Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-11-12 11:15:55 följande:

    Någon som har vågat sig på att kika runt på vagnar ännu? :)

    Vi har inte kollat i fysisk butik än, det dröjer nog många veckor till.. men däremot har vi läst på och kollat på Internet. Har fastnat för bugaboo fox. Ser så himla smidig ut, och så är den såå fin tycker jag.. Så en sån ska jag definitivt klämma och känna på sen när det är dags :D


    hej! va kul att titta på vagn, jag har inte kommit särskilt långt alls ännu, men det där kan nog ta lite tid så kanske lika bra att börja redan :) så kanske man kan hitta en second hand när det väl lider om man har tur!! det enda jag försökt kolla lite på är skötbord - då vi bor i en tvåa och jag tycker det känns fräschast att ha det på toan.

    funderade på någon variant i badkaret men vill ju inte att det ska bli blött hela tiden då vi duschar i badkaret...hmm... så får se vad det blir för lösning där. annars hoppas jag inte man behöver så mkt i börjanFörvånad tänkte köpa en byrå se bebisen får ha sina egna kläder där också... kram!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-12 12:38:11 följande:
    Okej, ja jag tror det kommer ta tid. men är bara i stadiet där jag läser på och drömmer ännu, inget prov i butik ännu, det dröjer innan vi vågar oss på det ;)

    Har ni plats i badrummet så kanske det hade varit enklare med ett golvstående just av den anledningen att det blir blött och sånt när ni använder själva badkaret sen, och min tanke är att de kanske är bökigt att lyfta ut de varje gång man ska använda det..? Men och andra sidan finns det kanske jätte smidiga såna, ingen koll på det, så kanske inte ska uttala mig ännu :D 

    Vi har ett rum att renovera till den lilla, just nu står det tomt, var tänkt att bli kontor men det flyttar vi till nedervåningen istället så får det bli bebisrum istället. Så vi kommer dra igång med renovering så fort vi vet könet på lilla knodden, ska bli så himla kuuul :) 
    men det är ju lika bra att vänja sig vid vilka märken folk rekommenderar etc för sen kanske tiden börjar gå fortare och plötsligt är babyn här ;) !!

    nä vi har inte nåt stort badrum tyvärr, och jag vill inte hålla på o 'böka' då jag tror man kommer byta blöjor rätt ofta ;) vi har ett till ställe i badrummet där vi kan ha den precis innanför dörren - men då dörren öppnas inåt får den inte vara för 'djup' så den idén verkar också falla platt just nu... kanske får jag skaffa en med hjul...och rulla in i badrummet när det ska bytas!

    så härligt att ni fixar ett helt barnrum! ser också fram emot att få reda på vad du väntar för någon filur!!:)
  • Inalina
    Seb81 skrev 2018-11-13 09:02:03 följande:

    Allt såg toppen ut och hon kunde se att det var en liten snopp, men inget är säkert sa hon..... inte ens nipt ska man lita på tydligen!

    En 7 cm lång liten myra, vi är överlyckliga!!!!!! Blev fram puttad 2 dagar till så går in i v 14 i morgon, wiiiiiiii!!!

    Här är lilla miraklet!


    Åh så fin Hjärta!!! vad härligt att allt ser bra ut!! hehe jag har också hört att nipt inte är 100% men med anledning av att blodet man mäter skulle kunna komma från dig och inte bebisen - så har du fått svar att det är en pojke är det 100% men inte flicka. (då de skulle kunna vara dina egna xx-kromosomer som de mätt om du förstår...)

    min gyn puttade fram mig också i onsdags förra veckan till 12+4, vilket i så fall betyder att jag skulle vara 13+3 idag men det känns fortfarande lite oklart! ska tillbaka 6 dec igen! Får ni alltid inbokat ett nästa besök eller hur funkar det för er?
  • Inalina
    nuaerdetmintur skrev 2018-11-12 20:53:51 följande:
    Tack :) Ja jag slutade med p-piller 2009, så då hoppades vi väl på att det tar sig när det tar sig med ingen brådska överhuvudtaget, jag pluggade fortfarande på högskolan så det kändes inte som att det inte gjorde så mycket att det inte tog sig, 2012 var jag fortfarande inte gravid och vi började väl försöka lite mer aktivt jag var 23 år då så då var det väl inte heller direkt någon panik, då var det också dags för cellprov, då visade det sig att jag hade cellförändringar (jaha cancer då, tänkte man) men det visade sig att jag hade grava cellförändringar så efter ett par månader med rekommendation att inte försöka bli gravida så fick jag genomgå en kongesering, och sen gå på efterkontroll då passade jag på och fråga om allt mitt såg bra ut där nere för att bli gravid och det gjorde det, så efter ett par månader tog vi tag i att vi nog behövde hjälp på traven, mannen fick då testa sig och allt såg bra ut. Men då visade det sig att jag hade förhöja sköldkörtelvärden och blev igen rådd att inte försöka aktivt, efter ett par månader igen så konstaterades att jag hade glutenintolerans och då läste jag mig till att sköldkörtelvärden kunde bli bättre av glutenfri kost och då tänkte man såklart att det var det som gjorde att vi inte blev gravida, men efter 6 månader hade fortfarande inga värden sjunkit så jag valde att operera bort sköldkörteln och så tog det cirka 1 år innan min medicinering på levaxinen var under kontroll. Så december 2017 fick vi äntligen besked om att vi skulle få genomföra IVF, 3 månader senare fick vi komma på första besöket, första ivf försöket påbörjades i maj 2018 och blev negativt, nu gjorde vi vårt andra IVF och jag har för första gå gen i mitt liv testat positivt :) jag är nu 29 år, min man är 31 år, vi gifte oss 2017 och nu ser vi såå mycket fram emot att få bli föräldrar till den här som vi kallar Pärlan <3 p.s det blev ett väldigt långt inlägg!
    grattis till tickande hjärta o välkommen till tråden! Hjärtahar definititvt sett dig i ivf-tråden innan! förstår att det varit en extra lång och krånglig resa för er. jag har också genomgått en konisering för många år sedan och har bara en fungerande äggledare - men det ska tydligen 'inte göra något' säger gyn till mig.

    det är tufft när man inte vet vad felet är egentligen, åren går och man har själv en hel del olika teorier om vad som kan vara fel men sjukvården hittar inget specifkt.
    och det verkar som att det kan vara en kombination av olika saker när man inte blir gravid - bra att du fått bukt med dina värden och din glutenintolerans i alla fall! och så härligt att ni är nygiftaHjärta
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-13 08:40:21 följande:
    ja men de lät ju som en bra ide annars, ett på hjul! då kan du ju flytta den till där den får plats eller passar just då! :) 
    Det finns säkert, och om inte så finns de säkert nånting man kan bygga ihop enkelt... :) 

    Jaa de ska bli kul att renovera barnrum.. Vet preciiis hur jag vill att de ska se ut redan dock :D så nu är de bara små detaljer som ja behöver veta könet för att kunna planera vidare i huvudet ;) 

    Hur mår du nu? Är krämporna och illamåendet bättre eller är det likadant? :)
    Själv mår jag oförskämt bra.. Inget att klaga på alls, de är bara min trötthet som är sååå intensiv. hoppas den släpper lite snart den med så man kan komma ut ur sin bubbla :) 
    har kikat lite - och det finns med hjul så det får det blir för oss! =) haha 'bygga ihop enkelt' finns inte i vårt ordförråd Tungan ute båda två har tummen mitt i handen!!

    vi har precis köpt en lägenhet som håller på att byggas - så vi har valt ut precis alla material, färger, golv, klinker etc till hela lägenheten så det är lite mer vår grej- att inte behöva göra det själva liksom Flört 

    dela gärna med dig av dina förslag till bebisen - kan behöva all typ av kreativ inspiration som finns!! Älskar Pinterest-appen!

    jag mår mkt bättre nu - illamåendet är bättre (inte helt borta) och jag känner mig inte sjuk längre! =) har dock också en sån där plötslig zombie-trötthet som kan slå till precis när som helst! (sen är det ju november så kanske rätt normalt ändå att man är lite tröttare...;)
    men det är enorm skillnad från tidigare! 
  • Inalina
    Kumminsilver skrev 2018-11-13 11:38:37 följande:
    Tack. Försökte få tag på dem men de svarar inte... Hoppas de hör av sig idag för jag har bara tabletter så det räcker till imorn eftermiddag och jag vill verkligen inte byta medicin nu.
    Hoppas det löser sig för dig eller att de åtminstonde kan lugna dig med att det är exakt samma ämnen i tabletterna.
    vet du om man ens använder dina tabletter i Sverige? för det är ett problem som är ganska vanligt när man gör IVF utomlands, att man får utskirvet saker som inte ens finns i sverige och då ger de väl det närmaste. det kommer gå bra, var inte orolig Hjärta
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-13 11:15:22 följande:
    Åh va härligt att få välja ut allt precis som man vill ha det, det är ju drömmen. När får ni flytta in i den? Är den större eller lika? :)

    Skönt att du mår bättre! Jag somsagt mår oxå mycket jätte förutom tröttheten. Den hänger kvar:p

    Längtar såå till kub, en vecka kvar... försöker att inte räkna ner s tiden ska gå fortare, men de är svårt;)
    inflytt är tidigast om ett år - så babyn kommer kanske vara nämare 8-12 mån när det är dags - men det känns rätt lagom :) den är mkt större än vår lilla 2a vi har nu ;)

    skönt att du också känner dig bättre - själv trodde jag aldrig det skulle vända! och förstår att du längtar efter att få se den lilla nästa vecka! Solig
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-14 08:33:59 följande:
    Härligt ändå att ha något mer att se fram emot, då förstår jag att ni inte vill köpa på er saker i onödan innan ni bor där ni faktiskt ska bo sen.. blir bara mer att flytta :)

    Härligt att höra att det vänt åt dig med! Idag gick jag in i vecka 13. Helt fantastiskt... Exakt en vecka kvar till kub oxå. Det börjar hända grejer :D

    .när har ni nästa planerade besök/ul? :)
    ja precis, jag kommer snarare behöva göra mig av med saker för att babysäng o sånt ska få plats :) det gör i o försig inget - gillar att kasta ut saker haha!

    jag hoppas jag får vara lite lugn utan blödningar och kramper o annat nu innan nästa ul 6 dec. bara en rutinkoll då antar jag - blir kul att spana på lilltjejen igen :) har ni börjat fila på namn ännu?

    jag tycker det är så himla svårt. vill gärna ha ett namn som funkar att uttala på både svenska, tyska och engelska... 
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-11-14 11:06:12 följande:
    haha låter som mig! ÄLskar att sortera och få kasta massa sånt man inte har nytta av, en sån befriande känsla på nått vis ;) Låter som ja är helt knäpp! haha. 

    Åhh jaa jag hoppas oxå vi får ha en lugn och härlig andra trimester. visst går man in i den i vecka 14 va? Eller är jag ute och cyklar? Det sägs ju att man ska må så bra i andra, att de är graviditetens gyllene tid, vi får hoppas på att det stämmer :D 

    Svårt med namn, vi har diskuterat lite lite.. Vet ju inte vad de är för kön ännu men jag gillar lite ovanliga "nyare" namn, medans mannen gillar namn som passar på en 80 årig gubbe, och visst kan det finnas fina såna namn med, men de blir lite svårt att komma överens ;) Jag tror vi kommer börja prata med om det när vi vet könet. än så länge har jag bara ett killnamn jag gillar, inget tjejnamn.. Dom är svårare :D
    ja så kanske det är - går in i vecka 14 på fredag om jag förstått det hela rätt... jag kan gilla lite gammeldagsa namn som din man då, men de funkar sällan på engelska (och min man hatar dem haha). sen gillar jag också en del nyare, ovanliga namn, gärna korta så man slipper 'nicknames' om man inte verkligen gillar förkortningen då - då funkar ju det med :)

    tyckte också det var lättare med pojknamn så nu står vi lite stilla... 
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-11-14 10:29:04 följande:
    Hej :) vecka 6-7 började symtomen komma. Men dom har kommit å gått hela tiden. Var typ 4-5 dagar då jag mådde som vanligt sen kom illamåendet tillbaka. Nu i vecka 12 mår jag sämre än nånsin.. kväljningar hela tiden, huvudvärk å sån trötthet.. känner mig sjuk konstant. Så va beredd på att det kan komma å gå från dag till dag :)
    stackare att du mår så dåligt Skäms hoppas det är sista veckan för dig och att det blir en drömgraviditet resten av tiden =) du tar ingen illamående-medicin? jag känner verkligen igen mig i dina symtpom, och först denna veckan mår jag åtminstone 90% bra! 

    tröttheten tror jag man får räkna med även framöver också, men förhoppningsvis går den hantera utan allt det andra. kram på digHjärta det enda jag tycker e gott att dricka är äppeljuice - kanske kan det hjälpa dig med!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF