Inlägg från: gammelpysen |Visa alla inlägg
  • gammelpysen

    Vi som blivit gravida efter IVF

    tossaliten skrev 2019-04-05 08:32:24 följande:

    Hur mycket gick/har ni gått upp i v 17-18?

    Jag går in i v 18 nu och jag har gått upp 0.5-1 kg. Det kan vara att jag står stilla också för jag kan skifta lite normalt sett också, nåt kilo upp och ner från dag till dag beroende på hur mkt jag druckit osv dagarna innan.

    Är det normalt eller bör jag inte ha börjat gå upp ännu?


    Jag hade nog gått upp närmare 12 kg. Gissar nu men vet att jag gått upp 8 kg vid inskrivningen, sen har det inte varit lika snabb viktuppgång. Ligger på 20 kg plus just nu så har gått upp mycket ändå.

    Det där är nog väldigt individuellt. Tränar väldigt mycket i vanliga fall så blev från 100 till 0 när vi gjorde sista behandlingen.
  • gammelpysen

    Hej alla, en liten uppdatering härifrån.

    Prick 3 veckor kvar och börjar kännas rätt mysigt med magen även om jag längtar som en galning efter minipysen.

    Gick ifrån min sista jobbdag i torsdags lunch, planerade en lugn och mysig eftermiddag. Hade tid hos BM vid 12.30 för att göra v37-kollen. Maken har följt med varje gång, nu var det dessutom under lunchen så han tänkte att det här blir lugnt, tillbaka på jobbet ca 13.15.

    Kommer dit. Då ligger lillan i säte! Snabb koll med litet UL och samtal till förlossningen. Därefter gick allt rasande fort. 13.45 hade vi tid för UL (man gör endast vändningsförsök om allt ser bra ut med moderkakan och flödet och bebisen får inte ha fötterna nedåt), 14.30 tid för vändning.

    Själva vändningen gick bra Även om det var grymt jobbigt. Började kallsvettas och mådde illa och slutade med att jag spydde när de äntligen lyckats få henne på plats. Tydligen brukar man inte spy utan de trodde att det kunde vara nervositeten.

    Så i fredags kände jag hur sparkarna ändrat sida. Maken hörde tydliga hjärtljud på vänster, efter vändningen var de på höger. Hade haft molande mensvärk under dagen och började få sammandragningar igen, så snabbt samtal till förlossningen och sedan dags för nytt UL. BM som tog emot oss kände efter och trodde även hon att hon roterat igen, så vi hann få fundera på hur vi skulle gå vidare. Som tur var visade UL att vi alla haft fel. Minipysen ligger kvar som tidigare.

    Nu vill jag inte behöva åka upp förrän det är dags. Samtidigt är vi galna av längtan. Känns otroligt att hon snart är här.

  • gammelpysen
    Akira Öken skrev 2019-04-08 21:27:36 följande:

    Vad roligt med en uppdatering! Tänk att det snart är dags och att ni snart får träffa minipysen! Låter väldigt jobbigt med vändning men skönt att höra att det gick bra och att bebisen inte vänt sig på nytt.

    Känner du dig redo?


    Jag börjar känna mig redo. Lite pirrigt nu faktiskt. Vi monterade skötbordet igår och slängde ut mitt skrivbord så väntrummet börjar ta form. Känns lite vemodigt men det är väl för det blir så väldigt påtagligt att vi snart är framme.

    Hur går det för er? Du måste ha kommit en bit Nu?
  • gammelpysen
    tossaliten skrev 2019-04-09 07:20:06 följande:

    Är det någon mer än jag som har problem med lite ångest och oro? Alltså inte bara nu utan även innan graviditeten?

    Jag äts upp inifrån av oro hela tiden. Vill komma förbi v 25 så man är säker på att man känner bebisen (känner de nu då coh då men det är ju så pass diffust så man ändå blir lite osäker) och om det händer nåt så finns det en chans att bebisen överlever.

    Jag ska till bm idag för en annan sak och tänkte då be om att lyssna på hjärtljuden, tror ni det går i v 17+3(4)??

    jag måste också prata med henne om min oro för det kan ju knappast vara bra för bebisen att jag går runt och är orolig?

    Någon som vet om man kan få extra UL pga oro i graviditeten, om man har denna problematik i anamnesen sedan förut??


    Det är nog väldigt vanligt med oro, speciellt i vår situation. Jag fick ett extra läkarbesök inkl UL när jag var ungefär i din vecka. Prata med sin BM om det. Verkar hon Bra?
  • gammelpysen

    Uppdatering härifrån med. V 38+0 idag men dessvärre inga tecken på bebis. Längtar ihjäl mig. Minipysen har vuxit till sig rejält och en aktiv bebis. Hoppas verkligen att det kommer igång snart, ju närmare förlossningen jag kommer desto mer nervös blir jag... Jag har känt mig taggad fram till nu, nu börjar jag liksom glömma att det ska komma en bebis snart... vet inte om det i sig kanske är ett tecken

  • gammelpysen
    Akira Öken skrev 2019-04-21 09:38:29 följande:

    Har det hänt något hos dig än? :)


    Ingenting än! En vecka kvar till BF men har hela tiden tänkt att jag INTE ska gå över tiden. Minipysen verkar dock trivas där inne så börjar ställa in mig på att det kanske inte kommer förrän om en dryg vecka ändå. Lite mer sammandragningar senaste dagarna men inget som liknar att det skulle vara på gång.

    Och givetvis ser jag till att uppdatera er här inne så fort något händer!!
  • gammelpysen

    Hej alla,

    BF idag och pigg som en lärka. Minipysen kommer aldrig att komma ut känns det som... Och visst, jag förstår henne, 37 grader, vaggas runt, inga bekymmer, inga krav eller måsten, gratis mat och logi...

  • gammelpysen

    Vi ska dit på torsdag. Förhoppningsvis behövs inte den tiden såklart men om det blir aktuellt ska jag be dem kolla hur det ser ut och fråga om hinnsvepning.

    Nu har jag precis legat en timme i badet, fixat och donat mig, och lagt mig i soffan med ansiktsmask, så perfekt tillfälle för vattnet att gå, hehehe. Annars har jag funderat på kombon köra igång tvättmaskin samt brödbak och långkok, låter också som ett gyllene tillfälle att åka till förlossningen.

  • gammelpysen

    BF + 3 idag. Försök till hinnsvepning men inre modermunnen var sluten så det gick inte riktigt. Nu har jag tid för igångsättning 13 maj...

  • gammelpysen

    Tack alla. Verkar som om det fick igång något, tror slemproppen gick ikväll, så nu håller vi tummarna. För bli långpromenad i morgon och hoppas att hon sjunker ner rejält.

  • gammelpysen

    Uppdatering härifrån. V 40+6 och fortfarande inget. Pigg som en lärka men fått mer ont i bäcken och fogar eftersom jag försöker vara aktiv och få henne att sjunka ner.

    En vecka till, sen igångsättning...

  • gammelpysen
    Akira Öken skrev 2019-05-05 23:49:06 följande:

    Åh, vad frustrerande när ni väntat så länge och man tror det ska vara klart! Håller tummarna för att det händer något inom kort! Hallonbladste? :)


    Det har jag provat i en vecka nu. Händer inget.

    Ska ringa kvinnohälsan idag och be dem prova hinnsvepning igen. Jag VILL verkligen inte bli igångsatt..

    Visst gick du över tiden också? Hur mycket?
  • gammelpysen
    Akira Öken skrev 2019-05-06 22:01:09 följande:

    Kan tänka mig att du testat det mesta av de vanligaste huskurerna. Hur gick samtalet med kvinnohälsan?

    Bebisen i magen är min första och jag hoppas jag slipper gå över tiden.


    Visst ja. Glömde

    Fick tid för ett jättesnabbt besök i morgon - "upp i stolen och mer". Frågade om jag kunde få en tid till på fredag för att försöka undvika igångsättning men det ville de inte boka.

    Igår brast det igen. Är så trött på att vänta och så orolig för att något ska hända. Ringde förlossningen och pratade med en urgullig sköterska som lugnade mig lite. Haft småkänningar igår och idag men det avstannar snabbt. Har telefontid på kvinnohälsan idag igen för att se om de fått något återbud idag. Jag vill verkligen inte behöva vänta mer.
  • gammelpysen
    Inalina skrev 2019-05-07 16:59:45 följande:

    jag har också skrivit mitt förlossningsbrev :) och packat väskan även om jag knappt har någon aning vad jag lagt i /tagit ur de senaste veckorna haha! ingen i tråden verkar ha fött särskilt tidigt vilket ju är skönt att höra. jag har en annan väninna som precis fick sin son 8v för tidigt i helgen :/ hon fick havandeskapsförgiftning så de hade inget val. men är jätteglad att vi i tråden klarat oss bra från sånt hittills!! 

    tack för tips om handsprit, ja här hemma kommer jag ju också ha det- mitt problem är när vi kommer bo hos andra i sommar, kommer nog köpa handsprit/gel och placera ut i de olika hemmen helt enkelt! 

    ska bli så spännande nu att se vem som är på tur =)

    kram!


    Vem som står på tur hoppas jag verkligen är jag 10 dagar över tiden i morgon!!
  • gammelpysen
    Inalina skrev 2019-05-07 19:55:55 följande:

    hahaha ja det vet jag ju ;) klart du är på tur - sen är vi några stycken som har typ samma vecka så jag tänkte nog på det. men det är absolut DIN tur för bebis

    hur känns det?


    Det känns faktiskt riktigt jobbigt och tråkigt att det gått så här länge utan bebis. Inga tecken på att något händer heller så nu är jag inställd på igångsättning på måndag. Ska till BM idag för ett sista försök till hinnsvepning. Hoppas att jag är mer mogen än senast annars kan igångsättningen bli en långdragen historia... fick information om att det kan ta 2 till 3 dagar om man måste mjuka upp livmoderhalsen också!!!

    Försöker tänka att det förmodligen är mina sista dagar någonsin som gravid. Här har man längtat i många år så vem är man att klaga... men det är givetvis otroligt tungt att ha behövt gå igenom så mycket hittills.
  • gammelpysen
    BaKu skrev 2020-07-05 06:28:55 följande:

    Hej alla! Så roligt med lite uppdateringar!

    Var ett tag sen jag var inne nu.

    Här springer livet fram. Lilleman är inte så liten längre. 1,5 år nu. Han växer fortfarande som en tok och kan inte fatta att han är vår.

    Sist skrev jag om att jag var sugen på att snart försöka med en till, men den känslan lugnade sig lite och kände att det kunde få vänta lite. Vi har så mycket på gång i övrigt.

    Men så idag hände det jag aldrig trodde skulle ske. Jag har känt mig onormalt trött ett par dagar och eftersom jag bara varit det en gång innan, förra graviditeten, så testade vi imorse. På något konstigt sätt har vi lyckats på egen hand. Strecket var så tydligt och kom fram direkt på stickan.

    Vi är i chock! Vågar knappt hoppas att det går vägen, men vi är så glada.

    Vid förra IVFen hittade de knappt tillräckligt med spermier för att befrukta äggen. Helt galet!


    Stort grattis! Vad glad jag blir för er skull!

    Jag är också gravid igen, dottern 14 månader. V 19 nu. Däremot inga mirakel utan vi pungade ut ca 85000 kr. Köpte en trepack och plussade på första försöket... men vi är givetvis jätteglada. Hade ju en lång uppförsbacke innan vi fick dottern och befarade att det skulle bli lika svårt nu.
  • gammelpysen
    Inalina skrev 2020-07-09 12:27:42 följande:

    men åh stort grattis till dig också!!! vad härligt att syskon är på väg :)!!! vet ni om det blir en bror eller syster? gud så häftigt alltså! jag har för mig du skrev för längesen att du/ni var lite äldre så man vill passa på!! :) stor kram, mår du bra i graviditeten?


    Tack! Japp, fyller 40 nästa år så vi hade tiden emot oss.

    Vi har ultraljud på tisdag och jag är lite nervös faktiskt.. annars har jag mått oförskämt bra under graviditeten. Spytt en enda gång, sovit bra, mindre oro, för det hinner man inte med när man ska jaga en pigg bebis!

    Hur går det för er? Inga tankar om syskon?
  • gammelpysen
    Najo skrev 2020-07-10 19:00:05 följande:

    Hej!

    Hittade denna tråd preci. Är annars med i tråden gravid 40+. Jag är ensamstående (med 2 barn sedan tidigare), 45 år och gravid med IVF på klinik i sverige med donerade spermier. Gravid i v 36+4 så sluttampen på denna graviditet som troligtvis är min sista. Annorlunda att göra det själv denna gång men ack så skönt (min förra sambo var ett stort misstag).


    Grattis till graviditeten! Jag har sett den tråden och funderat på att gå med. Fyller 40 nästa år så känner att jag passar in, i alla fall nästan...

    Vad häftigt att vara gravid igen! Hur mår du? Hur känns kroppen?
  • gammelpysen
    Najo skrev 2020-07-10 19:00:05 följande:

    Hej!

    Hittade denna tråd preci. Är annars med i tråden gravid 40+. Jag är ensamstående (med 2 barn sedan tidigare), 45 år och gravid med IVF på klinik i sverige med donerade spermier. Gravid i v 36+4 så sluttampen på denna graviditet som troligtvis är min sista. Annorlunda att göra det själv denna gång men ack så skönt (min förra sambo var ett stort misstag).


    Grattis till graviditeten! Jag har sett den tråden och funderat på att gå med. Fyller 40 nästa år så känner att jag passar in, i alla fall nästan...

    Vad häftigt att vara gravid igen! Hur mår du? Hur känns kroppen?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF