Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Micec skrev 2018-11-30 07:37:39 följande:

    Hej tjejer! Grattis till alla! Jag har också blivit gravid efter IVF :) Nu har jag en fråga, jag slutade med lutinus för några dagar sen, sen dess är ALLA "grav" symptom borta.... Var det så för er med ? det gör mig supernojjig... men börjar förstås med tänka att alla symtpom kanske var just pga lutinus. Någon som upplevt samma?


    Stort grattis. :)

    Jag bockar av de flesta symptom, mår fortfarande skit (vecka 18 imorgon), men jag är mer undantag än regel.

    Lutinus kan ge exakt samma symtom som mens och graviditet. Jag vet att förra gången jag tog det så hade jag alla möjliga symptom, tex ömma bröst. Så det är riktigt luriga tabletter. Så länge du inte blöder och har ordentliga smärtor i magen så kan du nog vara lugn. Men det är en jobbig tid, mycket värre än ruvardagarna. Här kan du dock skriva om allt du känner. Vi har alla här varit fruktansvärt oroliga i olika perioder så vi vet vad du går igenom.

    Stor kram
  • anina
    jaktenpaflow skrev 2018-12-02 13:13:30 följande:

    Jag är i chock vi ska få en liten pojke!! Haha helt sjukt första pojken i min familj på 43 år! Jag trodde ju verkligen tjej så behöver ställa om mig lite men så spännande:) Sen börjar man tänka praktiskt, alla tjej grejer man har! Vad gör man med dem lixom haha:) Bara börja tänk på namn!


    Vad roligt. Grattis. =)
    Sommarhopp skrev 2018-12-02 15:09:31 följande:

    I fredags kväll fick vi svar på niptestet, och vi väntar en son med låg risk för allt som de testade för. Känns så overkligt och verkligt på samma gång. Jag har i hela mitt liv föreställt mig att jag skulle få en dotter, så nu ska jag ställa om. Men vi är så glada! V 11+ 4 idag och har äntligen börjat slappna av, och känna att vi väntar barn och inte missfall.


    Åh vad skönt. Stort grattis. =)


  • anina
    Mjbo skrev 2018-12-03 10:17:57 följande:
    Gud så mysigt. Längtar tills jag oxå känner nånting.. Och såklart tills mannen och dottern oxå kan känna.. Än så länge känner jag ingenting.. Däremot växer magen. Senaste veckan har den exploderat. Går inte att dölja det över huvud taget nu, hur stora koftor jag än skulle inskaffat haha :P 

    Har dock inget behov av att dölja det längre heller, de flesta vet, alla på jobbet och de närmsta vännerna och så.. Så det gör inget att magen sticker ut :) Mannen ÄLSKAR att jag börjar få mage.. Han tycker det är såå mysigt.. Jag däremot tycker det är lite jobbigt när han ska hålla på och klämma och känna på den, Är jag kanske ensam om det?? Hoppas det släpper, för självklart ska han oxå få känna.. men känner starkt obehag och tar gärna bort hans hand när den kommer mot magen.. än så länge.. Jag jobbar på det :) 
    Jag skulle önska att min sambo tog mer på magen. Han gör det i stort sett aldrig spontant. Skulle önska att han pratade med bebisen osv. 
    Men de gånger jag har bett honom ta på magen så tar han lite hårdare än mig och det stör mig lite, vet inte varför för det är inte spec hårt. Vad känslig man är, aldrig nöjd. =)
  • anina

    Igår fick jag titta på min lilla tjej. =) Mötte grannen i helgen, hon är gynekolog. Frågade henne om det är vanligt att magen blir mindre, tyckte min hade blivit det. Så igår ringde hon mig och frågade om jag kunde komma in på ett ultraljud. Allt såg bra ut. Hon mätte olika delar av bebisen och det fanns tillräckligt med fostervatten. Däremot är hon lite liten. Nåt ställe hon mätte var ca 2 veckor för liten och nåt ställe 1 vecka. Det oroar mig. Däremot har hon ju varit liten hela tiden, vilket känns lite betryggande. Hoppas bara inte hon halkar efter mer eller slutar växa. Grannen trodde att mvc kommer göra nån extra koll för att kolla tillväxten. Vi har RUL den 12. 
    Kändes så skönt att få se henne igår iaf. =) Grannen tyckte det såg ut som en flicka, precis som blodprovet visade sannolikhet för.

    Kram på er

  • anina
    Inalina skrev 2018-12-04 11:57:57 följande:
    Härligt att höra Glad! fy så jobbigt att vara sjuk när man har ännu ett litet liv att tänka på! 

    min mage har börjat växa lite smått också - vissa dagar tycker jag det syns mer än andra - och givetvis på kvällen. men ingen annan har nog märkt det än. längtar tills den syns lite mer och inte bara putar ut. häftigt hur olika våra kroppar beter sig här inne! vissa har ju värsta babymagen redan nu trots att de är förstagångsföderskor! Glad

    tycker jag blivit lite illamående igen men kan vara för att jag äter ganska mkt både frukost lunch o middag - får kanske ta det lite lugnare. jag märker att jag blir kissnödigt mkt fortare nu också, sen har jag fått ganska kraftiga flytningar sedan någon vecka tillbaka, någon mer som har detta?? 

    jaja vi har alla våra olika grejer antar jag :) på tors ska jag på nästa ultraljud! längtar!
    Kram
    Flytningar, jaaaaaaa. Jag har jättemycket sen några veckor tillbaka. Det är nästan så att det blir blött i byxorna också. Känns som att jag är 15 igen. =)
    Och angående kisseriet, i vanliga fall kan jag hålla mig ett par timmar när jag blir kissnödig men nu går det över i panik nästan direkt. =) 
  • anina
    Inalina skrev 2018-12-04 12:09:15 följande:
    Vad roligt att du fick se henne igenHjärta och skönt att allt såg bra ut.
    jag vet inget om det där med om bebisen är större eller mindre - kanske växer hon till sig ordentligt senare istället? Låter inte som att du behöver oroa dig!

     har ni bestämt något namn? jag funderar o funderar och tycker ibland jag kommer bra nåt fint men sen ändrar jag mig igen haha. tur man har lite tid på sig. ska ni använda något typ av 'släktnamn' eller så som mellannamn? Jag tycker min mamma har ett fint namn - däremot inte på min mans sida haha så det finns ju en risk att det blir lite orättvist om vi tar min mammas namn ;)
    Kram!
    Ja superskönt att få se henne. =) 
    Jag är inte jätteorolig, men lite. 

    Vi har satt upp en lapp på kylen där både jag, min sambo och hans son (14 år) får skriva sina förslag och vad man tycker om de andras förslag. Sambon vill inte ha nåt av mina förslag. Däremot hade min mormor ett andranamn som han kan tänka sig att vi tar som just andranamn. Tror det finns 1 i Sverige som har det som andranamn så det känns speciellt. 
    Till förstanamn har han haft ett par förslag som jag gillar. Tycker det är så roligt att styvsonen är med och tycker till också. Med tanke på att han är tonåring så kunde han varit precis tvärtom. 
    Sen är frågan om vi inte borde ha nåt killnamn redo, man vet ju aldrig. =)
  • anina
    Inalina skrev 2018-12-04 12:09:15 följande:
    Vad roligt att du fick se henne igenHjärta och skönt att allt såg bra ut.
    jag vet inget om det där med om bebisen är större eller mindre - kanske växer hon till sig ordentligt senare istället? Låter inte som att du behöver oroa dig!

     har ni bestämt något namn? jag funderar o funderar och tycker ibland jag kommer bra nåt fint men sen ändrar jag mig igen haha. tur man har lite tid på sig. ska ni använda något typ av 'släktnamn' eller så som mellannamn? Jag tycker min mamma har ett fint namn - däremot inte på min mans sida haha så det finns ju en risk att det blir lite orättvist om vi tar min mammas namn ;)
    Kram!
    Ni kanske kan ta din mammas namn nu, och vid ett eventuellt syskon så kan ni ta nåt från hans sida? =)
  • anina
    Mjbo skrev 2018-12-04 13:12:32 följande:
    okej, ja alla är vi olika som sagt.. Kanske kommer det lite senare när du fått mer mage? För visst hade inte du jätte mage än va?
    Eller så kanske han tror att du tänker som jag gör.. Har du pratat med honom om det? :) 
    Såg att du varit på ul oxå. skönt att allt såg bra ut. Vad jag förstått så har din bebis alltid varit lite mindre, så det är säkert inget att oroa dig för. Kram! 
    Jag har haft en ganska stor mage faktiskt. Min sambos systersons sambo är 4 veckor längre än mig och jag är större. Men nu har den krympt tycker jag. Sambon säger att den ser mer bred ut, så kanske är därför. Jag tror det blir mer verkligt för honom när magen blir ännu större. Den syns inte lika mycket när man ligger ner heller.
    Ja hon har varit en liten tjej hela tiden, så det gör att det känns tryggare. =)
    Inalina skrev 2018-12-04 14:17:45 följande:
    rolig idé att ni skriver på kylskåpet. min man har inte kommit med något namn alls vad jag kan komma på.. inte nåt tjejnamn i alla fall haha! men det brukar alltd vara jag som kommer med ideér på resmål, etc så förväntar mig inte att han ska vara någon idéspruta heller. sen har han väldigt mkt annat i huvudet med jobb o sånt - mer mina tankar som tas upp av sånt här kul =)

    haha hans sida har inga 'fina' namn enligt mej Flörtmen det säger jag såklart inte till honom hehe! nä precis det KAN ju fortfarande bli en kille för oss också - om de blandat ihop blodproverna med mina xx-gener haha. men pojknamn känns så mkt lättare tycker vi båda!!Flört 
    skönt att höra att man inte är ensam med flytningarna - och precis som du säger - jag har alltid haft lätt att hålla mig eller glömma bort att jag är kissnödig men nu är det helt omöjligt och jag vaknar skittidigt på morgonen vid 4:30 och måste springa o kissa o sen kan jag inte somna om igen. kanske ligger nånting o trycker på Flört
    Hehe skönt att du får mer utrymme till att fundera på sånt roligt. =) Kanske kommer han på mer ju närmre ni kommer? Gillar han dina förslag? 

    Lite snopet om det kommer ut en kille, men det gör absolut ingenting. =)
    Ja det är så roligt nu när man tror att man ska hålla sig och så helt plötsligt är det panik. =) 
  • anina

    Var lite olika ställen att citera så gör så här istället. =)
    Angående BH så har mina bröst inte växt nånting. Hoppas de gör det sen. =) 

    När det gäller syskon så vill jag gärna ha 2 barn. Som ni andra skriver så är jag såklart nöjd med 1. Det har varit 2 jobbiga år med IVF och jag har haft och har en väldigt jobbig graviditet, det har skrämt mig lite. Men jag vet att det är värt det i slutändan. Kanske ändras saker i kroppen så man får naturligt sen? Så frågan är om man ska skydda sig nånting eller köra på direkt. Lite väl tätt med 9 månader emellan, men vill inte börja med p-piller iaf. Många funderingar. Först ska denna komma ut frisk. =)

    Glömde förresten säga att de har sett att min moderkaka ligger i framvägg så kommer dröja innan jag får känna några sparkar. 

    Igår ringde en läkare från Lund. De har hittat en njursjukdom i släkten, Alport heter den. Mamma lämnade prov i September, visar sig att hon har den. Så det är 50/50 om jag har den. Det innebär isf en högre risk för havandeskapsförgiftning, så de har skickat en remiss till specialistmödravården så ska de hålla lite extra koll på mig.

    Nästa vecka ska jag till sjukgymnasten. Vissa kvällar har jag sån hemsk foglossning så jag klarar knappt ta mig till toaletten. Det är nästan fysiskt omöjligt att resa mig upp eller att lyfta fötterna, kan knappt röra mig alls. Har jag vilat hela dagen är jag bättre, men har jag varit uppe lite mer under dagen så blir det så. Kanske kan jag få kryckor. 

    Idag har jag och sambon 4-årig förlovningsdag. Det ska vi nog fira med att klä granen. =) Och det lär jag få lida av i fogarna sen, men det är det värt en kväll för en fin gran. =)

    Kram på er

  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-12-06 14:23:37 följande:
    Jag har också moderkaka i framvägg! Men det jag undrar över är om man också känner rörelser senare än vanligt också? Sparkar å så förstår jag för då sitter ju moderkakan som en stötdämpare men rörelser då, vet du? :)

    Oj då! Bra att dom håller extra koll på dig och tar det på allvar. Bättre att vara på den säkra sidan. Jag ska också börja gå till sjukgymnast nästa vecka. Inte för foglossning men har ryggproblem! Jobbigt att du ska behöva få så ont :( hoppas du får bra hjälp å ev kryckor om det behövs :)

    Grattis på er förlovningsdag :D låter som en bra å mysigt plan! Julmys!!
    Jag funderade också på det. =) För jag känner ingenting sånt där inne heller. Det gör bara ont det jag känner. Gör du det?
    Ja känns superskönt att de tar det på allvar. 
    Vad jobbigt med din rygg. Brukar du ha problem?
    Tack. =) Vi åt på restaurang i helgen och jag kände mig som en människa igen. Mådde dåligt men orkade stanna iaf. =)
    Inalina skrev 2018-12-06 15:52:06 följande:
    jag känner få som haft så tuffa graviditeter som du (det låter ju som att du har det där hyperemesis gravidarum eller vad det heter!) jag hoppas du hittar något som hjälper dig med foglossningen också, taskigt att du ska behöva få precis allt Gråter

    mina bröst har knappt heller vuxit - riktigt avis på dem som ökar flera storlekar!
    mysigt att ni firar lite saker i alla fall och klä granen är ju hur härligt som helst - nästa år har ni ju en till familjemedlem som kan hjälpa till Baby
    Ja det kan nog vara det kanske. Ska höra med barnmorskan på onsdag, då har vi RUL. =)
    Ja jag vill också ha större tuttar. =) Mina är iofs hyfsat stora sen innan men ändå.
    Haha ja hon kommer säkert stjälpa, eller jag menar hjälpa till nästa år. =) Ska bli sååå mysigt. 

    Jag har också köpt mina byxor på HM, enda affären i stan som har gravidkläder. Jag trivs jättebra i dem. Tycker de håller in kärlekshandtagen också. =) 
    Jag tror jag håller på att bli förkyld. Varit täppt i näsan hela graviditeten, men blivit värre nu. 
    Förresten, angående drömmar. Jag drömmer alltid mycket, och minns oftast mycket av dem. Senaste tiden har det börjat bli mycket mardrömmar. Är det fler av er som får det?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF