Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    BaKu skrev 2019-03-10 00:00:31 följande:

    För mig var gravidkudde första räddningen. Sen hjälpte inte det alls. Så använde lite vanliga kuddar igen, vilket funkade en väldigt kort tid. Lösningen blev att sova i soffan sista tiden. Sov nog varje natt från v 38 till 42 när lilleman behagade att titta ut. Soffan var lite hårdare, vilket faktiskt hjälpte. Sängen blev väl för mjuk i och med den extra vikten så gav inget stöd. Dessutom kunde man sova lite halvsittandes när det absolut inte gick att ligga mer. För mig blev det också nära köket för allt nattätande och lättare att resa mig när jag behövde gå på toaletten. Kändes också skönt att inte riskera att väcka mannen varje natt och i ärlighetens namn sov han ordentligt för första gången på länge. Kan ju också bero en del på att jag snarkade extremt sista tiden. Snarkar i vanliga fall, men med all nästäppa så väckte jag mig själv till och med. Han sov dåligt första nötterna för han saknade mig, men sen vande han sig och sov som en stock :p

    Enda var att jag var nervös för att förstöra soffan om vattnet skulle gå, men hade tur och kände hur hinnan sprack när jag låg ner så kunde lite graciöst resa mig så det rann ut på golvet istället :p

    Så här i efterhand var det löjligt tänk för soffan är nu indränkt i mjölk och bebiskräk. Och eftersom sonen gärna ammar länge intas en hel del av mina måltider där så det är även en del spill från det. Soffan får helt enkelt bli något som vi inte behöver vara så rädda om och som vi med gott samvete kan byta ut när det inte finns småbarn i hushållet :p


    Tack för tipsen. Man får testa sig fram helt enkelt. Känner lite samma där att man väcker sin partner hela tiden. Ibland har jag gått ut till soffan å somnar lättare där just för att jag kan röra mig lite som jag vill utan å störa nån :P har också fått nästäppa så andas jätte högt tydligen å snarkar ibland! Man blir så torr i munnen när man vaknar efter att ha sovit med öppen mun hela natten :P

    Haha va skönt att du graciöst kunde flytta dig från soffan i tid ;) hahah ja kan tänka mig det! Man får ha massa underlägg i soffan då xD
  • Ellencassandra

    Vi vill också ha syskon.. min kille vill försöka naturligt så fort det går typ. Å funkar inte det så har vi två st i frysen å använda oss av. Tar absolut ingenting för givet å har ställt in mig på att detta kanske är den enda graviditeten jag får uppleva. Tiden får utvisa <3

  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-03-11 12:56:19 följande:

    oj vilken grannsamverkan med en facebook-grupp! skönt om det känns lugnt för er med huset nu - ännu en oro man kan vara utan!! har ni funderat på att sätta upp kameror eller nåt larm?

    nej sammandragningarna gör inte ont, det är mer irriterande då det gör att jag inte kan gå långa sträckor utan att stanna var 20 meter (mest till min mans förtret dock haha! han får gå de flesta promenader själv nuförtiden) haha din livmoder är nog inte lat - mer min som är överexalterad och neurotisk haha!

    det var en preparation course för födseln och lite om maning och tiden efter bebisen är här. lite hur det funkar på sjukhuset och vad de/man gör de dagarna man är där. bra med förklaringar på hur man kan andas igenom värkarna och hur partnern ska hjälpa till etc. Håller med om att det var rktigt nyttigt för min man också.

    det var en trevlig grupp också och man kunde ställa alla frågor man hade utan problem:) sen läser jag ganska mkt om andning och calm birthing själv också för att förbereda mig själv så mkt som går. jag kommer skriva ner några saker gällande vilken musik och vilka dofter jag vill ha på rummet, samt hur jag skulle vilja att folk beter sig etc.

    sen får man ju se hur det blir - försöker förbereda mig på att allt fortfarande kan hända såklart och inte ha bestämda åsikter om födseln.

    har du börjat fila på nåt brev?


    Förmodligen senare. Vi håller på å renoverar hela utsidan av huset. Byggt ut vardagsrummet, ska byta alla fönster å panel, plus bygga ny altan så när allt e klart å ser så fint ut då skaffar vi larm haha ;)

    Aha okej jag förstår att det måste vara jobbigt :/ också att man måste lära sig å ta det lugnt kan ju va svårt ibland. Sånt måste jag påminna mig själv om varje dag :P

    Det lät som en bra kurs :) bra med information om tiden efter förlossningen också. Jag kan typ inte så mycket om hur man tar hand om en bebis.. så försöker läsa på så mycket som möjligt :P jag har ju i mitt jobb bytt gaaanska mycket inkontinensskydd på mina tanter så man tänker ju att en liten bebis inte ska va nåt problem.. men dom e ju så små å känns så ömtåliga :P

    Ja just andningen e nog bra att öva på. Testade den där övningen där man sträcker fram armen å knyter näven det hårdaste man kan å glömde såklart bort att andas. Så försöker köra den varje dag å träna på andningen.

    Vad skulle du vilja ha för musik då? :) jag skämtade med min kille om att de skulle sätta på Britney Spears - work bitch under krystandet haha för den brukade jag alltid lyssna på när jag sprang förut men vill nog åndå ha kanske lite lugnare musik faktiskt xD

    Nja.. jag funderar lite fram å tillbaka på det här brevet. Får se om jag skriver nåt. Å om jag gör det blir det ganska kortfattat :) bara om typ vilken smärtlindring jag vill ha, vill gärna ta ett bad om möjlighet finns. Typ så :)
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-03-12 10:34:57 följande:

    Oj vilket projekt! vad roligt! när planeras det att bli klart? gör ni mycket själva..? (antar att du inte gör så mkt just nu dock!)

    ja precis bebisarna är ju jättesmå (speciellt vissa) men jag tror man lär sig rätt snabbt hur de vill att man handskas med dem.. hoppas jag i alla fall! de växer ju otroligt fort nu i slutet - förra veckan vägde lillan drygt 1,4kg och de beräknar att hon blir upp till 4 kg innan bf.det är ju 2,5kg på 10v! 

    inte hört om den där övningen, men finns nog massor med grejer man kan göra för att förbereda sig mentalt i alla fall tänker jag. 

    haha jag brukade vara ett britney-fan så hade nog inte vart någon dum idé - men jag tänker att jag ska försöka samla ihop en lista med 'positiva' låtar både lugna och lite poppigare. de säger att det är bra och avslappnade att gå runt o dansa i förlossningsrummet - så varför inte!!

    Ja det där med bad vill jag också prova i alla fall - har haft flera vänner här som velat föda i vatten och fått testa, men den enas värkar blev svagare i badet och den andra kände att hon måste springa på toa hela tiden och klättra in och ur poolen så det kändes som att bestiga mount everest till slut. så vi får väl se ;) 

    sen får man inte vara i vatten om man får epidural här i alla fall.


    Ja det e ganska stort projekt haha. Min kille hade eget byggföretag förut så han gör allting själv :) men jag ska försöka måla panelen å så iallafall. Å så får vi hjälp av vänner :)

    Oj då! Juste du får ju göra ultraljud ofta, kan de då se ungefär hur mycket bebis väger? Jag skulle vilja veta hur mycket min lilla tjej väger nu. Hört att man kan ärva sin mammas förlossning. Jag föddes en vecka för tidigt å vägde bara 2,2. Så undrar om jag också kommer få ett litet barn..

    Haha det låter bra :) jag får se om jag ens vill ha musik. Men tar nog med en högtalare ifall att ;)

    Ja det verkar vara mer vanligt utomlands att föda i vatten. Men börjar komma mer å mer här i Sverige.

    Jag har nu haft mina första sammandragningar. Kan inte va nåt annat än det. Var å promenera å det börja dra å typ som håll på ena sidan å sen vandra det över till andra å stenhård mage.. var tvungen å sitta en stund..
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-03-12 13:32:12 följande:

    vad härligt att kunna göra det precis som man vill ha det själv! vi har ju köpt en ny lägenhet som håller på att byggas där vi också fått göra alla valen men som tur är behöver vi inte lägga ett finger på att bygga nåt. (båda vi har typ tummen mitt i handen tror jag...)

    ja de mäter ett ben på ultraljudet - tror det är lårbenet som sedan kan säga hur lång bebisen kommer bli. Vikten har jag ingen aning om hur de får ut - de mäter ibland magen och huvudet på bebisen och kanske räknar ut det på nåt sätt..sen får man en kurva där man ser hur mkt bebisen vuxit sedan sist etc. 

    det är ofta ärftligt (jag frågade min bm) med just födslovikt från mamman. 

    Ja men där ser man med din sammandragning! grattis! såna där har jag ungefär 15-20ggr om dagen och ibland fler om jag rör mig mkt eller inte hinner springa o kissa precis när jag blir kissnödig.... o ja precis man måste stanna upp och andas lite för att de ska försvinna. så länge de inte gör ont ska det inte vara någon fara. 


    Jo det e väldigt härligt å ha en händig Karl hah! :)

    Men det låter ju väldigt skönt å få hjälp med renoveringen :) när ska ni flytta in där? :)

    Okej! Jag förstår :)

    Ja jag har också hört det. Kanske ska va beredd på å föda lite tidigare eller att bebis e lite mindre! :o

    Åh gud va jobbigt å ha så mycket som du har. Men jag blev faktiskt osäker på om det var en sammandragning jag hade. För har haft svårt å gå på toa flera dagar så påminde lite om den känslan. Sen gick jag på toa å gjorde nr två å nu har det känts mycket bättre xD

    Läste här nere att du haft väldigt mycket sammandragningar nu. Usch så jobbigt. Hoppas ditt läkar besök gick bra!
  • Ellencassandra
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 10:35:04 följande:

    Hej alla!

    Jag trodde aldrig att jag skulle få komma till denna tråd, det här är helt sjukt men idag har jag plussat för första gången i mitt liv! Efter 5 IVF-behandlingar och 78 ägg så verkar detta ha satt sig! Har gråtit hela morgonen, kan inte fatta att det är sant!


    Åh va roligt!! Stort grattis! Förstår känslan. När man ser sitt livs första plus.. det är en obeskrivlig känsla :) välkommen hit :D
  • Ellencassandra
    Hoppomliv skrev 2019-04-06 20:16:30 följande:

    Hej igen! Jag fick missfall förra veckan och lämnar därför tråden. Hoppas på att snart vara tillbaka här hos er. Lycka till alla!


    Åh jag beklagar verkligen. Jag vet hur det känns :( jag hoppas å tror verkligen att vi kommer ses här snart igen! Lycka till å kram!
  • Ellencassandra

    Hej alla i tråden! Glömmer å skriva här då jag mest hänger i fb gruppen men ska bli bättre :)

    Hur mår ni? Det börjar närma sig nu!

    Själv är jag i v34. Foglossning från helvete så orkar inte göra så mycket om dagarna. Men tränar tre ggr i veckan iallafall å försöker hålla mig sysselsatt bäst jag kan :P har ju varit hemma på heltid sen början av februari. Ska i veckan börja packa BB väskan :D allt kommer jag nog inte kunna packa ner än men det mesta till bebisen iallafall :)

    Blev överraskad med babyshower i helgen vilket var otroligt roligt! Så nu fick ni en liten uppdatering av mig ;) ni får gärna berätta om ni packat BB väskan å om ni har nåt tips :)

  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-04-16 10:05:22 följande:

    Hej!! så kul att höra från dig - jätteroligt om fler orkar skriva i båda trådarna såklart =) är ju väldigt nyfiken på hur det går för alla nu när det närmar sig!!

    låter sjukt starkt att träna 3 ggr i veckan - då är du nog fit till födseln trots så svår foglossning ska också packa väskan här i påsk tänkte jag - ett bra tips jag hörde var att ta med bikini-överdel om man känner sig lite mer bekväm i det om man får ta ett bad eller ska föda i vatten på sjukhuset :) sen bor vi 10 min promenad från sjukhuset så är inte så nervös över den där väskan - bebisen får också alla kläder där. men roligt att det blir verkligt när man börjar packa!

    roligt med babyshower! jag kommer inte ha någon (har väldigt utspridda vänner) men älskar att anordna sånt där åt andra :)

    tror du ligger precic en vecka efter mig - vad var ditt bf igen? 

    jag mår bra men har fortsatt väldigt mkt sammandragningar - men de gör inte ont men känns väldigt starkt. går på koll varannan vecka och har gjort ett tag så känner mig trygg ändå. och skulle hon komma nu är det ju ganska lugnt. nu håller vi på att försöka bestämma namn.. visst hade ni bestämt er för Juni?


    Ja precis! Ska försöka vara mer aktiv här också :) där allting började!

    Ja alltså jag kan inte påstå att det är några hårda träningspass direkt.. man får ju inte göra så mycket när man har foglossning. Å så svårt å röra sig nu överhuvudtaget :P men ben å rygg iallafall :) har även börjat nu med pilatesboll å att träna andning å avslappning. Har du nån träning eller meditation du kör för förberedelse? :)

    Just det du hade väldigt nära. Måste kännas skönt å tryggt. Jag kan inte tänka mig att de har samma problem som Sverige med överfulla förlossningsavdelningar?

    Det oroar mig lite, att man inte ska få plats på nåt sjukhus här i Stockholm.. å helst vill jag ju föda på sös. Man får hoppas på det bästa :)

    2 juni har jag :) vilket datum har du?

    Åh att du fortfarande har så mycket sammandragningar.. va jobbigt. Skönt att dom inte gör ont. Är det bara å vila då som gäller? Så går de över? Skönt att du får regelbundna kontroller.

    Har ni några favoritnamn? :) för ni måste väl bestämma redan där å då på sjukhuset har jag för mig att du skrev.

    Oj vilket bra minne du har! Stämmer bra det :) vi har inte ändrat oss. Än så länge ;) men tror inte vi gör det faktiskt. Känns bra å rätt :) har väl hört sisådär 10 olika som skämtat om: tänk om hon kmr i maj då? Ska hon heta Maj då? XD
  • Ellencassandra

    Hej på er :) här är det 26 dagar kvar till BF. Det känns så sjukt. Egentligen kan hon ju komma när som. Men det känns som det säkert går över tiden ;)

    Det börjar bli riktigt tungt och jag har svinont. Tänk att man haft foglossningen redan från v 17 typ. Varit hemma sen v 24. Men tiden har gått snabbt ändå.

    De i fb gruppen vill ju fortfarande gärna att ni som inte är med skulle ansluta er :p men inte som anonyma då. Men förstår som sagt om ni inte vill men tänkte bara nämna det ;)

    Det börjar verkligen närma sig för oss alla. Ihhh så spännande! Igår skrev jag klart mitt förlossningsbrev :) BB väskan är packad. Känns som jag e ganska redo fast hon får gärna komma om några veckor!

    Läser iaf allt ni skriver :)

    Inalina, förstår det där med hygienen. Jag kommer ha framme en handsprit flaska i hallen där alla ska använda den xD kommer också va noga. Men tror de flesta är förstående ändå! Å man kan ju tyvärr inte skydda bebis mot allt..

    Kram på er!

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF