Inlägg från: Ellencassandra |Visa alla inlägg
  • Ellencassandra

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-05-07 16:59:45 följande:

    jag har också skrivit mitt förlossningsbrev :) och packat väskan även om jag knappt har någon aning vad jag lagt i /tagit ur de senaste veckorna haha! ingen i tråden verkar ha fött särskilt tidigt vilket ju är skönt att höra. jag har en annan väninna som precis fick sin son 8v för tidigt i helgen :/ hon fick havandeskapsförgiftning så de hade inget val. men är jätteglad att vi i tråden klarat oss bra från sånt hittills!! 

    tack för tips om handsprit, ja här hemma kommer jag ju också ha det- mitt problem är när vi kommer bo hos andra i sommar, kommer nog köpa handsprit/gel och placera ut i de olika hemmen helt enkelt! 

    ska bli så spännande nu att se vem som är på tur =)

    kram!


    Vad härligt :D skönt å ha det mesta klart :)

    Oj. Ja vi har haft tur här! Så skönt att man kommit så pass långt att bebis är typ färdigbakad :) nu kan dom ju komma när som helst ;) känner du dig redo inför förlossning? :D

    Ja men det låter bra. Jag hade nog varit ännu mer nojig om man fått under vinterhalvåret. Även om jag vet att man såklart kan bli sjuk på sommaren också!

    Jaa! Gammelpysen det är din tur strax å sen kommer vi efter ;)
  • Ellencassandra
    LillaAw skrev 2019-05-13 20:35:30 följande:

    I lördags valde vår lilla flicka att komma ut i vecka 37+2 med räserfart. Låg och kollade lets dance fredag kväll och kände inget. Två timmar senare hade jag panikvärkar (6 på 10 min) åkte direkt in och öppnade mig 10 cm på 3 timmar och ut kom hon tidigt lördag morgon. Är lite chockad men så lycklig. Kom hem precis men ska dit imorgon igen då hon har lite gulsot :) tänk vad man längtat efter detta. Det är magiskt


    Men herregud! Wow!! Stort grattis!!! :)
  • Ellencassandra
    mulin skrev 2019-05-14 12:05:19 följande:

    Herregud vad häftigt och roligt att få skriva i en gravidgrupp, första gången!

    Min resa började 2015, men hade då åldern emot mig så jag var tvungen att vänta på att fylla 25. Vi hade manlig faktor. För 6 månader sen hade jag åldern inne, i februari fick jag påbörja min första behandling och äggplocket slutade med totalfrys. Så den första insättningen blev 30/4 och jag trodde ALDRIG jag skulle ha sån tur att få ett plus på första försöket, men det fick jag. Så blandat med glädjen är nu oron hur allt kommer gå. Men jag är ändå såå lycklig då jag aldrig tidigare varit gravid <3


    Jag känner igen dig från andra trådar :) stort grattis till ditt plus!!! Va härligt å välkommen hit :D
  • Ellencassandra
    LillaAw skrev 2019-05-17 19:30:22 följande:

    Den 11 maj kom vår lilla flicka i raketfart i vecka 37+2. Anade inget när vi tittade på lets dance. När jag skulle gå och lägga mig brakade helvetet lös. 6 värkar på 10 min direkt. En halvtimme senare va vi i taxi till BB. Hade inte packat väskan utan slängde snabbt ner lite grejer. Då det var fullt fick vi vara på ett undersökningsrum. Väl där försökte de sakta ner förlossningen med bricanyl men utan effekt. 3 timmar senare var jag öppen 10 cm. Vi fick till slut ett rum och ut kom hon tidigt på morgonen. Hon har haft gulsot så vi har varit på sjukhuset varje dag sedan vi kom hem för att ta blodprover och har matat henne enligt schema. Nu får vi amma fritt och hon har passerat födelsevikten på 3.072 gram :) är så kär i henne.


    Åh stort grattis! Gud vad söt hon är!!! Nu längtar man ju ihjäl sig efter sin lilla flicka :D men wow att det gick så snabbt!! Hon ville verkligen ut hehe :)
  • Ellencassandra
    Akira Öken skrev 2019-05-22 09:33:09 följande:

    Hur har ni andra tänkt inför förlossningen (både ni som har fött och som ska föda)? Har ni förberett er på något särskilt sätt? Läst böcker, gått profylaxkurs, annan kurs eller tagit del av bra råd?


    Vi struntade i profylaxkurs faktiskt. Kände inte att jag ville lägga dom pengarna på det så jag har lyssnat på poddar mycket. Babyzpodcast, podden i Preglife appen. Kollat mycket youtube. Finns en föräldrautbildning där.

    Kör gravidyoga å typ andningsövningar tre-fyra ggr i veckan å så har jag läst föda utan rädsla :) för mig har det viktigaste varit att veta exakt vad som händer steg för steg. Jag vill veta vad dom menar när dom säger att man är retraherad tillexempel haha. Så nu e jag expert haha.

    11 dagar kvar till bf :D

    Hur känner du? Har du gått några kurser? :)
  • Ellencassandra
    Akira Öken skrev 2019-05-23 20:14:45 följande:

    Tack för tips! Jag tänker också läsa "Föda utan rädsla" och vi har nästan bestämt oss för att gå kursen som utgår från boken. Tycket också om att ha koll och vara påläst! Vi har varit på två kostnadsfria kurser i seminarieform. En handlade om föräldraskap och den andra om förlossningen. Sen läser vi en bok tillsammans som handlar om allt från graviditetens start fram till barnet är några år.

    11 dagar! (Fast 10 nu då). Känner du något?


    Men det låter ju jätte bra :) vad heter boken som ni läser nu? :)

    Nja.. har lite förvärkar då å då å magen är kaos. Från att vara hård i magen till att tömma två ggr om dagen :P Är väl det enda. Men tror varje natt att när en förvärk kommer så är det dags haha. Sen så händer inget xD vilken vecka är du i nu? :)
  • Ellencassandra
    mulin skrev 2019-05-24 06:22:30 följande:

    Nej precis , men jag blir ju tyvärr orolig för minsta lilla. Imorse när klockan ringde vaknade jag på katastrofdåligt humör. Trött som bara den och så hade brösten slutat ömma HELT! Bara sådär över natten. Bara lite lite öm i vårtorna annars inget. Blir orolig direkt och googlar lite för mycket :(


    Vill bara lugna dig med att mina symtom kom å gick väldigt mycket. Var också väldigt orolig å nojig men det kunde försvinna två dagar för sen komma tillbaka med full kraft! Kram!
  • Ellencassandra
    mulin skrev 2019-05-24 10:25:55 följande:

    Jag förstår det, att hjärnan går på högvarv och bara förbereder sig på katastrof.. svårt att njuta då :) faktiskt vill jag påstå att jag idag för första gången känt mig lite lätt illamående, matlusten finns inte fast jag är hungrig! Och så har bröstvårtorna börjar ömma lite lite under fm igen, alltid något och jag sk försöka inse att det kan pendla väldigt från dag till dag :)


    Jag förstår dig precis. Man är ju så van vid misslyckande så det e svårt å tänka positivt. Man skyddar sig själv också. Jag blödde dessutom brunt blod i tre veckor mellan v 7-10 så jag var ett vrak. Gick på tre extra ultraljud tror jag.

    Härligt med lite illamående ;) hoppas du slipper må alltför dåligt iallafall! XD det var inte roligt haha!

    När har du tid för ultraljud? :)
  • Ellencassandra
    Inalina skrev 2019-05-25 22:11:45 följande:

    Hej på er!!! I lördags natt den 19 maj kl 00:22 (dvs 22 min in på söndagen ;)) kom vår lilla älskling till världen!

    Hon är helt perfekt och så mkt kärlek vi känner trodde vi inte var möjligt. Vaknade av att jag hade samandragningar med 4 min mellanrum kl 08, men inga riktiga värkar (och har ju haft så mkt sd så visste inte om det var på riktigt eller inte..) 

    kl 11 började det göra ont och kl 13 åkte vi in till förlossningen. Kl 15 gick vattnet och sen var det otroligt intensivt värkarbete och jag fick lite lustgas som skulle ta udden av dem men den mådde jag mest illa av. slutade med att vi skippade all typ av smärtlinding och försökte fokusera på andning etc (lättare sagt än gjort!!!!!

    Vid 21 började krystningsfasen som tog väldigt lång tid och till slut var jag så färdig (efter 3 timmars krystning) så till slut sa de att antningen fick vi köra sugklocka eller lägga ett litet snitt så hon kunde komma ut. jag sa att jag ville bara få ut henne så de klippte lite och ut kom världens mest perfekta bebis. 

    Vi är så fantastiskt lyckliga och glada att allt gått bra. Hon hade ganska höga bilirubinvärden (gulsot) så har vart fram och tillbaka för provtagning i veckan vilket vart stressande men hon mår bra nu och vi har fått all clear =)

    Är fortfarande helt överväldigad och så otroligt kär i vår lilla älskling, och mannen är som förbytt - en vanligtvis väldigt rastlös person kan helt plötsligt sitta och gosa och titta på henne timmar i sträck. 

    nu försöker vi lära känna varann och lära oss lite tricks för att kunna sova om nätterna haha! Kram på er alla - och ni som väntar på era bebisar - det finns inget större eller mer fantastiskt ni har framför er


    Stort grattis!! :) va roligt!! Nu är det inte många kvar i gruppen som ska föda :D en vecka till bf! Kramar
  • Ellencassandra
    tossaliten skrev 2019-05-26 22:14:49 följande:

    Jag har lååångt kvar buhu


    Akira Öken skrev 2019-05-26 22:51:42 följande:

    Jodå, rätt många är vi som har en bit kvar. :)


    Jo absolut! Snart är det dags för er med :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF