemmen i Sverige, så var det inte handikappade barn det rörde sig om, utan oönskade barn som ingen vill adoptera eller ha. Det var inte för så länge sedan, de fanns när jag föddes. Dvs i väldigt nära tid. Det var inte barnen från de välbeställda som hamnade där, utan barn från de som inte hade det så fett.
    Inget barn ska behöva dö, ska behöva vara ingenting bara för att någon säger så. 

    "När det gällde". Precis, "gällde". Mycket har hänt sedan sextiotalet för att ta ett exempel. Både oönskade och handikappade vanvårdades. Men oerhört mycket har hänt sedan dess. 
  • Anonym (anti abort)
    oanonym skrev 2018-09-17 15:37:52 följande:
    Då vill du alltså att staten ska tvinga människor att donera vid livshotande tillfällen?

    Vi ska inte längre ha rätt till våra kroppar?
    Just person A är inte till livet beroende av att just person B donerar. Så nej. 
    Nej, varför skulle människor få göra precis vad som helst med sina kroppar för? Ungefär samma som att jag skulle få göra vad som helst med något annat jag äger.
  • Anonym (anti abort)
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-17 15:40:41 följande:
    Ja mycket har hänt, numera kan människor välja abort istället för att tvingas föda oönskade barn dessutom gäller det alla och inte bara som förr då de som hade råd kunde betala för att få en abort utförd.Alla borde ju begripa att rika förr inte blev gravida mer sällan än fattiga dock så hade de rika färre barn än de fattiga
    Precis, mycket har hänt. Sverige är den humanitära stormakten där små människor inte har några rättigheter alls och egentligen inte ens finns. Det är totalt fokus på att kvinnan ska slippa saker. 
  • Anonym (anti abort)
    sextiotalist skrev 2018-09-17 15:48:39 följande:
    Och där lade du ribban, att kalla en lag för Kalle-Anka-lag som funnits i dagens form sedan 1974 säger en hel del.

    Du vill alltså inte respektera den lagstiftning som finns idag, OK; vilka andra lagar tycker du mer kan nonchaleras?

    Den här lagen är genomtänkt och den är granskad av både etiska nämnder och medicinskt kunniga.
    Praktiskt, då behöver du ju inte "argumentera" med mig. För övrigt, så en lag är bra, vattentät och sann bara för att den har funnits länge? Okej...

    Tycker du att alla lagar vi har är bra? Inget du någonsin vill ändra på? 

    Tror du på allvar att "etiska nämnder" inte kan ha en agenda beroende på samhällsklimatet? Så du är helt okej med de råd håller i bestämmelser(I amerikanska södern exempelvis) kring exempelvis sexualkunskap och utlärning av evolutionsteorin får begränsa hur som helst. De är heeeeelt objektiva och har ingen agenda och när de väl bestämt något så får detta icke ifrågasättas?
  • Anonym (anti abort)
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-17 16:18:13 följande:
    Lagen tillkom för att det innan dess föddes mängder med oönskade barn som vanvårdades grovt både i biologiska hem, på barnhem och fosterhem dessutom dog det ett antal kvinnor efter sina försök att få missfall.

    Du tänker dig en ny lag där kvinnor tvångsvårdas om de blir gravida och vill ha abort så fostren skyddas, kanske långvariga fängelsestraff vid missfall som verkar misstänkta?
    Och den absolut enda lösningen på problemet vanvård stavas avlivning? Man kunde exempelvis inte gjort om hela omvårdnadssystemet, jobbat med värderingar, jobbat med preventiva åtgärder, byggt ut och uppmuntrat till adoption, ökat chanserna till att faktiskt kunna ta hand om sitt barn i lugn och ro. 
    Men det enda man kunde göra var att legalisera avlivning under halva graviditeten? Fint, men fantasilöst i så fall. 

    Jag tänker mig begränsad abort. Ansökning om abort. Fler möjligheter till liv för både mamman och framförallt för barnet. 
  • Anonym (anti abort)
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-17 16:24:31 följande:
    Vilken agenda tror du etiska nämnder i Sverige har när de godkänner abort vid fosterskador, när kvinnan med ett Iq på 65 är gravid eller när heroinmissbrukaren upptäcker en graviditet i vecka 18
    Du vet mycket väl att det inte är vad jag talar om. 
  • Anonym (anti abort)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-17 16:45:05 följande:
    Men person A är till livet Beroende på att NÅGON donerar, så varför ska det vara valkfritt om man kan tvinga? 

    Och varför ska människor inte få göra vad de vill med sina kroppar? Vad mer är det du vill förbjuda människor att göra med sina kroppar? Använda droger? Äta LCHF? Hoppa fallskärm? Knulla?

    Och vad är det du inte får göra med sådant som du äger? 
    Ja, därför kan inte abort och donation jämföras. Bebis A blir inte mindre aborterad för att Bebis B mamma behåller bebis B.

    Det som direkt skadar andra såklart. 

    Exempelvis så är min man jägare. Han äger sitt vapen, men får givetvis inte bära det med sig hur som helst och använda det i vilken situation som helst. 
  • Anonym (anti abort)
    oanonym skrev 2018-09-17 16:57:05 följande:
    Ibland måste person A ha något från en släktings kropp (person B).

    Varför ska inte liv gå före dessa ggr?

    Varför minskar en förälders skyldigheter, och barnets rättighet, när barnet är fött?
    Ingenting kan i vilket fall bli lika direkt beroende som en ofödd bebis är av sin mamma.Ingenting kan jämföras med det beroendet. Därav är inte "livet" i sig ett lika starkt argument när det gäller exempelvis donation. 

    Förälderns skyldigheter minskar ju egentligen inte, skillnaden är dock den att när ett barn väl är fött så har den något mer av eget försvar. I normalfallet kan barnet andas och leva utan modern. Däri ligger skillnaden.
  • Anonym (anti abort)
    oanonym skrev 2018-09-17 16:58:18 följande:
    Vad har materiella ting med saken att göra?
    "Vilka andra saker man äger". Jämförelsen.
  • Anonym (anti abort)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-17 17:02:06 följande:
    Om bebis A måste ha en donation från sin mamma då? Annars dör den? Är det att jämställa med abort då om mamman inte vill donera?

    Men han får släng sitt vapen i golvet om han vill, eller skrapa på det med sin kniv.
    Nära nog, men det är ändå inte lika absolut. Bebisen dör vid alla aborter. Vid donationer finns det en massa "ifs an buts". Och så det med att en född bebis har mer av ett eget försvar och är mindre sårbar än en ofödd bebis. 

    Och? Han får fortfarande inte göra vad han vill med det.
  • Anonym (anti abort)
    Anonym (anonym) skrev 2018-09-17 17:18:02 följande:
    Det är ju vad etiska nämnder tar ställning till vid sena aborter psykosocial situation, fysisk eller psykisk ohälsa samt fosterskador.
    Ungefär som när kusinen fick abort i vecka 21 därför att hon inte gått klart sin utbildning och att fadern stuckit. Det ansågs vara "flera samverkande faktorer". Det finns fruktansvärt många scenarion. 
Svar på tråden Abortmoståndare, hycklare?