Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    tossaliten skrev 2019-01-27 09:44:45 följande:

    Går in i v 8 idag. Fortfarande inte ringt mvc. eller, försökte i fredags men de har bara telefontid på fm och jag sover då för att jag jobbat natt! Kan inte gå upp kl 10 för att prata i telefon!! Hur gör man då??


    Hej! Du kan inte be din man/kille ringa dom när du inte e vaken? Å bara berätta läget så kan de ringa upp dig när du är vaken? Eller på mina vårdkontakter kan man ofta söka på den mvc man vill ha och kontakta dom där genom meddelande. Även boka tid brukar gå. Lycka till :)
  • Ellencassandra

    Åh här är en irriterad tjej. Började halvtid idag. Jätte skönt. Men så kommer min gruppledare å säger att jag ska börja 12-16 istället. Då fallerar ju allt. Tanken var ju att jag skulle kunna gå på vattengympa å träna med sjukgymnasten som börjar vid 13 däromkring. Då kan jag inte det.. känns så himla ovärt. Då kommer jag bara bli ännu segare, sova längre å så ska man ta sig till stan för å jobba. Förlåt för gnälligt inlägg men blev verkligen irriterad. Har jobbat så himla länge här, 9 år nu. Kan dom inte vara lite snälla å hjälpa till liksom.. :/ räcker det inte med att dom vägrar ta bort tunga ärenden å så?

  • Ellencassandra
    BaKu skrev 2019-01-28 13:16:05 följande:

    Haha, ja det är mycket saker man får lära sig när man ska ha barn. Och ärligt talat ännu mer de här första dagarna.

    Sitter och googlar saker varje dag. Försöker dock hålla mig till 1177.

    En sak jag lärt mig är att det är svårare att byta blöja på en pojk än en flicka. Pojkar kan tydligen kissa ganska långt redan tidigt. Imorse lyckades grabben, så fort jag lossat gamla blöjan, att kissa sig själv i ansiktet. Lärdom dragen att vara snabbare med att hålla för.

    Mannen går nu på blöjbytarkurs. Han hade aldrig bytt en blöja innan och det är ju lite knepigt. Speciellt när det sprattlas och gallskriks och helt plötsligt kissas på en...

    Vi har köpt en näsfrida. Vet att det var guld värt för mitt syskonbarn. Pysventiler var också helt nytt för mig. Vi har fått några som blev över efter syskonbarnet så får se om de behövs. En sak jag kom på som jag redan är glad vi köpte är en örontermometer. Visst så ger tempen i rumpan bäst resultat, men med ett grinigt barn känns det svårt. Igår tyckte jag lillen kändes febrig och var så skönt att kunna utesluta det på nån sekund utan att det var jobbigt för honom.

    Vi tog en tur till ullared och handlade massor av babysaker där. De har mycket bra saker till bra priser. Väldigt mycket kända märken och så klart en del egna. Beror ju självklart på hur långt ifrån man bor, men för oss var det värt resan. Också skönt att kunna bocka av mycket grejer tidigt. Sen köpte vi ju på oss en hel del förbrukningsartiklar som exempelvis tvättlappar. Och det var tur för hjälp vad det går åt :p

    Vi är inne på Oskar just nu. Alexander har också varit med på listan, men också bara Alex. Men det är så märkligt hur man kan känna att barnet inte är ett visst namn. Vi sa det i princip i kör kanske 20 minuter efter han tittat ut.


    Tänkte bara tipsa sig BaKu om att jag har hört när man ska byta på en pojke. Ta en blöt tvättlapp å torka lite vid nedre delen av magen. Tydligen ska det göra att pojken kissar då så slipper man fontänen i ansiktet :P men vet inte om det funkar. Var nåt baby hack. Du kan ju testa :D
  • Ellencassandra

    Tack Mjobo och Inalina för svar :) lugnade ner mig lite senare. Det var bestämt 7-11 å jag hade även meddelat alla mina tanter om att jag iallafall skulle hjälpa dom med morgon bestyren (som de var mest nervösa över att få nya) så blev ju ganska tokigt. Men pratade med kontoret sen och vi skulle försöka lösa det. Bor även på ?landet? där bussarna inte går så ofta just den tiden så om jag börjar tolv får jag åka halv tio för nästa buss går 12.16.. så det har man ju inte heller nån lust med. Men det löser sig! :)

  • Ellencassandra
    BaKu skrev 2019-01-28 15:15:48 följande:

    Eftersom vi har två våningar så har vi två skötbord. Det ena står i tvättstugan så där är ganska lugnt om olyckan är framme. Det andra står däremot i vardagsrummet. Får inte plats i vårt lilla badrum. Så där riskerar man ju soffan :p men oftast går det ju bra och man får ju helt enkelt lära sig och samtidigt stå ut med att den kanske inte kommer överleva närmsta åren. Vi har ju redan fått lite fostervatten och bebiskräk i den :p

    Jag lärde mig byta blöjor för ungefär tre år sen. Innan dess hade jag knappt hållt i en så liten bebis. Det tar några blöjor innan det sitter och det handlar mycket om att de känns så ömtåliga när de är så små. Hos oss visade de på BB så det är nog ett bra tips att be om hjälp där. De visade också navelvård och hur man badar barnet. Det är lite lurigt första gångerna. Badet har vi bara testat en gång sen vi kom hem och där har vi lite att jobba på. Lillen verkar inte gilla det alls.

    Haha, min man retar alltid mig för att jag handlar mycket på apoteket. Detta redan innan vi fick barn. Nu blir det ju inte direkt mindre.

    Vi har ju fått eller fått låna väldigt mycket saker och det är skönt att inte behöva lägga alla pengar på saker man använder så kort tid.

    Flicknamn har jag mängder jag tycker om. Om vi fått en flicka skulle hon heta Julia. Men gillar även exempelvis Cecilia, Elise, Sofia, Lilly, Emilia, Julie, Juni.


    Hihi vi har nog till 90% bestämt att vår dotter ska heta Juni :)
  • Ellencassandra

    Hur tänker ni kring kläder å så? Tycker det är så svårt. Dels måste man ju tänka på att det är sommar då man får bebisen. Men sen är det i början av juni, då vet man ju aldrig. Försöker satsa på strl 50 och 56, å tunna kläder. Men hur mycket ska man ha av allt? Haha. Det är ju så kul att köpa små kläder, så lär ju bli för mycket ändå men.. aa.

  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-28 15:50:06 följande:

    Jag kommer nog köpa litegrann i Sverige i feb - men jag gillar HMs babykläder och de finns ju som tur e över hela världen :)

    en väninna kommer komma hit med en massa babykläder i april så jag väntar med spänning =) Här i Schweiz är det oftast över 22 grader maj - sep så några overaller kommer jag väl inte köpa direkt ;) man kommer vara mer orolig att den lilla blir för varm. Juni är ju ett kanonfint namn! =) roligt att ni har bestämt! 


    Ja jag tycker också hm har väldigt fina grejer å till bra priser! :) la en ganska stor beställning nyligen på newbie! Dom har så otroligt fina kläder å bra kvalite! Lite dyrare än hm dock.

    Haha förstår det! Då är det onödigt med overaller å så såklart ;) jag hoppas bara inte att det blir sån värmebölja som förra året. Fast då jobbade jag iof så det var extra jobbigt.. nu e man iallafall ledig :)

    Ja jag tycker mycket om det namnet :) ni hade inte riktigt bestämt er va för namn?
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-01-29 08:57:28 följande:

    Men åh så fina saker newbie hade - ska beställa en fin tunn mössa, jeansklänning, grå tajts/mjukisar och lite annat därifrån! tack för tips!=)

    Vi lutar åt Alice i dagsläget - eller Julia. får se om vi kan få ihop fler förslag. tycker pojknamn är mkt enklare nu såklart


    Mjbo skrev 2019-01-29 09:01:44 följande:

    Jag äääälskar oxå Newbie! Har handlat en hel där därifrån.. Så himla fina men även såå mjuka och sköna. Helt klart ett favoritmärke hos mig!! :) 

    Fina namn! Vi har lite svårt att bestämma oss vi med.. Har två stycken vi älskar, men kan inte bestämma oss för vilket. Jag återkommer med vad de är för namn när vi bestämt oss :D 


    Ja men visst är dom fina?? Dör för deras små leggings/byxor! Så söta! Köpte en fin liten klänning till midsommar också haha :)

    Håller med om att deras kläder är väldigt mjuka å ekologiska är dom också :) så plus!

    Åh älskar Alice! Jättefint :) Julia är också fint :)

    Nä det är inte lätt med namn :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-29 10:04:08 följande:

    Åh, vad räknar du med för storlek tills dess?? Så svårt med storlekarna tycker jag. Man vet ju inte. Tänk om hon är jätte stor när hon föds, då har hon ju typ 56 när hon kommer ut..  Eller om hon är jätte liten när hon föds, så kanske hon har 56-62 lagom till hösten! haha..Såå svårt! Hur har du gjort??


    Jag har mest köpt i storlek 50 och 56.. försöker köpa de lite ?varmare? kläder i storlek 50 för juni kan ju va lite kylig ibland å så tunnare kläder i storlek 56. Men har köpförbud nu :P har så det räcker i början tror jag. Så svårt också när man inte har nån aning hur stor hon kommer vara när hon föds.. :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-29 10:04:08 följande:

    Åh, vad räknar du med för storlek tills dess?? Så svårt med storlekarna tycker jag. Man vet ju inte. Tänk om hon är jätte stor när hon föds, då har hon ju typ 56 när hon kommer ut..  Eller om hon är jätte liten när hon föds, så kanske hon har 56-62 lagom till hösten! haha..Såå svårt! Hur har du gjort??


    Jag har mest köpt i storlek 50 och 56.. försöker köpa de lite ?varmare? kläder i storlek 50 för juni kan ju va lite kylig ibland å så tunnare kläder i storlek 56. Men har köpförbud nu :P har så det räcker i början tror jag. Så svårt också när man inte har nån aning hur stor hon kommer vara när hon föds.. :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF