Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Vi som blivit gravida efter IVF

    tossaliten skrev 2019-08-17 16:17:07 följande:

    Ska ju snittas så vill helst inte att det kommer igång... Men känner att det känns annorlunda senaste 1-2 v så får se om den klarar att hålla sig inne 2.5 v till


    Åh, då förstår jag att du inte vill att det ska starta i förtid! Hur går det?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-08-20 12:41:34 följande:

    Hej alla fina!! oj så längesen jag skrev här såg jag nu, fullt ös med bebis ;)

    Min lilla tjej är nu precis 3 månader och hon växer o frodas :) tror hon väger runt 7kg just nu men ska i väg o väga o mäta i eftermiddag! vart på semster i sverige i 4 veckor och allt har gått toppen! ganska enkelt att resa med en liten egetligen då de inte har så stort behov av att röra sig hela tiden. Vi har haft henne i Ergo babyn på flygplatser etc och där har hon blviit rätt lugn och nöjd efter ett tag.

    Nu har hon stort behov av att se sig omkring och älskar när man bär omkring med henne så hon får kika runt och inte vara inåtvänd mot mig. hon sover superbra på nätterna då jag bara behöver mata en gång vanligtvis. Är nog någon sorts 'smekmånad' här runt 3 månader  - förstår att det kan bli svårare med sömn etc senare.

    Så roligt att höra era uppdateringar!! AkiraÖken - du har vl bf idag??? så himla spännande!! Kram på er alla!


    Åh, Inalina! Vad roligt med en uppdatering från dig! Vad härligt att höra att allt går bra! Det kanske inte är en smekmånadsfas, det kanske blir så för er. :)

    Ha, igår var det BF. Men här är det tyvärr händelsefattigt på förlossningsfronten. Igår var jag så besviken och trött, men idag är jag piggare och vid gott mod. Snart så! Kram
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-08-22 21:20:16 följande:

    hehe ja jag hoppas det fortsätter såhär - då har vi haft  väldigt tur :)

    nu är mannen iväg på en resa i 4 dagar så jag o lillan är själva, rätt mysigt!

    åh så spännande för dig vilken dag som helst nu!!! jag kände inga tecken på att det skulle sätta igång förrän det faktiskt satte igång så det kan ju hända närsomhelst utan någon vidare förvarning.. men jag vet - de flesta verkar väldigt besvikna och otåliga när man passerar bf - åh andra sidan vet du ju att det inte är långt kvar nu ;) allt kommer gå fint - ser fram emot en uppdatering!

    Har ni fått ordning på allt hemma nu med lillens grejer etc? :) Kram!!!


    Hoppas också på det! :)

    Ja, spännande! Men nu blir det tyvärr inte som jag hade trott och tänk. Igångsättning planerad till imorgon. Jag är orolig och lite rädd, både för själva igångsättningen men också för att gå sönder då bebisen är beräknad att väga kring 4,5 kg.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-08-23 21:40:12 följande:

    det kommer gå bra  ang din oro så ska det inte vara någon större skillnad bara för att de tror att han är lite större, jag gick sönder lite men de fick även klippa lite då hon låg lite snett med huvudet och inte kunde ta sig ut.

    det spelade ingen som helst roll för mig och jag är så tacksam att de gjorde det så att vi fick ut henne. 

    jag har inte haft några problem efter det så oroa dig inte för det, fokusera på att du kommer få hålla ditt underverk i dina armar snart i stället 

    stort lycka till, du är grymt stark!!! kram!!!


    Tack så mycket för pepp! Det känns bättre idag och jag tänker att allt kommer att gå bra! Vi är på förlossningen nu och jag har fått första tabletten och är redo på att detta kan komma att ta lång tid. Ser verkligen fram emot att få träffa honom! Kram
  • Akira Öken
    Fröken Rabarber skrev 2019-08-23 22:26:48 följande:

    Stort lycka till! Som en kollega sa till mig, komihåg att du är stark och glöm inte att andas. <3 tror bristningsgraden inte nödvändigtvis påverkas av bebisens storlek så länge det går lugnt framåt i förlossningen så kroppen hänger med. :)


    Tack för lycka till! Jag tänker så, att jag är stark och att kroppen kommer att klara detta fint. Har lyckats ladda om från igår, då jag bara var ledsen för att det inte alls blev som jag hade tänkt.
  • Akira Öken
    Etta skrev 2019-08-23 22:37:55 följande:

    Åh, stort lycka till!! Jag har en kompis vars son vägde 5 kg när han föddes, min dotter vägde 3,5 men jag fick större bristning än hon (fick på gränsen till grad 3 och blev sydd av läkare, många stygn) så det behöver inte alls betyda något! Och även om det var lite tufft i början med bristningen läkte det jättebra.


    Tack! Jag har förstått att det hänger på flera olika saker om man får bristningar eller inte. Det är skönt att höra från flera att vikten inte behöver innebära en större risk i sig. Tror även att jag kommer att få ha två barnmorskor hos mig när jag föder, för att minska risken för bristning.
  • Akira Öken
    Ellencassandra skrev 2019-08-24 12:02:03 följande:

    Åh stort lycka till! Snart har du din lilla bebis hos dig!! Hoppas allting går bra :) kram!!


    Tack så mycket! Ja, tänk att han snart är här, efter all väntan! Hoppas också på det. Kram
  • Akira Öken
    BaKu skrev 2019-08-24 13:20:04 följande:

    Åh! Lycka till! Det kommer gå bra och precis som alla skrivit så behöver det inte vara problem för att bebis är stor. Min var ju så stor och fick knappt nån bristning alls.

    Samtidigt har jag en kompis som sprack enormt med andra barnet (pga att förlossningen gick snabbt), men hon tyckte ändå det var bättre än första (som tog tid och inga bristningar ?. Så finns fördel med allt ;)


    Tack så mycket för lycka till! Får hoppas att det blir en lagom långsam förlossning. :)
  • Akira Öken

    Nu är han här! Straxt efter nio i förrgår morse kom han till slut till världen via kejsarsnitt efter en långdragen, misslyckad igångsättning. Han var stor: 54 cm och 4890 g. Allt gick bra och vi mår bra allihop. Jag har lite svårt att förflytta mig, men det går bättre hela tiden och imorgon ska vi nog få åka hem. Lycka.


  • Akira Öken

    Tack så mycket för grattisar och lyckönskningar! Ni är så många som varit med mig på den här resan och ni är och har varit så viktiga! Jag kan fortfarande nästan inte fatta att han är här. Och att han är vår! Det är så underbart och fantastiskt att det nästan är som en dröm. Men här ligger han bredvid mig och är helt verklig och världens underbaraste lilla bebis.


  • Akira Öken
    tossaliten skrev 2019-09-04 22:34:57 följande:

    Idag på morgonen kom vår dotter ut genom planerat snitt. Jag mår sjukt bra och lillan också.

    3080 g och 48 cm lång.

    Riktigt bestämd dam som är en riktig famnbebis!!


    Stort grattis! Vad skönt att höra att allt har gått bra! :)
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-09-11 10:59:06 följande:

    nej visst är det overkligt??? njut av din älskade bebis nu, tänk att det gick till slut, helt fantastiskt!!!  ibland  kan jag t.o.m glömma bort de jobbiga åren när man försökte och försökte, men jag är så otroligt tacksam att få ha henne nu

    hoppas första tiden med lillen har gått bra!!


    Första tiden har varit väldigt omvälvande, men allt har gått bra! Börjar komma in i något som kan liknas vid rutiner nu. :) För närvarande är han i en fas där han inte sover så mycket som han brukar och inte vill ligga själv. Det är mysigt men också lite jobbigt att "sitta fast" i så stor omfattning. Hur har ni det?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-10-01 19:19:16 följande:

    ja och precis när man tycker att man hittat 'rutinerna' och man vet hur den lilla funkar så tvärvänder alltihopa igen haha! herregud jag vet inte hur många olika saker vi provade för att hon skulle bli lugn om kvällarna de första veckorna... och när något funkade ena dagen och man var så nöjd så gick det inte alls nästa ;) haha!

    min lilla tjej har lätt att bli övertrött och då bli rätt hysterisk en sväng innan hon somnar - innan kunde hon ju somna varsomhelst o närsomhelst men nu är hon lite mer brydd av sig och sover endast i selen eller i sin säng (och ibland i vagnen) så man får hålla koll på alla trötthetstecken så hon inte går vaken för länge.... 

    vi har det superbra och hon har nu börjat rulla runt från rygg till mage så man får hålla lite extra koll och inte lämna henne utan uppsyn - innan var hon ju rätt nöjd att bara ligga i sitt gym o leka men nu är det mycket mer spännande med rullandet ;) vi går på en del olika klasser - bland annat yoga en gång i veckan och på en lekklass en gång i veckan! 

    har ni redan vart och träffat andra bebisar på någonting?

    saker som babybjörn sittern och ergo baby selen har vart fantastiska så man får en lugn bebis 


    Visst är det så! Men då är det bra att samla ihop det som funkat någon av gångerna så har man till slut ett helt batteri med olika saker man kan göra när bebisen gråter. Ibland hjälper det ju förstås inte ändå, vad man än provar. Vår bebis är just nu inne i en utvecklingsfas och är oroligare och gråter och skriker mer och oftare än vanligt. Men det är också häftigt att se hur mycket som händer på kort tid!

    Skönt att höra att ni har det bra! Vi har varit på föräldragrupp och träffat föräldrar och barn i ungefär samma ålder. Tror dock inte att bebisarna såg varandra, men de hörde nog att det var andra bebisar i närheten. Vi träffar bvc-sköterskan varje till varannan vecka och då blir han mätt och vägd. Han växer som bara den! Nästa vecka ska han få första vaccinet. Hur ser vaccinations-programmet ut hos er?
  • Akira Öken
    Etta skrev 2019-10-02 11:36:02 följande:

    BF för mig idag men vår dotter kom i lördags! :) Efter ganska segt värkarbete hemma kom hon efter bara tre timmar på förlossningen, varken vi eller barnmorskorna trodde det skulle gå så snabbt då jag var öppen 4cm när vi kom in, men sen gick det väldigt snabbt med intensiva värkar ganska med en gång. Bad om att få bada efter en stund och sen började krystvärkarna i badet så det blev en vattenfödsel! Riktigt häftigt faktiskt nu när jag har glömt smärtan, haha! Och väldigt stor skillnad mot min första utdragna förlossning. Nu är vi hemma och försöker hitta rutiner för två-barnslivet, lite av en två-barnschock med mycket svartsjuk storasyster får jag nog medge...


    Stort grattis till dig! Tänk att det gick då fort! För mig var det lite tvärtom, han var inte alls sugen på att komma ut.

    Hur har ni det och hur går det med allt?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2019-12-11 09:02:24 följande:

    hej!!! och oj så längesen!! hur mår du och lillkillen? 

    det går fortfarande inte en dag utan att jag känner sån otrolig tacksamhet att vi har henne hos oss, det var ju verkligen värt varenda grej man fick gå igenom i ivf processen (och varenda krona haha - dåligt skämt sorry!)

    vår lilla är 7 månader nästa vecka, kommer åka hem till sverige över jul i 2,5 vecka! känns ju skönt att hon är hyfsat 'stor' nu så man inte behöver vara allt för orolig i svenska förkylningstider. har du tagit influensavaccinet? jag funderar på att göra det, för hua att vara så sjuk när man har en liten. 

    vaccineringen görs vid 2,4 och 9 månader här! Lillan väger ca 8,5kg nu på 6 månaderskollen! Kram!!


    Jättelänge sen! Vi mår bara fint! Han växer och jag krymper. =) Han har precis passerat fyra månader och jag njuter av varje dag som jag får vara med honom! Börjar redan fasa för att gå tillbaka till arbetet och inte få vara med honom varje dag. Men var sak har sin tid och var tid sin tjusning, antar jag. Och mannen måste ju också få vara föräldraledig.

    Det var definitivt värt ALLT. Jag är så glad att vi kämpade och fortsatte kämpa trots motgång efter motgång.

    Sju månader! Helt sjukt vad fort tiden går! (Hur ofta får man inte höra det och "ta vara på tiden"? Men det är ju verkligen så!)

    Jag tror inte jag ska ta influensavaccin. Nog sent nu också. Hoppas verkligen jag (och lillen och mannen) inte drabbas.

    Vår lille älskling vägde strax över sju kilo och var 64 cm lång vid tremånaderskontrollen. Han är en stor liten kille.

    Hur har ni haft det under julen? Kram!
  • Akira Öken
    BaKu skrev 2020-01-16 19:59:45 följande:

    Nu har det snart gått ett år sen vårt mirakel kom till världen. Det känns helt sjukt. Han är inte längre en bebis utan en kille som springer runt och har världens personlighet.

    Som inalina skrev, det har varit värt allt! Och idag är jag tacksam för att det var just vår älskade unge vi fick vänta på.

    Börjar bli sugen på en till nu men det får vänta liiite till. Tänker försöka sälja in det till mannen och hoppas på att börja med ny behandling till hösten. Får se vad han säger :p tror han å ena sidan känner att det varit tufft, men å andra sidan vill han ju ha fler barn och vi vet ju att det kan ta sin lilla tid.

    Hur går det för er? Hur gick det att resa till Sverige inalina?


    Ett år alltså! Tänk att det har gått så lång tid! Och att han har blivit så stor!

    Jag kan inte heller tänka mig något annat barn än just vår lille kille. Men så är det nog för de flesta gissar jag. :)

    Vi är redan inne på en till! Men har inte påbörjat något. Jag helammar och har inte fått tillbaka mensen samt att kroppen nog behöver lite mer tid för återhämtning. Vi har ett befruktat ägg i frysen och jag kan tänka mig att vi kanske återför det efter sommaren eller så. Sen kan man ju hoppas att det kanske, kanske kunde hända något naturligt. Men det är nog för mycket att hoppas på, då vi har manlig faktor. Men man vet aldrig. :)

    För övrigt njuter jag av föräldraledigheten och av att få hänga med min lille plutt hela dagarna. Dock fasar jag lite för att gå tillbaka till jobbet. Jag är så van att få vara med honom hela tiden. Han är fem månader nu och jag ska vara föräldraledig i cirka ett år, så än är det ju ett tag kvar.

    Vad spännande med eventuell ny behandling för er! Hoppas att mannen är positiv!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF