Inlägg från: anina |Visa alla inlägg
  • anina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Seb81 skrev 2018-12-08 21:11:25 följande:

    Hej på er alla!

    Nu var det längesen jag skrev här :)

    Jag hoppas alla mår bra och att magarna växer som bara den!! Här växer det och sparkar i magen för fullt. Jag fick aldrig veta lm jag har framvägg eller bakvägg, men jag tror att myran ligger framför eftersom jag känner så tydligt och började redan känna i v 14. Det är en livlig myra jag har i magen och kan redan nu märka av när han är vaken eller sover, vissa tider som jag märkt han är mest aktiv på! :)

    Hur går det för er? Känner ni något än?

    Helt sinnes att man snart har gått 18 veckor... halva tiden snart! Tiden har bara flugit fram, så tacksam för det!!

    Jag mår verkligen super bra nu och allt rullar på som vanligt. Dock har jag lite ont i underlivet, har fått åderbråck på blygdläpparna och det tynger nedåt. Idag när jag bajsade, hård i magen som jag är så tog jag i och då kom det blod från slidan. Blev såklart nojjig igen men jag antar att det är pga av trycket occh den ökande blodmägnden. Inte undra på att jag blöder lätt där nere :/

    Ni då? Några komplikationer? Ser att nån har hemsk foglossning :/ Fy vad hemskt!

    Kram!


    Åh vad härligt det låter. =) Vad skönt att du mår så bra. Roligt att du känner så mycket. Jag känner ingenting, vecka 19 nu. Längtar efter att känna bebisen. Imorgon är det RUL iaf. =)

    Kram
  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-12-10 12:14:42 följande:
    Vi får se när det börjar då ;) jag vaknade för några dagar sen under natten av att jag kände mycket konstiga bubblor i nedre delen av magen. Skedde ca 3-4 ggr på raken. Aldrig känt nåt liknande. Men vet inte om det var rörelser. Ganska tidigt isåfall. Annars har jag inte känt nåt. Har inte ont eller så :)

    Ja jag har haft problem med ryggen i typ 8 år :/ det är nog pga mitt jobb inom hemtjänst. Så får se hur det går!

    Spännande med RUL :D längtar till mitt!

    Såg att du skrev om mardrömmar. Jo det har jag också haft ganska mycket. Mycket som handlar om barnet å min sambo. Väldigt otäckt för den känslan sitter liksom kvar sen ett tag när man vaknat. Men det är ju rätt vanligt med mardrömmar. Mycket tankar som man har ;)
    Det låter ju som att du kände bebisen. =) Jag kände nåt bubbligt en gång runt vecka 15-16 men inte sen. 
    Hur går det att jobba nu. Måste vara ett jättetungt jobb. 
    Jag läste att det är vanligt med mardrömmar. Och det är ju inte konstigt om man drömmer mardrömmar om att det hända bebisen nåt. Mina har inte varit om bebisen, utan mer om mord och bomber och grejer. Kanske ser för mycket filmer. =)
    Seb81 skrev 2018-12-10 22:57:54 följande:
    Heej!!

    Ja det är så mysigt!!! Snart så, så kommer de små sparkarna. Du kanske har din moderkaka framför henne så då är det inte ovanligt att man känner senare. Men snart så! :)

    Gud vad spännande!! Kolla så att könet stämmer nu oxå! :) lägg gärna ut en bild på pyret :)

    Jag tror att jag ocå börjar känna av foglossning. I vissa rörelser och speciellt när jag ska ta på mig strumpor, när jag står på ett ben så känner jag av det. Ömt lixom. Mer påtagligt mot em/kvällen. Sen bultar det lite lätt ut mot svansskotan och även i underlivet. Men det kan ju även oxå bero på mitt åderbråck som jag fått, super svullen på ena blygdläppen :/ Men nu när jag ligger i sängen som värker det i underlivet och ut mot ryggen... svårt men det blir bara värre och värre för varje dag som går.

    Hur mår du annars? Förutom foglossningen?

    Kram
    Ja jag har min moderkaka i framvägg så det dröjer nog ett tag till för mig. =) Skrev fel igår, RUL är imorgon. =) När har du RUL? 
    Låter jobbigt med dina smärtor. Har du pratat med någon om det?
    Jag mår inget vidare. Mår fortfarande väldigt illa. Och så matt i kroppen. Jobbar 25% nu. Får ta tabletter varje dag. 

    Kram
    gammelpysen skrev 2018-12-10 13:59:43 följande:

    Hej alla! Nu är vi till åka från ultraljudet och trenden håller i sig. Det är en liten flicka <3 stämmer också över statistik med icsi där tjejer ska vara vanligare.

    Nu blir det dyrt har redan siktat in små rosa barnkläder ...


    Åh grattis. =)
    Ja man kommer ju köpa sig bankrutt på söta klänningar och hårgrejer och liknande. =)


  • anina
    Ellencassandra skrev 2018-12-11 15:05:10 följande:

    Man kan ju hoppas att det var det :D nja det är ganska jobbigt.. iallafall när jag får ont i ryggen. Igår var jag helt slut när jag fått en städning å så på schemat. Somnade utmattad kl 19 igår.. idag hade jag ett ganska lugnt schema men fick ändå ont i ryggen så får se hur det ska gå :/ sjukgymnast imorgon iallafall.

    Gud vad jobbigt att ditt illamående fortsätter! :/ Kan inte va roligt alls. Kan du få i dig mat å så? Hjälper tabletter nånting? Hoppas du mår bättre snart!

    Aha haha det är nog vanligt med alla typer av mardrömmar :D men det e ju inte så kul! :o lycka till på RUL imorgon :)


    Vad skönt att det gick bra hos sjukgymnasten. :) är nog en bra idé för dig att gå ner till 50%. Var också hos sjukgymnasten igår. Hon konstaterade foglossning, fast de kallar det bäckensmärta nu för tiden. Jag blev rekommenderad vila, inga långa promenader. Ska göra små knipövningar typ. :)

    Jag äter bra faktiskt, kan inte äta allt men äter mycket. Är i vecka 20 idag så hoppas det ska vända nu. :)
    LillaAw skrev 2018-12-12 22:25:20 följande:

    Hej alla! Följer tråden men skriver inte så mycket :) vad jobbigt att det är många som har problem med ryggont och andra grejer. Jag hade problem med huvudvärk för en vecka sedan men nu inget annat. Lever livet precis som innan jag var gravid. Vecka 17 imorgon och magen syns ganska tydligt nu. Det är mysig:) har inte känt bebisen eller några fosterrörelser ännu. Igår fick vi lyssna på hjärtljuden på MVC och hon kände att min livmoder nu går upp till min navel så den var mycket större än jag trodde! Längtar verkligen efter att få känna barnet. Jag började semestern nu och åker till dubai för sol och bad imorgon så jag är väldigt taggad. Det blir vår sista ensamma semesterresa. Kram till er <3


    Vsd skönt att du mår så bra. :) och vad härligt med semester. Ska ni fira jul och nyår där då?

    Jag längtar också efter att få känns bebisen. :) hoppas det kommer nåt snart. Har känt nåt bubbligt 2 gånger totalt.

    Ha en härlig resa. :)

    Kram
  • anina

    Hej tjejer.

    Hoppas ni har det bra.

    I onsdag var jag på RUL. Så mysigt att få se lillasyster. :) fick bra bilder också. Ska försöka lägga in en. Som tidigare så konstaterade de att hon är 8 dagar liten, men man ändrar ju inte BF vid ivf. Så de vill hålla extra koll på tillväxten. För både min mamma och syster så slutade barnen växa, nån infarkt på moderkakan tror jag. Igår var jag på specialistmödravården pga den där sjukdomen de har hittat i släkten. Blev ordinerad en del vila. Jag ska gå dit 1 gång i månaden och kolla blodtillförseln. Fick se lillasyster en snabbis igen, och även lyssna på hennes hjärtljud ett par sekunder. :) men mest kollade hon på sidorna av magen så blodtillförseln var ok, vilket den var.

    Igår var jag hos sjukgymnasten som konstaterade foglossning, fast de kallar det bäckensmärta nu för tiden. Blev även där ordinerad vila. Får inte gå mycket. Ska göra små knipövningar i sängen. Köpte ett nytt bälte av henne som sitter bättre, ifall jag måste ut och handla julklappar och sånt.

    I torsdags blev det akuten pga smärtor i gallan. 1177 sa till mig att åka ut. På onsdag ska jag göra ett ultraljud för att se om det är en sten. Isf vill de operera direkt. Förhoppningsvis var det gallkramp eller nåt annat. Finns en hel del tydligen. Hade lite dov smärta i början av graviditeten men trodde det hade med bebis att göra. Tydligen ligger gravida kvinnor i riskzonen för gallsten.

    De borde ha klippkort på lasarettet, var tionde besök får man en kaffe och kaka typ haha. :)

    Idag ska jag försöka julpyssla i soffan lite. :) hoppas ni har en bra helg. Kram på er

  • anina

    God Jul och gott nytt år allihopa. :)

    Och välkommen ni nya. Stort grattis. :) Och såå roligt att se dig här igen Kallamakka. :)

  • anina

    Råkade skicka iväg det lite för snabbt.

    Jag orkade vara med hela julafton så jag är supernöjd. Var rädd att det inte skulle gå. Ska byta fåtölj från vår till en i fjällstugan en vecka faktiskt. Sambon tyckte det var lite onödigt att åka när jag mår dåligt och inte heller kan röra mig så mycket. Men det ska bli så skönt med ett miljöombyte. Har bestämt mig för att lära mig virka så jag ska sitta vid brasan och virka och läsa när de åker skidor. Ska försöka mig på en liten mössa till bebis. Har insett att det är skönt också, bara att få komma iväg.

    Hoppas ni inte uppfattar mig som bitter i mina inlägg, det är inte min mening. Tänkt en del på det. Jag är så tacksam för livet i magen. Har bara inte så mycket att berätta utöver illamåendet och smärtorna och mattheten. På tal om det är det dags för en illamåendetablett nu. Skriker av smärtor i bäckenet om jag varit uppe lite på dagen. Men har kommit fram till att även om det blir rullstol sen så är det ok. För det är bättre än flera månader i sängen. Och jag har accepterat att illamåendet kommer vara kvar hela tiden. Så jag är ganska nöjd med tillvaron ändå. Depressionen är bättre, har vissa dagar som är sämre.

    Har köpt lite kläder till bebis, och fick även av mina föräldrar i julstrumpan.

    Har halkat och trillat på sidan 2 gånger så har varit lite orolig för bebis men har googlat lite så jag är lugn igen. :)

    Jag skulle bara skriva god jul tänkte jag och inte en hel novell. :) har läst det ni skriver. Är såå glad för er nya och nygamla i gruppen.

    Stor kram på er

  • anina
    Inalina skrev 2019-01-07 10:55:58 följande:

    Förresten någon som hört från anina på länge?

    jag kan ha missat grejer i tråden under jul o nyår - hoppas hon mår mycket bättre nu!!!Hjärta


    Hej Inalina. =) 

    Jag skrev ett par inlägg för ett tag sen, men fick inga svar. Så jag tänkte att ni kanske inte orkade höra om mina problem mer. Jag är lite känslig nu så tänkte att jag bara läser istället. 

    Jag mår lite bättre, men fortfarande väldigt dåligt, mycket matt i kroppen och illamående. Har även hemska foglossningar, så jag kan tyvärr inte sköta vardagen. Skriker av smärtor om jag gått totalt en kvart under dagen. Ska se om jag ev kan få rullstol. 
    Var bestämt sen tidigare att börja jobba 50% procent idag. Det går sådär, får väl ge det nån dag till och se. 

    Nästa måndag ska vi titta på lillasyster igen. Jag har fått diagnosen Alport, en njursjukdom, som ger ökad risk för havandeskapsförgiftning, så de vill kolla blodflödet en gång i månaden. Dessutom vill de kolla hennes tillväxt eftersom hon varit liten hela tiden. Känns superskönt att de har koll. Ska även bli så skönt att se henne igen. Vaknade förra veckan med hemska kramper nere i magen. De gick över lagom tills jag väckte sambon så vi åkte inte in. Ringde BM på morgonen som sa att jag ska åka in om det kommer igen. Hon nämnde ev förvärkar.
    Tyvärr känner jag fortfarande inte direkt av bebisen där inne. Har vid enstaka tillfällen känt nån bubbla, vet inte om det varit bebisen då. Hoppas jag börjar känna snart. Känner du nåt?
    Börjat få lite sammandragningar tror jag, magen blir superhård och spänd. 

    Orkade vara med hela julafton, så jag är såå nöjd med det. Sen åkte vi iväg på en fjällenresa över nyår. Min sambo och hans son fick åka skidor, och jag satt mest vid brasan och läste. Var lite jobbigt att inte orka så mycket, jag vill så mycket, dumma psyke. =)
    Men superskönt att få byta miljö och se nåt annat genom fönstret, så jag är så tacksam för det. 

    Förresten jag såg att du hade skrivit Leonora, det står på vår lista också. =) Var sambons förslag. Det jag funderar på är bara om det blir konstigt att en tjej kallas för Leo? Det är ju väldigt fint, både Leo och Leonora. Bonuspojken har föreslagit Nadine, också fint. 

     Många kramar
  • anina
    anina skrev 2019-01-07 15:01:53 följande:
    Glömde förresten skriva att depressionen är bättre, men gör sig påmind lite då och då. Dock inte lika ofta som tidigare. =)

    Förresten är det nån mer som är väldigt tungandad? Jag har jättesvårt med andningen. Vet inte om det är att astman är sämre eller om det är bebis som trycker mot lungorna. Blir lite bättre av astmamedicin så kanske är en kombo.
  • anina
    Inalina skrev 2019-01-07 15:21:34 följande:
    Hejsan!! men din stackare vad mycket du får gå igenom!!Gråter din kropp verkar inte riktigt vara snäll mot dig i graviditeten, fy så jobbigt! jag kan inte ens föreställa mig att leva med det där illamåendet så länge som du gjort,  men man är ju tvungen att härda ut. du kommer bli dig själv igen !!!
    jag har hört om kvinnor som hamnar i rullstol pga bäckensmärta så lika bra du hör efter om det kan hjälpa.
    det låter ju verkligen inte som att du kan arbeta 50% i det där skicket!

    jag känner inte direkt heller av babyn men vi får nog snällt vänta lite till så kommer det snart :) roligt att du får se henne oftare - vi får också se bebisen varje månad så kan inte klaga. så skönt att hela tiden få bekräftelse på att allt går som det ska, ser fram emot besöken hos gyn. sammandragningar har jag känt efter sex, när livmodern drar ihop sig. brukar vara några minuter men ska tydligen inte vara farligt. 

    låter ändå härligt med fjällenresa - jag kommer inte åka skidor denna säsongen trots att jag älskar skidåkning (och råkar bo i världens bästa land för bra skidåkning;)) men får ta igen det nästa år istället! 

    vad roligt att ni också har Leonora, min man tyckte också det var konstigt med Leo på en tjej men jag tycker det är fintHjärta 
    Nej min kropp samarbetar inte alls med mig. Det har däremot gjort att jag har fått kontakt med en gammal bekant. Vi möttes i USA för 8 år sen, men har inte pratat sen dess, bara varit vänner på fb. Hon är 6 dagar längre än mig, gjort IVF och mår skit. Hon får fortfarande dropp för illamåendet. Så har varit superskönt att ha varandra. 

    Ja vi får vänta lite till. Skönt att vi får se bebisarna så ofta iaf. =) Har du också moderkakan i framvägg? 

    Hehe ja du gör ju det. Du får ta igen det nästa år som sagt. Älskar också skidåkning, har en stuga i Bydalsfjällen. Får börja åka tidigt med våra små sen. =)

    Ja det är fint. =) Annars kan man ju alltid kalla henne för Lea också. Har din sambo några bra förslag?

    Kram
  • anina
    Ellencassandra skrev 2019-01-07 15:37:55 följande:

    Verkar vara en riktig tjej tråd här hörni.. vi väntar också en flicka :D :D så overkligt! Är så lycklig just nu. Hade såklart blivit lika glad för en pojke! Bara att barnet är frisk är jag så glad över! :) nu känns det mer verkligt!


    Grattis. =) Ja visst känns det mer verkligt när man vet könet. =) Massa tjejer här nu ja. =)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF