Inlägg från: BaKu |Visa alla inlägg
  • BaKu

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-01-08 17:01:48 följande:

    idag ringde jag min gyn som skulle skicka remiss till fysioterapi/massage så det ser jag fram emot nu. Jag är sjukt stel - så tänkte säga till fysion att bara massage går bra bara =) 

    nä förlossningsbrev behövs säkerligen inte, du verkar så lugn och sansad så allt kommer ju gå toppen  spännande att du skrev att slemproppen börjat lossna - såna saker har jag liksom ingen aning om vad det innebär men det får man väl lära sig på kursen hoppas jag

    skönt med både närhet till sjukhuset och att det är 'lågsäsong' ;)  vi bor egentligen 200m från ett sjukhus men jag väljer ett annat då det andra verkar 'lugnare' och fler pratar engelska.

    sedan är sjukhuset här bredvid ett universitetssjukhus och jag är inte så sugen på att ha en massa studenter springandes hela tiden. Låter säkert märkligt - men så känner jag när jag ändå får välja...är ju väldigt bortskämt - men så funkar det i schweiz. det andra sjukhuset är 15 med bil så inte hela världen =)


    Låter sjukt skönt med massage. Ångrar lite att jag inte tog mig tid att gå på det. Nu är ryggen löjligt stel och känns ju inte som man kommer klara göra så mycket åt det direkt efter förlossningen.

    Jag är lugn nu, men så fort man börjar känna minsta lilla kommer nervositeten så får se hur det går sen :p får ju också se hur mannen reagerar. Vet av erfarenhet att han inte är lugnaste personen i kris :p för nåt år sen bröt min bror benet och det slutade med att jag fick ta hand om båda plus en bebis en stund innan mannen lugnat sig. Mannen stod dubbelvikt och höll på att spy. Då var det inte ens något blod eller synlig fraktur. Men sen när han väl lugnat sig gick det bättre.

    Haha, det är mycket man inte vet. Man lever ju lite i tron om att förlossningen startar av att vattnet går och att det då blir panik. Så är det ju oftast inte. Men ja lite sånt får man veta och det är ju bra att man har lite koll i alla fall.

    Förstår att du väljer det andra sjukhuset. Det är ju viktigt att känna sig trygg och det var ju ändå inte så långt bort.
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2019-01-08 21:29:46 följande:

    Ååååh, spännande! Håll oss uppdaterade!!! Kram!!


    Ingen bebis ännu. Hade nån liten förvärk igår, men nu känns inget. Bebisen sparkar runt och vi får väl se när den behagar att titta ut. Nu har det ju kommit massor av snö och mer väntas tydligen så bebis verkar vilja ut i snön. Mindre roligt för mannen som måste hålla det skottat och sen köra nervös i snön :p

    Men nu väntar alla med spänning. Min mamma ringer konstant och hon orkar inte vänta mer. Haha. Tänk på mig säger jag då.

    Svärmor vill inte veta när vi åker in så hon ringer inte alls istället. Men det är hennes första barnbarn så hon är ju också väldigt spänd och nervös.
  • BaKu
    Sommarhopp skrev 2019-01-09 10:21:06 följande:

    Vi har precis köpt vagn. Hade näst intill bestämt oss för en bugaboo fox eftersom det är en av de lättaste vagnarna. Jag har opererat ryggen och Emmaljunga var alldeles för tung att både köra och lyfta för mig. Men så blev det en uppababy vista tillslut. Extremt lättkörd och med mer än dubbelt så stor varukorg under vagnen. Bra tänker jag när man ska hå o handla. De flesta tar kring 5 kg men den tål drygt 13 kg. Dessutom går den att göra till syskonvagnom man skulle vilja. Men det som avgjorde det jämfört med foxen är att barnet kommer upp mycket högre. Dvs lättare för mig stt plocka i och ur vagnen.

    De flesta av er har ju kommit längre i graviditeten än jag. Är i v 18 idag. Är det någon här som mådde illa längre än de vanliga 12 veckorna men som det gått över för nu? Jag tycker att jag mår sämre och sämre igen och kräks varje dag. Dessutom galet trött, sover 12-16 timmar om dagen men känner mig ändå som en vandrande zombie. Önskar så att det går över snart så jag kan njuta av att vara gravid. Så svårt att sköta jobbet också när man mår så illa och är så trött. Ska ta upp det med min barnmorska men det är ju inte förän i v 25 som jag får träffa henne.


    Jag mådde illa till vecka 14-15 ungefär. Sen kom och gick det en del. Men inte alls på samma sätt som i början. Däremot kom det tillbaka en hel del runt vecka 35. Jag har fått Lergigan comp mot illamåendet och det har varit en livräddare. Lergigan finns i lite olika varianter, men Lergigan comp innehåller lite koffein som även kan pigga upp lite. Övriga substanser är nämligen lite lugnande och kan göra en trött. Är receptbelagt, men fick det redan under ivf-behandlingen för började må illa av sprutorna.
  • BaKu

    På tal om vagn. Om det är så att ni har lite taightare budget så tänk på att det finns väldigt mycket begagnade vagnar i fint skick. Kan vara värt att köpa ett bättre märke (som man vill ha) begagnat än att lägga pengar på en budgetvagn man inte gillar och där kvaliteten är sådär...

  • BaKu
    jaktenpaflow skrev 2019-01-09 19:27:48 följande:

    Ja vi ska faktiskt sälja vår vagn nu för att köpa en ny och då tittar jag på begagnat. Sån otrolig prisskillnad men man kan ändå hitta något väldigt fint och fräscht. Vår vagn är väldigt varsamt använd och i fint skick så vet att det går att hitta:) Har du passerat BF datumet eller när vaf det? Hur mår du? BB väskan redo??:)))


    Ja och det finns ju många som säljer i princip nya vagnar för att de ångrat sig.

    Har passerat bf med 3 dagar. Väskan är packad, men i ärlighetens namn gjordes det för bara typ två veckor sedan :p

    Känns dock som man packat alldeles för mycket, men svårt att veta vad man ska packa med...
  • BaKu

    Tänkte uppdatera er lite. Ingen bebis ännu. Imorgon är en vecka över. Inga direkta tecken på att det är på gång heller. Haft lite småvärkar/sammandragningar vissa mornar, men gått över direkt...

    Börjar bli otålig. Inte så farligt att vänta som jag trodde. Mest jobbigt är sömnbristen (som ju inte lär bli bättre sen). Kan inte ligga bekvämt. Har kommit fram till att soffan funkar bättre än sängen för tillfället. Dock tråkigt att inte få sova bredvid mannen. Och han får svårt att somna när jag inte är där, men däremot sover han nog bättre när han väl somnat och jag inte väcker honom för nattens femtioelfte toalettbesök.

    Mest jobbigt är att vi så gärna vill träffa bebisen nu. Mannen pillar konstant på vagnen och undrar hur snabbt man kan gå ut på promenad. I väntan försöker han hänga med mitt syskonbarn så mycket som möjligt. Själv orkar jag inte riktigt det dessvärre.

    Mitt syskonbarn har dock förklarat för oss att bebisen inte vill komma ut. Oklart varför och hoppas det ändras snart :p

  • BaKu
    Inalina skrev 2019-01-14 08:45:38 följande:

    Heej! Åh ja vi hittade världens bästa babybutik som hade ALLA de där vagnarna som vi skrivit om i gruppen! dessutom var det 20-30% på allt i hela butiken så jag o mannen gick loss och köpte faktiskt en vagn! Kändes som att det var på låtsas typ - när man åkte hem med vagnen o bara - men vi har ju ingen bebis!!!haha! 

    jag gillade flera alternativ - men flera kändes lite för 'klumpiga' för oss som måste ta oss upp o ner för lite trappor och det är väldigt kuperat där vi bor - men det blev en Bugaboo Fox till slut. den kändes väldigt smidig men hade ändå bra dämpning. sen tyckte jag den var väldigt fin också - inte lika enkel att bära upp liggdelen som Uppababy Vista (jag gillade att Uppababy varianten hade liggdelen så högt upp och med ett enhandsklick så hade du korgen i handen!) men enligt expediten passade Bugaboo Foxen bättre för våra behov och livsstil. det visar sig att de flesta av mina vänner i sverige har Bugaboo av någon anlending sen när vi kom hem - och alla verkade gilla det märket.

    Känns jättekul att ha shoppat lite - blev även sovsäck eller vad det heter till de kallare månaderna, samt några söta bodys, en mössa. etc. får nog åka dit i helgen igen då det var en så stor butik! =) tror det får bli ett skötbord på badkaret för oss ändå - verkar vara det smidigaste alternativet i ett litet badrum. 

    Ang. viktökning ville jag bara säga WOW att du lyckats gå ner så otroligt mkt innan graviditeten!!! låter helt fantastiskt - och klart man förstår att efter en sån bedrift är det inte så kul när man går upp igen - men nu är det ju bara tillfälligt när du är gravid!! Kroppen ändras ju på alla och det är ju så otroligt olika hur många kg vissa går upp etc. Man måste ju inte vara värsta hälsogurun - men inte heller trycka i sig endast snabbmat och coca cola heller om man nu har möjlighet att äta/dricka annat. 

    Jag har vägt mig varje gång hos gyn (är ju där en gång i månaden) men jag har inte riktigt brytt mig om att kolla på vågen faktiskt.. försök att inte tänka på din vikt - utan njut av att vara gravid om det går 10kg låter inte som något konstigt tycker jag! Tycker att kvinnokroppen är helt fantastisk - och det är jag säker på att din man också gör jag tycker själv det är ganska fascinerande att stå och titta mig själv i spegeln nu när man fått en baby bump - brösten är ju även större och jag har mer börjat leta efter bristningar då jag hört att det är vanligt i dessa veckorna? Är det någon här inne som använder någon speciell olja på magen eller så? jag försöker smörja in mig med hudlotion när jag duschat men är också en riktig torris!

    Kram


    Så roligt att ni köpt vagn. Det är en ganska häftig känsla. Vår har ju stått monterad i vardagsrummet i flera månader nu och ibland hajar man ju till och inser att den är till ens barn, vilket känns galet.

    Angående att gå ut och gå så tänker jag att det beror på bebis och förälder. Utan att veta vad som rekommenderas så känns det ju lite som att varken bebisen eller mamman vill på promenad direkt. Får för mig att de flesta tar första promenaden efter nån vecka.

    Tror det är ett bra val med en sovsäck. Lättare att få av och på än massa kläder. Speciellt om liten vill sova.

    Visst är det häftigt när man börjar se gravid ut. Jag kan fortfarande stå och kolla i spegeln och bara förundras. Kommer inte sakna att knappt kunna röra mig, men kommer sakna magen lite tror jag.

    Gällande bristningar är ju det hormonellt och tyvärr inte så mycket att göra åt. Men det är inte dumt att smörja sig med nån fetare salva för att undvika klådan och för torr hy. Jag har klarat mig hyfsat utan bristningar på magen. Lite förvånad då jag i puberteten fick mängder med bristningar och trodde jag skulle få det nu också. Endast en liten har det blivit (vad jag kan se... Svårt att se med den stora magen ivägen). Däremot är mina bröst inte vad de en gång var. Där blev det så sjukt mycket bristningar och det var så jag fick sår och det gjorde ont. Så där fick jag smörja ordentligt. Det kom runt vecka 17-18 om jag inte minns fel. Men, det är något man får leva med. Förhoppningsvis bleker de med tiden :)
  • BaKu
    Inalina skrev 2019-01-14 10:47:23 följande:

    Ja känns så skönt med ett ganska stort beslut taget. Vi har faktiskt satt vagnen i källaren (torr källare dock) så där fick vi anledning att rensa igår också vilket kändes otroligt skönt! men nästa gång vi kommer använda vagnen är ju hem från sjukhuset så blir ju inte på flera månader  

    men ja får fundera på hur man ska bära hem bebisen annars - använder man såna där bärselar direkt med babyn? Här är det ganska vanligt att man stannar 3-5 dagar på sjukhuset efter en komplikationsfri graviditet så bebisen kanske är en vecka innan promenaden bär av hemåt ändå...;) eller tycker ni att man ska bära hem babyn i ett babyskydd som man sätter på vagnen trots att man inte har en bil? (jag kanske har konstiga frågor men vill gärna förbereda så gott det går...)

    låter obehagligt med sår på brösten - har det blivit bättre?  och har du vart med om att folk kommit fram och tagit på din mage - folk du inte känner? jag tycker det är ok att vänner och folk man känner gör det - de menar ju verkligen inget illa. men klart det blir drygt om de gör det för ofta men det har jag inte vart med om ännu!


    Jag tror inte det är någon som helst fara med vagn så tidigt. Problemet är väl att en del barn inte gillar vagnen direkt. Finns bärselar som funkar i princip direkt, men är väl lite samma där. Alla barn gillar ju inte det. Själv har jag köpt både sele och bärsjal. Tänker att bärsjal kanske funkar bättre i början. Tror mer på vagn än på babyskydd om ni ska gå hem.

    Ja det blev bättre ganska så snabbt. Fick smörja mycket när det dök upp, men sen har det som tur är inte blivit mer. Nu väntar väl såriga bröstvårtor istället :p

    Håller på att försöka städa huset nu. Kanske bebis får för sig att titta ut då. Men är ju inte helt lätt att städa när man orkar stå typ 10 minuter i taget :p
  • BaKu
    Inalina skrev 2019-01-15 11:07:12 följande:

    ah jag förstår, låter som att du är kittad nu för lilla bebisen som gör entré vilken dag som helst! såå spännande!!

    vet inte om jag frågat tidigare men hur har ni gjort med babysäng? har ni köpt en sån man kan ha bredvid sin egen säng och öppna upp den ena sidan?


    Nu var vi på kontroll och verkar inte som bebis tänkt komma ut ännu. Vi har fått tid för igångsättning nästa vecka om inget skulle hända innan dess. Barnmorskan sa det inte rätt ut, men vi ska nog räkna med att den inte kommer innan.

    Vi har faktiskt köpt två sängar. En vanlig spjälsäng som vi har ställt in i barnrummet. Sen har vi köpt en bedside crib. En sån lite mindre säng som man kan ha direkt intill sängen. Många som rekommenderat att ha så. Sen har vi ju platsen för det. Vi ska faktiskt även få låna en liten vagga av en kompis. Inget vi egentligen planerat, men hon ville gärna bli av med den och eftersom vi har två våningar kan det vara lite skönt att ha något även på övervåningen. Vi har sovrummen där nere, men är ju på ovanvåningen på dagarna...
  • BaKu
    Inalina skrev 2019-01-15 13:36:39 följande:

    jag förstår - och det är väl inte helt ovanligt att bebisen tycker det är så varmt o mysigt därinne så den inte har särskilt bråttom ut.. innan går man ju och oroar sig för att bebis ska komma för tidigt och sen finns det ju säkert en oro/stress varför den aldrig kommer ;) det är kanske mer otålighet

    det är precis så jag tänkte göra också, köpa både och alltså!  men tänkte att sängen kan köpas när bebisen vuxit ur cribbet! =) mycket går att köpa second hand så kikar lite annonser på google och får slå till när det dyker upp tänker jag.. inte så bråttom än direkt. nu börjar jag ju läsa om vad bebisen har för chans att klara sig beroende på vilket vecka den föds.. har egentligen ingen direkt anledning till oro för det men tycker det är intressant att läsa om artiklar där bebisar i v 22 överlevt. (är i v 22 nu...)


    Ja ständigt är det något man oroar sig för. Nu verkar bebis må väldigt bra så nu är det väl mest en igångsättning man ororar sig för. Det blir ju ofta mer utdraget och ökar risk för akutsnitt. Men samtidigt skönt att ha en tid inbokad så man har något att fokusera på.

    Ja det är nog en bra idé. Vi hade lite tur och köpte spjälsängen av vänner. Deras dotter hade inte velat sova i den så den var använd typ 4 gånger. Vi fick alltså en i princip ny säng för halva priset.

    Vi har köpt saker under en lång period. Det är som du säger ingen jättebrådska så man kan ju ta tid att hålla utkik efter bra deals. Men nu är jag glad att vi ändå började köpa många "viktiga" saker tidigt för det känns skönt att ha det klart och speciellt eftersom jag knappt orkat gå sista månaderna.

    Jag minns att jag tyckte det var väldigt skönt att passera de veckorna eftersom man visste att det ändå fanns chans för barnet att överleva.

    Hur mår du nu?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF