Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2019-01-16 14:39:44 följande:

    Kuul med magbilder! Va fina ni är :)

    Här kommer bild på min mage :) Vecka 22 imorgon.


    Åh så fin mage :) så kul å se allas fina magar haha :)
  • Ellencassandra
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-16 20:28:38 följande:

    Hejhej, nu tar jag mod till mig och skriver i tråden. Är bara i v. 8 än så länge och har inte vågat skriva för tidigt med massa dumma tankar på missfall. Inga tecken på det men orolig likväl. Har fått se det lilla livet på ultraljud. Vilka fina magbilder ni har! Jag tycker redan jag har mage trots tidig vecka. När började ni få mage? Är mitt första barn, är 32 år och hade tur att lyckas på första IVF-försöket. Är så tacksam för möjligheten till IVF.


    Hej och välkommen hit :) grattis till din graviditet :D förstår din oro, vi alla i gruppen har varit så oroliga till å från. Vad skönt att du fått se ett tickande hjärta :) hur mår du annars?

    Jag fick mage tidigt. Minns inte riktigt när men det syntes ganska bra efter v 10 å v 14 var den verkligen stor :P vet inte vad det beror på om typ livmodern är framåtlutad eller nåt! Verkar lite olika där :)

    Ska du göra kub?
  • Ellencassandra
    anina skrev 2019-01-17 09:39:43 följande:

    Vi hade bestämt oss för Britax barnvagn. Men när jag googlade på barnvagnade hittade jag stå stycken med guldfärg på kromet och blev helt kär. Nu finns de inte i butik tyvärr så kan ju inte provköra isf.

    Är det någon av er som provat en Torero eller Junama?


    Vi kör nog britax! Men vilken modell det blir vet jag inte :) vi har inte ens testkört men ska göra det nästa torsdag! Man kanske ändrar sig men dom verkar väldigt bra å prisvärda :)

    Oj låter coolt med guldfärg ;)
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2019-01-17 17:49:07 följande:

    Men åhh vilken dröm!!! Henne vill jag gärna prova!! Jag går på en klinik på biblioteksgatan :/ vad betalar du per gång? Tar gärna hennes uppgifter:) åh bra ide! Jag fixar:)


    Ja men det tycker jag! :) www.fysiopraktiken.se där finns telefonnr å telefontider :) säg bara att du e gravid så är det hon man får träffa :) Ann-Charlotte heter hon :) 200 kr per besök aa tills man kommer upp till frikort :) Jag har varit där ca 45-50 min varje gång :)

    Nä magbilden är från v 20 ^^
  • Ellencassandra

    Jaktenpaflow - gravid första IVF efter 1 års försök, 2:a barnet, BF 21 april, pojke <3

    Gammelpysen, gravid efter 3,5 års försök, 7e försöket (3 färsk och 4 frys). Bf i slutet av april

    Ellencassandra - gravid efter 4 års försök, fjärde insättning, 1a barnet BF 2 juni, flicka :)

  • Ellencassandra
    tossaliten skrev 2019-01-18 08:11:04 följande:

    Någon som blivit gravid på "naturligt" sätt trots IVF?

    Jag och min man har ju som sagt gjort 1 IVF försök som inte blev nåt. Inväntade nu mensen i januari för att få göra ett nytt men blev positivt på stickan i stället.

    Jag undrar nu hur det funkar med uppföljningen. Vi är ju "inskrivna" på fertilitetsenheten för IVF, hade det blivit av där så hade vi ju fått uppföljning med bekräftande av graviditet och VUL tidigt...kan man höra av sig dit och fråga om man kan få den uppföljningen ändå eller är det helt uteslutet? Är det bara MVC som gäller?

    När är tidigast de gör VUL för att bekräfta graviditet och när de ser hjärtat. Går in i v 7 på söndag (v 6+0). Tänkte om man fick göra det den veckan eller veckan efter, v 7+0??


    Jag skulle absolut vända mig till ivf kliniken ni går till. Tror ni får ett ultraljud där. Har läst om flera som blivit naturligt gravida i samband med ivf behandling å har fått göra ett tidigt ultraljud :)

    Jag fick se hjärtat slå 6+1. Men det är inte säkert att det syns då för alla. Så skulle nog vänta en vecka till :)
  • Ellencassandra
    BaKu skrev 2019-01-19 02:56:08 följande:

    Nu ni tjejer verkar det faktiskt hända något. Värkarna har satt igång. Än så länge förvärkar (tror jag i alla fall) men de kommer allt tätare och börjar bli kraftigare. Pratat med förlossningen som tyckte allt lät normalt och att jag får stanna hemma så länge jag känner att det går och ringa tillbaka om något ändras eller om det känns som det är dags att komma in. Lite segt att man inte sovit på många timmar nu. Mannen försöker sova lite i alla fall, men hans puls gick upp en aning så oklart om han lyckas somna :p ska snart ta en dusch här tänkte jag så får vi se hur det går...

    Men det är verkligen svårt att veta hur saker ska kännas och vad som är vad när man aldrig gjort det här förr. Visst, alla säger att man märker när det övergår till förlossningsvärkar, men tycker ändå det känns svårt. Var (är) ju knappt säker på att detta var förvärkar.


    Åh va spännande!!! Hoppas allt går bra för er å tänk snart har du din lilla <3 helt otroligt.

    Massa kramar å lycka till!
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-18 19:00:45 följande:

    Är det någon som skulle va intresserad av att vi startar en hemlig grupp på Facebook?

    Skulle va kul då man kan dela bilder och sånt lite lättare :D


    Jag är gärna med då också :) men vet inte hur man gör?

    Startar du nån grupp då å sen får vi adda dig på fb så du kan bjuda in oss? :)
  • Ellencassandra
    BaKu skrev 2019-01-20 07:43:54 följande:

    Nu är han här. Ja, det blev en pojk, precis som vi gissat. Värkarna började vid midnatt och runt 4 på morgonen gick vattnet. Vi åkte in och det kändes som det skulle gå fort för värkarna ökade snabbt. Fick morfin för att kunna sova lite när vi kom in, men efter nån minut bara så fanns det inte en chans till sömn. Då fick vi en ett förlossningsrum. Efter att ha kämpat med lustgas så fick jag tillslut epidural. Hade inte bestämt något innan så valde det där och då. och tjejer, försök inte vara starka. Epiduralen räddade verkligen mig. Så är det för mycket, ta den hjälp ni kan få. Kunde kombinera med lustgas och slumra mig igenom att öppna mig från 4 cm till 9 cm. Det gick relativt fort. Därefter tog den sista cm lååång tid. När jag tyckte det kändes som det snart var klart var det flera timmar kvar.

    Strax efter tio igårkväll kom han tillslut ut och det var en stor gosse på 55 cm och 4200. Jag själv är väldigt liten så det var ju lite chockartat, trots att vi misstänkt ganska stor bebis.

    Hade lite problem att få ut moderkakan för navelsträngen gick sönder när han kom ut. Så fick kämpa en del med det efteråt, men till slut gick det. Skönt det för hade vi inte lyckats då hade det blivit operation.

    Nu väntar jag på frukost. Har sovit sådär inatt. Trött som bara den, men har mått ganska illa så vaknat av att jag håller på att kräkas. Nu är jag dessutom vrålhungrig och en halvtimma kvar till frukost.

    Vårt mirakel sover bredvid oss. Mannen fick sova över och om en stund skulle det vara lite rond tydligen.

    Tjejer, jag vet hur mycket blod, svett och tårar vi fått gå igenom för att få vår största dröm att gå i uppfyllelse. Det är värt varenda sekund av det. Under förlossningens värsta skede fick jag sånt glädjefnatt att vi äntligen snart (trodde jag) var i hamn. När han kom upp i famnen var alla jobbiga dagar, alla tårar och alla misslyckanden som bortblåsta. De har ju lett oss till just den här lille krabaten. (och ja, glädjefnattet gick över för det var inte superskönt, haha)

    Önskar verkligen det går bra för er alla!

    Nu har vi en utmaning i att komma på ett namn. Vi har ju haft svårt med pojknamn, men hade ändå ett vi tänkt på lite mer. Men vi är nog överens om att det inte passade på vår älskade unge.


    Åh va jag är glad för er skull! En liten pojk <3 åh ryser av å läsa. Så himla härligt. Först ut med att föda i gruppen :D vad skönt att du kunde få sova en del å att epidural hjälpte bra. Jag kommer definitivt å försöka ta den om det är möjligt ;)

    Stort grattis å njut av ert lilla mirakel! Kram!
  • Ellencassandra
    Elcca skrev 2019-01-19 22:17:23 följande:

    Hej!

    Jag är helt ny här. Och väldigt ?ny?-gravid. Testade positivt idag, RD 10. Väldigt tidigt. Men har aldrig kommit såhär långt innan.

    Jag vill bara lyfta lite tankar jag har. Hur har ni lyckats sluta testa er? Jag kan lixom inte låta bli, bara för att säkerställa att strecket förblir detsamma eller starkare. Och sen är jag livrädd att jag ska se blod i trosan varje gång jag går på toaletten. Har redan väldigt mycket växtvärk och det gör mig nog extra nojig då jag känner väldigt mycket även när jag ska få min mens. Eller jag har mycket känningar i stort sätt hela cykeln, men speciellt inför mens och ägglossning.

    Min fråga är: när slutade ni att testa er och när började det skjunka in att ni faktiskt var gravida och slutade ha hjärtat i halsgropen vid varje toalettbesök?


    Hej och stort grattis till plus :) ja alltså det är väldigt svårt. När man kämpat så långe så blir det extra svårt å ta in det och man är livrädd. Nu tog inte jag många tester för hade gjort det i våras när jag blev gravid å det blev starkare test osv men ändå var det en ofostrig graviditet. Så denna gång tog jag tre tester totalt. Förstår att det år jätte svårt men försök å vänta med att ta test till klinikens testdag. Å att tänka att även om testen blir starkare så är det inte säkert ändå. Men ni får ju ett tidigt ultraljud så ni kan se att allt ser bra ut.

    Å ang å titta i toaletten efter blod gjorde jag säkert till efter v 13. Om inte längre. Det sitter liksom kvar efter alla år av försök. Efter KUB började det sjunka in att jag var gravid men kan erkänna att ofta nu också i v 21 så har jag svårt å förstå :P

    Men som många i den här gruppen brukar skriva: Du är gravid tills motsatsen är bevisad :) jag håller tummarna att allt går bra och stanna gärna kvar i gruppen för vi stöttar å känner igen känslorna du har just nu! Kram.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF