Inlägg från: Elcca |Visa alla inlägg
  • Elcca

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej!

    Jag är helt ny här. Och väldigt ?ny?-gravid. Testade positivt idag, RD 10. Väldigt tidigt. Men har aldrig kommit såhär långt innan.

    Jag vill bara lyfta lite tankar jag har. Hur har ni lyckats sluta testa er? Jag kan lixom inte låta bli, bara för att säkerställa att strecket förblir detsamma eller starkare. Och sen är jag livrädd att jag ska se blod i trosan varje gång jag går på toaletten. Har redan väldigt mycket växtvärk och det gör mig nog extra nojig då jag känner väldigt mycket även när jag ska få min mens. Eller jag har mycket känningar i stort sätt hela cykeln, men speciellt inför mens och ägglossning.

    Min fråga är: när slutade ni att testa er och när började det skjunka in att ni faktiskt var gravida och slutade ha hjärtat i halsgropen vid varje toalettbesök?

  • Elcca
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-19 22:36:23 följande:

    Grattis till ditt plus! Min sambo lät mig inte testa före testdagen. Och sen tog jag ett nytt test innan jag ringde in och berätta för kliniken. Nu är jag i v. 9 och har helt ärligt ännu inte helt greppat att det faktiskt tagit sig, trots att det märks i kroppen. Så vi har berättat för de av våra vänner som känner till IVF-resan, men ännu inte för familj. :) tar tid att tro på att jag har en filur i magen. Ser fram emot nästa ul så vi kan se att den fortfarande lever och mår väl därinne.


    Tack!! :) Jag har gjort 4 insättningar innan denna gång och testade bara tidigt första gången, fick då ett svagt plus rd7 men det blev aldrig starkare och sen försvann det. Började sen blöda på rd15. Så jag har hållt mig från att testa de andra gångerna och har alltid fått min mens på rd10 och innan testdag.

    Denna gången kunde jag inte hålla mig. Kände denna gången att jag hellre ville veta att det var negativt innan jag började blöda, förbereda mig på det hemska. Men ist fick jag ett positivt besked. :)

    Längtar nu till tisdag då jag för första gången ska få ringa in ett positivt besök! Och till v.8 och till ultraljudet!
  • Elcca
    Kallamakka skrev 2019-01-20 07:35:12 följande:

    Grattis till plus! Och välkommen hit! :)

    Jag testade fram till vecka 8, är nu i vecka 9 så inte så länge sedan jag slutade ta tester. Hihih!

    Jag har också hadt mensvärk sådär precis som om den ska komma när som helst men ändå har den inte kommit. Det växer som attan där inne! :)

    Efter att jag slutade ta tester blev jag lite lugnare, och ett missfall kan man i alla fall inte påverka, det blir så eller så blir det inte. Det hjälper mig att tänka så.

    Sen kommer ni ju också att få ett tidigt ultraljud, är allt okej där så kommer du nog känna dig lite säkrare. :)


    TACK! :)

    Då ska jag inte känns mig helt psyko som testar stup i kvarten. Haha!

    Känns så läskigt att vara på andra sidan nu. Men också väldigt spännande såklart.

    Längtar efter att få ringa in mitt postiva besked på tisdag och såklart till ultraljudet.

    Jag ska försöka tänka att man inte kan påverka ett missfall utan händer det så händer det oavsett.

    Det är väl känslan av att ha kontroll över allting man får när man testar, vilket jag vet är helt fel. Men ska försöka släppa taget. Snart! :)
  • Elcca
    Ellencassandra skrev 2019-01-20 08:24:41 följande:

    Hej och stort grattis till plus :) ja alltså det är väldigt svårt. När man kämpat så långe så blir det extra svårt å ta in det och man är livrädd. Nu tog inte jag många tester för hade gjort det i våras när jag blev gravid å det blev starkare test osv men ändå var det en ofostrig graviditet. Så denna gång tog jag tre tester totalt. Förstår att det år jätte svårt men försök å vänta med att ta test till klinikens testdag. Å att tänka att även om testen blir starkare så är det inte säkert ändå. Men ni får ju ett tidigt ultraljud så ni kan se att allt ser bra ut.

    Å ang å titta i toaletten efter blod gjorde jag säkert till efter v 13. Om inte längre. Det sitter liksom kvar efter alla år av försök. Efter KUB började det sjunka in att jag var gravid men kan erkänna att ofta nu också i v 21 så har jag svårt å förstå :P

    Men som många i den här gruppen brukar skriva: Du är gravid tills motsatsen är bevisad :) jag håller tummarna att allt går bra och stanna gärna kvar i gruppen för vi stöttar å känner igen känslorna du har just nu! Kram.


    TACK! :) och grattis själv till din graviditet!

    Du har helt rätt! Jag måste bara försöka tänka om och intala mig att jag är gravid och att det egentligen inte spelar någon roll hur många positiva test jag tar. Skulle jag få missfall så kommer det ändå, och det är som du säger att man kan invaggas i en falsk trygghet genom positiva test.

    När fick du reda på att det var en ofostrig graviditet?

    Jag tror jag kommer ha svårt att släppa den där blödningsbiten. Jag har redan så mycket växtvärk och det gör mig livrädd att det är blödning som är påväg. Men förhoppningsvis blir jag lugnare när jag får besked vid ultraljudet. :)
  • Elcca
    Ellencassandra skrev 2019-01-20 09:56:43 följande:

    Tack :)

    Ja det är inte lätt :) men det e klart att du ska testa om det får dig att känna dig lugnare. Men jag minns att jag bara blev lugn för en stund, sen var det oro igen. Det är inte lätt det där :)

    Fick reda på det på det tidiga ultraljudet hos ivf kliniken. Var en chock. Kände mig så lurad i och med testen å symtomen jag hade.

    Förstår det. Man är så van vid att bli besviken å få se blod..

    Jag blödde brunt också mellan v 7-10 typ (denna graviditet) så mådde jättedåligt. Trodde jämt att bebis hade dött trots att jag sett henne på flera ultraljud.

    Växtvärk är ju vanligt vid graviditet också så förhoppningsvis är det för att det växer så det knakar där inne :D

    Skönt när du kan ringa in resultatet å få en tid för ultraljud :)


    Jo, precis som du säger så lugnar det för stunden men den blir man orolig igen. Jag ska försöka att fasa ut det pö om pö.. :)

    Beklagar det du fick gå igenom! Som att man inte har fått gå ignom nog. Men underbart att du nu går o bär på din skatt! :)

    Ja, jag försöker tänka att det är ett bra tecken. Haha! Försöker ha positiva tankar men vågar inte tänka framåt utan tar en dag i taget. Och det går jävligt långsamt..haha.

    Vilken vecka är du i nu och när är din bf?
  • Elcca
    Ellencassandra skrev 2019-01-20 10:45:07 följande:

    Tack! Ja det var verkligen hemskt. Man kände sig ganska lurad av sin kropp när det inte ens fanns nåt foster där.

    Du har haft nån kemisk graviditet va? Alltså att du fått plus men sen har mensen kommit å det blivit minus?

    Åh hoppas det går vägen för dig :)

    Haha ja minns att den tiden gick väldigt långsamt :P

    Går in i v22 imorgon :) bf är 2 juni! När har du bf? :)


    Ja, jag kan bara förställa mig men måste ha varit fruktansvärt.

    Ja, jag hade det efter första insättningen. Testade då oxå tidigt, men såg sen att testen aldrig blev starkare och tillslut så kom mensen. Va en sådan besvikelse då jag redan hade skrikit ut min glädje till familj o när vänner! Kände mig så dum sen, så har efter det inte testat innan. Fram tills nu då. :)

    Tack!! Jag hoppas så att jag får uppleva detta på riktig nu!

    Åh va underbart!! Håller alla tummar o tår att allt ska gå bra den här sista tiden för dig och bebis!

    Jag har bara kollat bf genom olika appar och får då 25-26 september som bf.

    Vet inte riktigt hur man räknar vid ivf? Är en blastocyt som är insatt den 10/1. Någon som vet? :)
  • Elcca
    Ellencassandra skrev 2019-01-20 11:33:19 följande:

    Åh va tråkigt :( när man äntligen får ett plus å sen bara... mens. Men den här gången ska det gå vägen :)

    Tack detsamma :) man kan kolla bf vid ivf. Finns en sån här ivf calculater. Testade å skriva in datumet för din insättning å då kom 28e september upp som din bf :) men kika på Google! Finns massa såna uträkningssidor :)


    Ja, den här gången ska det fan gå! :)

    Tack för tipset!! Ska kolla! :) vi båda fyller år 20 september och vi har skojat om att det hade varit roligt om bebisen hade kommit då och får samma födelsedag! Men blir väl snarare senare..
  • Elcca
    Mjbo skrev 2019-01-20 14:17:09 följande:

    Stort grattis till ditt plus!

    Jag va precis som du en riktig testare. Kunde inte sluta testa. Testade varje dag, och ibland 2ggr om dagen. Precis som jag läste ni skrivit så blir man lugn för stunden, men det är ju inget säkert kort för det såklart, men det vet man ju om.. jag tänker att mår du bra av att testa och det gör dig lugn, och du kan rent ekonomiskt, så testa på! :) så jobbigt allt detta man går igenom ändå, så får man en stunds lycka av att få se plus en gång till så varför inte :)

    Jag testade som sagt varje dag, fram till ca 2 veckor efter officiella testdagen. Sen va vi på ul nån vecka efter det. Och jag slutade nog inte kolla blod i toan/pappret fören ca vecka 14 kanske.. även efter kub alltså. Dit jag vill komma med detta är att går man igenom detta så hör det nog till.. Man ÄR orolig, hela tiden, dygnen runt. Känn dig inte onormal eller konstig för det :)

    Har fortfarande hjärtat i halsgropen ibland om det känns konstigt eller annorlunda, och då har vi ändå varit på både rul och kub och fått höra att allt ser perfekt ut. Är i vecka 22.. Men nu blir man lugnare när man känner henne i magen flera gånger om dagen <3

    Stort lycka till i din graviditet, och håll ut! <3 Kram.


    Tack för dina ord! :) det gör att jag känner mig mindre knäpp. Haha!

    Och grattis till din graviditet! Så jävla häftigt att detta faktiskt fungerar och det händer oss efter att ha fått kämpa i med och motvind!

    Jag ska hålla ut! Detta ska bara gå.. :)
  • Elcca
    authentic skrev 2019-01-20 17:19:42 följande:

    Beklagar verkligen att du blödde brunt mellan v7-10 men att läsa det just nu betyder mycket. Är så orolig nu igen, aldrig är det en lugn stund i denna ständiga fight till ett litet barn. Förra söndagen blödde jag ju färskt blod och allt såg ändå bra ut på VUL senare samma kväll. Även på tisdagen vid VUL igen såg allting finfint ut och fostret är rätt storlek och allt. Men nu imorse så kom det bruna flytningar när jag torkar mig och det känns som om någon stuckit hål med en nål på min tidigare ballongmage. Jag tittade i min app och såg att jag egentligen ska ha mens just nu så får hoppas att det är någon slags genombrottsblödning. 

    Vill så gärna få njuta av graviditeten någon gång och känna sig lugn men jag gissar att de är en dröm :p

    Vi har UL igen 1 februari och det känns som en evighet dit. Det är då UL för privat NIPT test och sen kort därefter blir det för KUBen, eller om det blir innan.

    Är det någon annan i tråden som haft två hinnsäckar varav en var tom som gjorde att man blödde? Det var ju både klinikens och gynakutens läkares gissning.


    Jag förstår verkligen din oro även om det inte hänt mig, men kan verkligen tänka mig in i hur påfrestande det måste vara att se det! Jag hoppas verkligen att du slipper det snart så att du får möjlighet att njuta av din graviditet! <3
  • Elcca

    Hej!

    Kanske en lite otrevlig fråga, men är det någon mer som haft besvär med vattniga flytningar tidigt i graviditeten? Extra obehagligt när man hela tiden går runt o oroar sig för blödningar. :-/


Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF