Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tis 26 feb 2019 18:51 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av gammelpysen - Visa alla inlägg
 • Tis 26 feb 2019 18:51 #2653

  Oj!!! Låter som om du har det riktigt tufft nu! vilken vecka är du i?

  Vi ska till BM i morgon. Kommer att vara sjukskriven fram till förlossningen pga foglossning, 50%. Bra. Har fått betydligt mer besvär på sista veckan bara, var vaken halva natten så riktigt tråkigt att dra sig till jobbet idag. Har aldrig varit sjukskriven så får lära mig rutinerna nu...

 • Ons 27 feb 2019 07:15 #2655
  jaktenpaflow skrev 2019-02-26 22:15:07 följande:

  Usch jobbigt med foglossning! Börjat verkligen närma sig för oss nu!!:))) Så himla spännande! Hur känner du inför förlossningen? När hade du BF? Satt och läste i min gravidapp om de olika veckorna som kommer och helt plötsligt var den v 40. Helt galet <3


  Ja, nu närmar det sig med stormsteg!! Vi har BF 27/28 april så exakt två månader kvar. Kom på igår att minipysen faktiskt kan komma redan om 5-6 veckor...!!! Galet!

  Hur sover Du? Tycker det är riktigt svårt med nattsömnen nu. Ligger på vänster sida (annat vågar man ju inte), känner dels att höftkulan på vänster sida ömmar, lungorna och brösten hasar ner, höger arm är tung.. Har försökt sitta och sova men det går verkligen inte. Skaffade en jättestor gravidkudde förra veckan som kanske hjälper lite.

  Testade lergigan i början av graviditeten men tyckte att jag fick hjärtklappning. Funderar på att ta till det igen, står lite mellan pest och kolera nu...

  Kram!!
 • Ons 27 feb 2019 15:53 #2660
  jaktenpaflow skrev 2019-02-27 10:14:29 följande:

  Just det vi var ju så nära jag har ju BF 21 april, 53 dagar kvar idag!! Blir ju lite lurad av att februari är en kortare månad:) Så fantastik, längtar så mkt efter honom nu... Tänker du prova några huskurer för att få igång förlossning kring BF eller veckan innan?

  Jag sover helt okej tack vare min gravidkudde så hoppas det kan hjälpa dig med! Har du fått hem din? Jag sover också endast på vänster sida med armen och hela höger ben även vad och fot på kudden. Annars får jag så ont i fogarna:( ibland sover jag även med huvudet på kudden:)


  Jag köpte min på blocket så har haft den i en vecka. Har testat att ligga på hela kudden, och bulla upp kuddar under huvudet, samt ligger som Du, dvs kramar om den.

  Funderar på att gå en profylaxkurs... var dock hos BM idag och minipysen ligger med rumpan ner, så hoppas att hon vänder sig. På sätt och vis känns det "säkert" med snitt men man har läst om alla nackdelar det kan medföra för både mamma och barn, så ser nog gärna att hon vänder på sig. Nästa besök hos BM om 3 veckor, antar att de tar beslut för vändning då.

  Veckan innan förlossningen är påsk. Vore lite roligt med en påskbebis och skönt att slippa gå över tiden. Blir det inte påsk så är ju inte valborg ett osannolikt datum.

  Har ni några huskurer på G?
 • Tor 28 feb 2019 09:28 #2665
  jaktenpaflow skrev 2019-02-27 19:29:07 följande:

  Åh blocket är ju sjukt bra! Gillar du den? Ja profylax kan ju vara bra:) har ni gått föräldrakursen? Eller förlossningskursen eller vad den nu heter haha:) Åh typiskt!! Hur ställer du dig till vändningsförsök och eventuellt snitt? Jag fick reda på idag har jag till 90% måste snittas pga min moderkaka och att han ligger i tvärläge. Världens jobbigaste läge fy vad jobbigt det känns i magen:( Förmodligen gör han det pga moderkakan. Han vände på sig med huvudet ner för några dagar sedan men nu är han tillbaka... Ska på ett vaginalt ultraljud nästa vecka hos en läkare som ska säga exakt hur det blir...

  Tänkte börja dricka hallonbladste och sen blir det nog en hel del färdknappar hahaha! Funkar med dottern! :))


  Hej igen!

  Ja, visst är det bra med blocket? Vi kommer att satsa på ny bilbarnstol, andningslarm och har redan köpt ny spjälsäng, sen blir det nog en del blocket.

  Läste på om vändning igår och hoppas att hon vänder på sig. Tydligen går det bra att föda vaginalt med sätesbjudning ganska ofta men tror faktiskt inte att jag vill ta den risken. Med tanke på hur lång väg vi har bakom oss är jag jätterädd för att något ska gå fel mot slutet. Har ju en son sedan tidigare och det var en utdragen förlossning. Föder man vaginalt med sätesbjudning kan tex inte BM hjälpa till på samma sätt och man måste ha kraftiga värkar, annars finns det risk att huvudet fastnar osv. Alltså: ligger hon kvar i sätesbjudning och det inte går att vända så vill jag nog snittas.
 • Fre 1 mar 2019 05:33 #2672

  Tusen tack baKu för alla tips! Tas mer än tacksamt emot!

  Vi har bara köpt två saker hittills, spjälsäng samt babymonitor som jag fick i födelsedagspresent. Vagn har vi fått. Kläder har jag rotat fram gamla från källaren - både mina gamla (!!) Samt sonens som också har ett antal år på nacken.

  Det vi kommer att köpa nytt snarast är babyskydd samt andningslarm (kanske larvigt men det bryr jag mig inte om). Därefter köper vi väl på oss efter behov. Längtar så mycket nu.. v 32 och hon känns mycket mer på bara några veckor. Igår fick maken känna några starkare sparkar i handen, och då var det ändå inte maxstyrka på dem, för att inte tala om när hon bökar runt under bröstbenet. Hon ligger tydligen i säte med båda benen uppåt, vilket är orsaken till att jag trodde att det var huvudet ner. Måste vara sjukt obekvämt, haha...

 • Fre 1 mar 2019 05:43 #2673
  jaktenpaflow skrev 2019-02-28 19:29:27 följande:

  Ja det är super, vi köpte och sålde vagn på blocket. Så smidigt.

  Ja man läser ju en del skräckhistorier med vändningsförsöken men dem jag känner som gjort det tyckte inte det var någon fara:) Nej jag förstår precis hur du Känner kring slutfasen. Man vill ju bara att det ska vara så tryggt och säkert som möjligt för bebisen( och sig själv såklart) Skulle också valt snitt framför att prova att föda i säte... Bodde du i Sthlm?


  Bor i Östergötland och måste säga att jag är positivt överraskad av vården hittills. Skulle det mot förmodan vara så att hon ligger kvar i säte om några veckor så gör vi väl vändningsförsök, därefter snitt.

  Min mor gjorde tydligen vändningsförsök med mig men jag var obstinat redan då och vägrade samarbeta, så snitt blev det.

  Mest skrämmande är ju nästan att det i så fall bara är drygt 6-7 veckor kvar till bebis, för visst planerar de sådant en till två veckor innan BF?
 • Mån 4 mar 2019 15:19 #2692

  Hej alla!

  Hoppar in i diskussionen gällande bilbarnstol. Köpte vår i helgen, blev en maxicosi. Gick att köpa med adapter till vagnen så det kändes smidigt. Köpte även sovpöl och amningspump - vår länge sedan jag fick sonen men hade svårt att amma då. Hoppas det blir lättare om jag kan börja pumpa från start, så kan ju pappa nära med!

 • Tis 5 mar 2019 15:12 #2703
  Inalina skrev 2019-03-05 09:41:40 följande:

  Är det fler än jag som får sjukt ont/kramp i vänstra höften flera gånger per natt när ni sover?

  eftersom de rekommenderar att man ligger på vänster sida blir det ju liksom väldigt mycket tryck.. funderar på om jag måste köpa en bäddmadrass för att göra sängen mjukare eller om det kan räcka att köpa en gravidkudde... har ont flera timmar efter jag vaknat också


  Mmm, jag. Nu har jag börjat försöka sova i sittställning i stället. Det har hänt att jag snurrat över på rygg eller höger sida på natten och sedan vaknat jätterädd för att jag skulle ha orsakat något...
 • Tis 5 mar 2019 15:14 #2704
  Inalina skrev 2019-03-05 09:26:51 följande:

  härligt att ha många grejer klara :) och du ligger väl en månad före mig tror jag :) hade du fått någon specifik amningspump rekommenderad?  jag blev väldigt positiv till amning på min babykurs i helgen (har aldrig funderat på pump innan...) men kanske kan vara en bra grej så pappan kan mata också eller andra! :) 


  Vi köpte ett märke som heter medela. 400 kr och den är manuell och innehöll tydligen allt man behöver från start.
 • Ons 6 mar 2019 17:18 #2720
  jaktenpaflow skrev 2019-03-06 14:37:33 följande:

  Jag har en svag smärta konstant för jag sover också nästan enbart på vänster sida... Blir så mycket värre så fort jag inte sover med min älskade kudde!:/ Har ju dock lite allmän foglossning så är väl extra känslig..


  Jag frågade om detta när jag var på gravidyoga senast. Hon som håller är barnmorska. Hon sa att barnmorskor tycker det är riktigt tråkigt att man ska skrämmas upp så. Människan har sovit i olika ställningar i alla tider...
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll